باریستا و بارتندر
۲۱
مهر

باریستا و بارتندر حرفه ای باشید!

ترس مسیر تاریکی است، باریستا به ترکیبی از استعداد، آموزش و اعتمادبه‌نفس نیاز دارد. اگر نمی­توانید با اطمینان کارکنید، این ترس و استرس روی تکنیک شما تأثیرگذار خواهد بود. و شما قربانی این قسمت تاریک خواهید شد. تهیه یک فنجان قهوه خوشمزه کار ساده­ ای نیست. و اگر شما علاقه­ مند به این شغل هستید باید آموزش باریستا و بارتندر و فنون آن را فرا بگیرید. برای باریستای کامل بودن باید شخصیتی داشته باشید که تحت فشارها به‌خوبی کارکنید. اگر تا پایان مقاله با ما همراه باشید برای شما راهنمایی برای استاد باریستا و بارتندر شدن را گردآوری کرده ­ایم.

با شوق قهوه درست کنید

اگر می­خواهید در این کار حرفه ­ای باشید باید قهوه و چیزهایی که با قهوه درست می­شوند را دوست داشته باشید. اگر از قهوه متنفر باشید این‌کاره نخواهید شد. باریستاهایی که در این کار موفق هستند دوستدار قهوه بوده و به‌راحتی با نوشیدن یک فنجان، قهوه خوب و بد را از یکدیگر تشخیص می­دهند. همچنین باید حاضر باشید تا عشق و علاقه­ ی خود را با قهوه تقسیم کنید که در کار شما بازتابی خوبی خواهد داشت.

آموزش باریستا و بارتندری
شور و علاقه خود را به قهوه تزریق کنید

تاریخچه قهوه را بدانید

آیا از تاریخچه قهوه چیزی می­دانید؟ اگر شما در مورد منشأ و سابقه قهوه نمی­ دانید بهتر است برای آموزش باریستا یا باریستایی دانش خود را در این زمینه نیز کامل کنید. مشتریانی هستند که در مورد نوشیدنی­ هایشان سؤالاتی می­پرسند. و اگر جوابی کامل و درست برای آن­ها نداشته باشید حرفه­ ای به نظر نرسیده و پرستیژ خود را از دست خواهید داد. برخی شرکت­ها مانند استارباکس به کارمندان جدید خود در مورد گذشته قهوه آموزش داده و اصول اولیه را که لازم است بدانند در اختیار آن­ها می­گذارند.

از دستگاه اسپرسو نترسید

چگونه با دستگاه اسپرسو کار کنیم؟

امروزه دستگاه­های اسپرسو اتوماتیک بوده و کارکردن با آن­ها آسان­تر است. با این حال چون هر دستگاه متفاوت است ارائه یک دستورالعمل­ کلی دشوار است. و باید با دستگاه مدل خود به‌خوبی آشنا شوید. مهم‌ترین درسی که در این مرحله می­توانید بیاموزید این است که شنونده خوبی باشید. هر نکته و ترفند را از هم ­تیمی­های خود در نظر بگیرید، همچنین دستگاه اسپرسو را به‌خوبی بشناسید. تمام جزئیات آن را یاد بگیرید، زمانی که عجله دارید این جزئیات به کارتان خواهد آمد.

چگونه شیر را فوم گیری کنیم؟

شیر را مانند افراد حرفه ­ای فوم گیری کنید

در بحث  آموزش  باریستا(باریستایی) یکی از مهم‌ترین قسمت­ها تهیه قهوه ترکیبی عالی از قهوه و شیر است،

شیر را باید به ‌درستی هنگام گرم کردن هوادهی کنید تا یک کف صاف برایتان به دست آورد. این ترفند ممکن است کمی سخت  باشد. و فراگرفتن آن نیاز به تمرین داشته باشد. اما زمانی که آن را به‌خوبی یاد بگیرید حتی در خواب هم می­توانید آن را انجام دهید.

باریستا و بارتندری
اگر می­خواهید در راه بارتندری موفق باشید باید نکات و جزئیات را به خوبی یاد گرفته و رعایت کنید.

دستورالعمل نوشیدنی­های گرم را یاد بگیرید

آغاز کار در کافی­ شاپ و باریستا در آن می­تواند دلهره ­آور باشد. سفارش ­ها و موارد اضافی زیادی وجود دارد که مشتریان می­توانند درخواست کنند. بعد از آموزش باریستا (باریستایی) انتظار می­رود که شما بدانید چگونه باید کاپوچینو، کافه امریکایی، لاته، ماکیاتو، اسپرسو، موکا و… را درست کنید. برای تبدیل‌شدن به استاد باریستا باید بر روی تمامی دستورالعمل­ ها تسلط داشته باشید. که هنگام کار به‌سرعت تمامی این­ ها را یاد خواهید گرفت.

