باریستا شدن
18
خرداد

باریستا شدن و همه چیز درباره آموزش باریستا

باریستا شدن

 باریستا شدن! کلماتی که این روز ها بیشتر از قبل می شنویم و هر روز افراد بیشتری به این شغل جذب می شوند.

اما واقعا باریستا چه کاری انجام می دهد؟ و چه شغلی است؟ اگر از پدر و مادر ها بپرسید. حتما مثال قهوه چی های قدیمی را برای شما یادآوری میکنند. اجازه بدید. مروری دقیق تر بر این شغل داشته باشیم.

"<yoastmark

باریستا چه شغلی است؟

خود کلمه باریستا از سال 1982 میلادی یعنی 38 ساله پیش وارد فرهنگ لغات قهوه شده است. باریستا یک کلمه ایتالیایی است. و در اصل شخص حرفه ای فارغ از خانم یا آقا است که مسئولیت تهیه نوشیدنی های گرم و سرد بر پایه اسپرسو را در کافه بر عهده دارد.

شرح شغلی :

تهیه قهوه و نوشیدنی‌های گرم منوی کافه به صورت حرفه‌ای و تخصصی

تهیه و آماده کردن سفارش‌ها بر اساس منوی کافه و سلایق مشتریان

کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی کافه و سفارش‌هایی که به سر میز مشتریان می‌رود

مدیریت بار و پرسنل بار (کمک باریستا، سینک من و …)

ارائه توضیحات درباره اقلام منوی کافه و پاسخ به سوالات مشتریان درباره منو

همه چیز در مورد باریستا شدن

باریستا شدن کاری سخت ولی در عین حال بسیار جالب است. برای این حرفه، باید در نظر داشته باشید که مهارت های یک باریستای حرفه ای فقط در تهیه قهوه اسپرسو با کیفیت خلاصه نمی شود.

برای باریستا شدن، باید بتوانید کیفیت و طعم قهوه را تشخیص دهید، حتی تخصص لازم برای میکس کردن انواع قهوه بر اساس سلیقه مشتری را داشته باشید و بر اساس دانش و اطلاعات خود، قهوه مناسب مشتری را به او ارائه دهید، به عنوان یک باریستا باید با گروهی از افراد مختلف همکار باشید و در عین حال با مشتریان زیادی برخورد کنید.

یک باریستا باید با انواع مشتریان در ارتباط باشد، به خصوص مشتریانی که کافئین روزانه خود را دریافت نکرده اند.

یک لبخند دوستانه به شما در این کار کمک خواهد کرد و احتمال وفاداری مشتریان را افزایش خواهد داد.

آشنایی با کار گروهی هم یکی از الزامات این حرفه است.

بسیاری از افراد در این حرفه به مهارت های خود بسیار افتخار می کنند و سال ها را صرف ساختن تکنیک های خاص برای تهیه نوشیدنی های عالی می کنند. باریستاهای باتجربه تر اغلب وظیفه آموزش کارمندان جدید را بر عهده دارند.

دوره های مخصوص برای این حرفه :

دوره اول برای باریستا شدن، دوره آکادمیک آموزش باریستا است که در آن هنرجو با ویژگی‌های دانه از کشت تا دم آوری، محل کشت دانه، شناخت کامل از منطقه‌ای که قهوه در آن کشت می‌شود، آشنایی با ابزار آلات و دستگاه‌های سرو قهوه (ابزار‌هایی مانند دستگاه‌ اسپرسو ساز، قهوه ساز، ایبریک، فرنچ پرس، موکاپات و…)، سرو قهوه و انواع نوشیدنی‌های قهوه به طور کامل آشنا می‌شود.

دوره دوم دوره عملی است که در این دوره هنرجو باید با دستگاه‌ها و ابزار‌های مرتبط کار کند و انواع نوشیدنی‌ها را تهیه نماید. برای مثال کاپوچینو، اسپرسو، لاته‌آرت، قهوه ترک و…و برای تهیه برخی نوشیدنی‌ها فوم‌ گیری شیر را نیز آموزش ببیند.البته دوره لاته آرت به صورت جداگانه نیز وجود دارد.