تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا
21
تیر

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا این است…

ده ها نوع قهوه وجود دارد که تنها دو مورد از آنها برای مصرف مناسب هستند: دانه های عربیکا و روبوستا.بزرگترین تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا این است که گیاه عربیکا رشد بسیار زیادی دارد: به طور متوسط ​​در ارتفاع حدود ۱۵۰۰ متر در آفریقای مرکزی و آسیا. گیاهان روبوستا نیز در مکان های پایین تر، عمدتا در آمریکای جنوبی رشد می کنند. به دلیل این تفاوت، دانه های قهوه روبوستا حاوی کافئین بیشتری هستند: دو برابر.

مقاومت بیشتر = کافئین بیشتر
چطور؟ گیاهان عربیکا به قدری رشد می کنند که کمتر در معرض انگل ها قرار می گیرند. گیاهان روبوستا باید بیشتر از خود دفاع کنند و در نتیجه طعم سخت تری می گیرد. از طرف دیگر، قهوه عربیکا طعم متفاوت تری دارد.

هنگام سفارش قهوه قبل از نوشیدن قهوه انتخاب قهوه عربیکا شانس بیشتری دارد. قهوه عربیکا پرمصرف ترین قهوه در جهان است. بازار فعلی قهوه از حدود ۷۰ درصد عربیکا و ۳۰ درصد روبوستا تشکیل شده است. همچنین مخلوط های دانه نیز وجود دارد که حاوی هر دو است.

دانه عربیکا در مقابل دانه روبوستا

عربیکا دو نوع اصلی دارد، تایپیکا و بوربون. در Canephora، ما از گونه ای به نام روبوستا می نوشیم. به همین دلیل است که اصطلاح روبوستا به طور کلی برای تمام انواع قهوه استفاده می شود. در واقع، دانه های قهوه به دو نوع اصلی تقسیم می شوند – عربیکا و روبوستا. تفاوت اصلی، علاوه بر گونه های مختلف از یک خانواده گیاهی، به طعم و ویژگی های دانه اصلی باز می گردد.

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا : یک خانواده اما ویژگی های متفاوت

به خاطر داشته باشید که حتی یک نوع دانه یا انواع مختلف می تواند از نظر کیفیت و طعم متفاوت باشد. اغلب شرایط رشد غیرقابل پیش‌بینی و روش‌های فرآیند، مشخصات، طعم متفاوتی را در فنجان نهایی ایجاد می‌کند. یک دانه قهوه که با موفقیت رشد کرده است، وقتی در یک مکان در مقایسه با مکان دیگر رشد می کند، مجموعه ای کاملاً متمایز از ویژگی ها را نشان می دهد.

یکی از نمونه های بارز آن قهوه ای به نام Kona است. در حالی که خود دانه گونه عربیکا است، این دانه فقط در کونا، منطقه ای از جزیره بزرگ در هاوایی، کشت می شود. شرایط محیطی خاص کونا به دانه، کیفیت منحصر به فردی می دهد. که در مکان های دیگر رشد نمی کند. همین امر در مورد دانه عربیکا در مقابل دانه روبوستا نیز صادق است. به دلیل شرایط رشد می تواند تفاوت زیادی در طعم و کیفیت وجود داشته باشد.

دانه های قهوه عربیکا

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا از نظر کافببن و طعم: با وجود کافئین کمتر نسبت به روبوستا، اغلب از نظر طعم برتر در نظر گرفته می شوند. عربیکا طعم نرم تر و شیرین تری دارد و طعمی از شکلات و شکر دارد. از طرف دیگر، روبوستا طعم قوی تر، تندتر و تلخ تر دارد.بر اساس گزارش سازمان بین المللی قهوه، بیش از ۶۰ درصد تولید قهوه در جهان از تولیدکنندگان عربیکا حاصل می شود. این نوع دانه ای بود که کل داستان قهوه را در اتیوپی شروع کرد و هنوز هم در ارتفاعات بالاتر بهترین رشد را دارد. گل‌های عربیکا که از نظر بو با شکوه ظاهر می‌شوند، تنها پس از چند سال ظاهر می‌شوند و میوه‌های بیضی شکلی تولید می‌کنند که در داخل آن دو دانه مسطح به نام دانه‌های قهوه وجود دارد.

دانه های قهوه روبوستا (CANEPHORA) ، تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا از نظر دانه

رایج ترین گونه Coffea Canephora روبوستا، برادر کوچکتر باهوش عربیکا است. علیرغم اینکه عطر و طعم آن کمتر تصفیه شده است، روبوستا به طور گسترده در ترکیب اسپرسو استفاده می شود، زیرا شناخته شده است که کرم بهتری (لایه خامه ای موجود در بالای شات اسپرسو) نسبت به عربیکا تولید می کند. سخت‌تر است، در برابر بیماری‌ها مقاوم‌تر است و محصول بهتری تولید می‌کند. همچنین کافئین بیشتری دارد!

روبوستا، کافئین و اسیدهای کلروژنیک

تصور می شود که محتوای کافئین تقویت شده روبوستا به همراه اسیدهای کلروژنیک آن (آنتی اکسیدان های طبیعی) نتیجه مکانیسم محافظت از خود گیاه در دفع آفات و بیماری ها است. زمانی که اسیدهای کلروژنیک در سطوح پایین وجود داشته باشند، بخش مهمی از طعم قهوه در نظر گرفته می شوند. با این حال، روبوستا حاوی سطوح بالاتری از این اسیدها است و محصولات اکسیداسیون تولید شده توسط آنها گاهی اوقات طعم های ناخواسته ای را ایجاد می کند که به طور بالقوه کیفیت فنجان را به خطر می اندازد.

انواع دانه قهوه

ویژگی‌هایی هم چون عطر، کافئین، قدرت رشد درختان قهوه، طعم و ظاهرو… البته قهوه لیبریکا و اکسلسا در بازار های جهانی، چندان رایج نیستند.جدا از این که قهوه‌ها در انواع عربیکا و روبوستا و لیبریکاو... متفاوتند، مناطق کشت انواع دان قهوه نیز می‌تواند ظاهر، طعم، عطر و به طور کلی بارزه‌های طعمی دانه را تحت تاثیر خود قرار دهد.