خدمات عالی به مشتری بدهید

کافی‌شاپ‌های زیادی وجود دارد که در صورت نارضایتی، مشتریان کافه ­های دیگری را جایگزین شما خواهند کرد. با ارائه یک سرویس دوستانه و حرفه ­ای همیشه می­توانید مشتریان خود را راضی نگه‌دارید. یک باریستای حرفه ­ای باید در زمان­های شلوغ که مشتریان زمان بیشتری را باید منتظر نوشیدنی خود باشند، اوضاع را به‌خوبی مدیریت کرده. و مؤدبانه از اعتراض­ ها جلوگیری کند. این کار می­تواند برای یک باریستا به اندازه کافی استرس‌آور باشد.

باریستا و بارتندر عزیز اگر اشتباهی کردید نا امید نشوید

به همان اندازه که از باریستا و بارتندر  لذت می­برید باید از خطرات آن نیز آگاه باشید تا بتوانید از آن­ها جلوگیری کنید. ازآنجایی‌ که باریستاها سریع کار می­کنند فنجان­های شکسته و یا شیرهای ریخته حتی می­توانند روزانه به طور مرتب اتفاق بیافتند. برای تبدیل‌شدن به یک باریستای حرفه­ ای باید محیط خود را مرتب نگه ­داشته و با هم تیمی­ های خود تعامل داشته باشید.

یکی از مواردی که هنگام آموزش باریستا و بارتندر به شما گفته خواهد پوشیدن کفش مناسب است. این کار شما را در برابر لغزش و سر خوردن ایمن می­کند. به یاد داشته باشید با هربار ریختن مایعات و یا شکستن ظروف باید سریعا محل را تمیز کنید تا دیگر همکارانتان آسیب  نبینند.

برای باریستا و بارتندر حرفه ­ای شدن نیاز به آموزش و شناخت ابزارها و دستورالعمل­ها دارید که می­توانید با شرکت در دوره ­های آموزشی نیز آن­ها را فرا بگیرید.

درباره حرفه بارتندری و آموزش بارتندری چه می دانید؟

حرفه بارتندری نوعی تخصص در امر کافه داری است که به صورت تخصصی مربوط به بار سرد می شود. امروزه در بسیاری از کافه‌های دنیا مدیریت بخش  آماده سازی نوشیدنی‌های سرد به فردی سپرده می شود. که در زمینه ترکیب انواع نوشیدنی‌های سرد و شیوه سرو آن‌ها دوره تخصصی مربوطه را دیده است. در این مقاله درباره آنچه یک بارتندر انجام می دهد و ابزارهایی که نیاز دارد، بیشتر صحبت خواهیم نمود. و شما را با آموزش بارتندری آشنا خواهیم کرد.

بارتندری و باریستایی
حرفه بارتندری، تخصص سرو نوشیدنی‌های سرد است

سرآغاز حرفه بارتندری

در کشورهای غربی طی دو قرن اخیر نگاه بسیار جدی‌تری به مقوله کافی من بودن شده و دستورالعمل‌ها و کتاب‌های بسیاری برای این مسیر تدوین گردیده است. به طوری که حتی برخی محققین و اساتید به صورت تخصصی به این موضوع می پرداختند و فرایند آموزش کافه داری را به صورت آکادمیک مدون می کردند. به عنوان مثال همین واژه بارتندری یا به انگلیسی Bartender عبارتی بود که برای نخستین بار توسط پروفسور جری توماس Jerry Thomas مطرح شد. وی که یکی از اساتید خبره در زمینه آموزش و راه اندازی کافی من و ساخت انواع نوشیدنی بود،

برای نخستین بار از این عبارت برای تخصص در زمینه آماده کردن و سرو کردن نوشیدنی‌های سرد یا میکسولوژی بار سرد استفاده کرد و روش‌های متعددی نیز در همان قرن 19 میلادی برای این حرفه معرفی کرد.

معرفی بارتندری و آموزش بارتندری

اما معرفی بارتندری به عنوان یک تخصص مستقل در قرن بیستم و توسط هری جانسون Harry Johnson اتفاق افتاد. او بود که نخستین جزوه مدون شده را برای ارائه قوانین و قواعد کامل بارتندری به دنیا عرضه نمود. امروزه در بیشتر بارهای آمریکا و اروپا فردی متخصص این کار مسئول بخش نوشیدنی‌های سرد است . از قضا شیوه آماده سازی و سرو او یکی از جلوه‌های کیفیت هر کافه یا بار قلمداد می شود.

 

باریستا و بارتندر
یادگیری بارتندری نیاز به شرکت در دوره‌های آموزشی دارد.

تخصص‌های اصلی بارتندری چیست؟

در تمام دنیا نوشیدنی‌های سرد به دو دسته نوشیدنی الکلی و نوشیدنی غیر الکلی تقسیم می شوند. اما در ایران وقتی درباره تخصص بارتندری صحبت می کنیم، این تخصص به نوشیدنی‌های غیر الکلی محدود می شود.

در واقع تخصص یک بارتندری به طور دقیق شناخت تئوری و عملی طعم‌ها و شیوه میکس‌ آن‌ها برای رسیدن به یک نوشیدنی سرد و لذیذ است. بارتندرها می دانند که به چه صورت باید طعم‌ها را با یکدیگر ترکیب کرده. و چگونه طعم‌های هیجان انگیز و حتی طعم‌های جدید به وجود بیاورند. همچنین آن‌ها با تمام تکنیک‌های میکس آشنایی دارند و شیوه چند لایه کردن نوشیدنی‌های سرد را به خوبی بلد هستند.

آموزش بارتندری و شوآف در بارتندری

در دنیای بارتندرها بجز تخصص در زمینه طعم‌ها و چگونگی ترکیب نوشیدنی‌ها، موضوع شوآف یا نمایش نیز بسیار اهمیت دارد. بخش مهمی از این کار، چگونگی به نمایش گذاشتن فرایند ساخت یک نوشیدنی است که شامل شیوه رفتاری، صمیمیت، احترام، تواضع، حرفه‌ای بودن و زبان بدن در انجام کار است. اگر پیش از این ویدیوهای مربوط به بارتندرها را دیده باشید، قطعاً متوجه شده‌اید که آن‌ها به شکل چشمگیر و هیجان انگیزی حرفه ای بودن خود را به نمایش می گذارند. در واقع این نیز بخشی از این حرفه محسوب می شود و تنها میکس و ترکیب طعم‌ها کافی نیست.

باریستا و بارتندری
زبان بدن بخش مهمی از حرفه بارتندری است.

آموزش  بارتندری تخصصی و حرفه ای

بسیاری از افراد رویای کافه داشتن را دارند و به سادگی نیز به این رویا جامه عمل می پوشانند. داشتن یک کافی شاپ کار چندان دشواری نیست و با کمی سرمایه و ذوق این کار، محقق می شود. آنچه عامل اصلی موفقیت در این کار است، میزان تخصص گرایی صاحب یا مدیر کافه است. بسیاری از مدیران برای تاسیس یک کافی شاپ دوره‌های مختلف تخصصی کافی من شدن یا آموزش کافه داری را پشت سر می گذرانند . این مسئله شرط لازم برای موفقیت در کافه داری است؛ اما برای تبدیل شدن به یک بارتندری قطعاً کافی نیست.

تمام آنچه که بارتندر در دوره آموزش خود باید بداند

بارتندری یک تخصص مجزا است که نیاز به شرکت در دوره‌های تخصصی و اخذ مدرک دارد. و اصولاً کاری نیست که صرفاً با نگاه کردن ویدیو و یا تهیه جزوه‌های متعدد موجود در اینترنت بتوان در آن مسلط شد. تمام آنچه یک بارتندری انجام می‌دهد، ورای یک کار تئوریک است. و لازم است که به صورت عملی آموزش ببیند . پس از آموزش نیز بارها و بارها تمرین و تکرار شود. به علاوه اینکه آشنایی با ابزارها یا کیت این حرفه نیز از نظر تئوریک آسان و قابل دسترس است؛ اما کار کردن حرفه‌ای با آن‌ها همچنان نیاز به آموزش تخصصی خواهد داشت. در ادامه این کیت را معرفی می کنیم.

کیت بارتندری (ابزار بارتندری)

کیت یا ابزار بارتندری شامل چه مواردیست؟ در آموزش بارتندری با چه ابزاری آشنا می شوید؟

برای بارتندرها در سراسر جهان ابزارهای متعدد و متنوعی وجود دارد . گاهی در گوشه و کنار دنیا این ابزارها فراخور شرایط بومی و نوشیدنی‌های خاص بومی، کاملاً انحصاری و تخصصی هستند. اما آن دسته از ابزارهایی که در سراسر دنیا از آن‌ها استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شیکرها:

شیکر Shaker ابزاری برای ترکیب کردن مواد مختلف مانند سروپ‌ها و آبمیوه‌ها است. که داخل آن‌ها به همراه یخ ریخته می شوند و با تکان دادن یا همان شیک کردن، یخ آنها را مخلوط کرده و مایعات را نیز سرد می کند. شیکرها از سه قسمت بدنه، صافی و کلاه تشکیل می شوند. گاهی در قسمت صافی ممکن است گیاهان معطری قرار بگیرند که به نوشیدنی، عطر و طعم بخصوصی ببخشند.

  • قاشق بار:

قاشق بار یک قاشق بلند با دسته‌ای مارپیچ است که برای میکس کردن و آماده کردن نوشیدنی در گیلاس‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

  • جیگر (Jigger):

جیگرها معمولاً از دو کاسه به هم چسبیده تشکیل می شوند . وسیله‌ای برای اندازه گیری مایعات هستند. بارتندری شغلی است که در آن میزان ترکیب مایعات از اهمیت بالایی برخودار است . از همین رو این ابزار نیز در این حرفه بسیار پرکاربرد است.

  • مادلر (Muddler):

مادلرها یک استوانه گوشت‌کوب مانند هستند . در ابعاد و اشکال مختلف وجود دارند و برای کوبیدن و ترکیب کردن کامل گیاهان و میوه‌ها در درون ظرف سرو نوشیدنی استفاده می شوند.

  • صافی (Strainer):

صافی‌های مخصوص بارتندری با صافی‌های عادی گاهی متفاوت هستند . دارای زائده‌هایی کاربردی هستند . معمولاً از آن‌ها به منظور جلوگیری از ورود تفاله گیاهان و میوه‌ها و گاهی تکه‌های یخ به درون نوشیدنی استفاده می شود.

 

به جز موارد نامبرده ابزارهای تخصصی دیگری نیز برای این حرفه وجود دارد که کار با همگی آن‌ها را در دوره‌های تخصصی آموزش بارتندری فرا خواهید گرفت. فراموش نکنید که این حرفه امروزه در جهان یک تخصص پردرآمد محسوب می شود که در ایران نیز به صورت تخصصی در حال آموزش و فراگیری است.

 

باریستا و بارتندر - کیت بارتندری
یک مدل کیت بارتندری

هنگامی که  آموزش بارتندری می­بینید  تمامی ابزارهای موردنیاز را خواهید شناخت و کار با آن­ها را یاد خواهید گرفت.

آموزش بارتندری و میکسولوژی بار سرد

برای آموزش بارتندری و میکسولوژی بار سرد باید انواع ابزارها، لیوان­ها، گارنیش و دستورالعمل را به‌خوبی یاد بگیرید. باید بتوانید انواع کوکتل­ها و قهوه ­ها را با استانداردهای جهانی درست کنید و روش­های بارتندری و میکسولوژی بار سرد را به‌خوبی فرابگیرید. البته امروزه دوره ­های بسیاری برای آموزش بارتندری برگزار می­شود که شما می­توانید با شرکت در این دوره ­ها هر آنچه که نیاز است به راحتی آموزش‌دیده و همچنین مدرک معتبر نیز دریافت کنید.

اما میکسولوژی چیست؟

همانطور که از اسمش مشخص است معنی لغوی مخلوط کردن دارد. بنابراین هنگامی که حرف از آموزش بارتندری و میکسولوژی بار سرد (زیر مجموعه آموزش بار سرد)به میان می­ آید، شما باید ترکیب کردن مواد برای ساخت انواع نوشیدنی­ها را یاد بگیرید. با توجه به استاندارها و طعم­های موجود باید مواد را با یکدیگر مخلوط کرده و نوشیدنی مورد نظر را تهیه کنید. این کار بیشتر برای نوشیدنی­های سرد به کار می­رود. همه روزه افراد بسیاری در دنیا سعی در شناخت و ساخت طعم­ های متفاوت و جدید با ترکیب طعم­های قبلی از یکدیگر داشته اند. هر روز هم شاهد به وجود آمدن نوشیدنی­های جدید با طعم­های فوق­ العاده هستیم.
باریستا و بارتندر میکسولوژِی
میکسولوژی دنیای بسیار گسترده­ای دارد و همه روز در حال پیشرفت است.

چگونه یک باریستا و بارتندر حرفه ای باشیم؟

حال اگر می­خواهید یک باریستا و بارتندر و میکسولوژی بار سرد به صورت حرفه ­ای باشید نباید از دنیای طعم­ها دور بوده و یا فاصله بگیرید. برای موفقیت در این راه باید به روز بودن اطلاعات و دانش خود را حفظ کنید.

پیشنهاد می کنیم در کلاس آموزش بارتندری و میکسولوژی بار سرد  ما (آکادمی ژینو) با متریال مصرفی رایگان شرکت کنید.

در کوتاهترین زمان ممکن حرفه ای شو 🙂

برای آموزش باریستا و آموزش بارتندری و آموزش کافی شاپ همین حالا تماس بگیرید

مدرس دوره : آقای مهرداد آذریار

ثابت:78 40 4431 (021)

همراه: 5943 362 0912