آیا می توان با دانه اسپرسو قهوه معمولی درست کرد؟

دانه اسپرسو

یک فنجان قهوه معمولی با یک فنجان قهوه اسپرسو متفاوت است. اکنون، ممکن است تعجب کنید که چرا آنها متفاوت هستند. منظورم این است که هر دو قهوه هستند، و در حالت ایده آل، هر دو را می توان از یک دانه قهوه درست کرد.تفاوت زیادی بین دانه اسپرسو و دانه های قهوه وجود ندارد.

اما، آیا می توانید قهوه خود را با دانه های اسپرسو درست کنید؟

از نظر فنی بله می توانید از دانه اسپرسو برای درست کردن قهوه استفاده کنید زیرا تفاوت زیادی بین اسپرسو و دانه های قهوه وجود ندارد.تفاوت عمده آنها در تهیه دانه است. دانه‌های قهوه‌ای که برای اسپرسو در نظر گرفته شده‌اند، در مقایسه با قهوه‌های ریز برای مدت طولانی‌تری برشته می‌شوند. علاوه بر این، دانه‌های اسپرسو به پودر ریزتری تبدیل می‌شوند که بیشتر شبیه ماسه است تا شن.
با این حال، هر دو یکسان هستند. برچسب زدن به دانه‌ها به‌عنوان اسپرسو یا …، صرفاً توصیه‌ی شخص برشته‌کننده برای نشان دادن طعم خاص مورد نظر است.همانطور که گفته شد، شما باید تفاوت بین قهوه اسپرسو و دانه قهوه، نحوه درست کردن قهوه، تکنیک های مختلف و همچنین دستگاه های مورد استفاده برای تهیه آن را بیاموزید.

تفاوت قهوه و اسپرسو چیست؟

اگر یک اسپرسو سفارش دهید و قهوه سیاه به شما تحویل داده شود و بالعکس، ناامید خواهید شد. اگرچه هر دو از دانه قهوه یکسان تهیه می شوند، همانطور که قبلاً گفته شد، تفاوت در روش تهیه وجود دارد. با این حال، نوع لوبیا مورد استفاده در دستیابی به آن طعم/طعم مهم است.
اسپرسو یک قهوه سیاه قوی است که با فشار دادن آب بسیار داغ از طریق تفاله های بسته بندی شده درست می شود. فرآیند استخراج به آن لایه‌های مشخصی می‌دهد، که شامل یک کرم یا لایه‌ای کوچک از فوم در بالا و یک شات قهوه در پایین است. برای تهیه اسپرسو کامل، به ابزار مناسب نیاز دارید که همان دستگاه اسپرسوساز است.
در دم کردن قهوه، چند گزینه برای دم کردن دارید. دانه می تواند کمی درشت از اسپرسو باشد. زیرا قرار است آن را برای مدت طولانی تری با آب مخلوط کنید. برای دم کردن، می توانید از روش قطره ای یا ریختن روی آن استفاده کنید، یا می توانید مانند فرنچ پرس به روش غوطه وری عمل کنید.به هر حال قهوه نسبت به اسپرسو طعم ملایم تری خواهد داشت.
به طور کلی، فرآیند تهیه آن و همه چیز مربوط به تمایز قهوه دم شده و اسپرسو است. این همان چیزی است که طعم های مختلف را نشان می دهد، اما سبک مناسب دانه می تواند یک فنجان خوب را از یک فنجان خارق العاده متمایز کند.

متد پور اور

متد (Pour over) چیست؟

در سال‌های اخیر، متد Pour over یا چکه ای رایج شده است و دوستداران قهوه مشتاق دانستن تکنیک‌ها و ابزارهای استفاده از آن هستند. پور اور روشی برای دم کردن قهوه با ریختن دستی آب جوش از طریق فیلتر پر از دانه های آسیاب شده قهوه است. سپس باید اجازه دهید آب از طریق فیلتر در یک لیوان یا قفسه تخلیه شود. به این روش دم کردن دستی نیز گفته می شود زیرا با ریختن آب با دست روی قهوه درست می شود.

چرا اکثرا از روش Pour Over استفاده می کنند؟

روش پور اور طعم های پیچیده آشنا است، که به سختی می توانید با روش های دیگر مثل دم کردن به آن دست پیدا کنید. این باعث می‌شود که آن را به بهترین انتخاب، تبدیل کند زیرا عطرها و طعم‌ها را برجسته می‌کند.
علاوه بر این، قهوه فیلتری شفاف و تمیز است. آب عطرها و روغن های قهوه را در زمان و فشار ثابت استخراج می کند. فیلتر روغن ها را می گیرد و یک فنجان قهوه تمیز تولید می کند. و البته، این یک روش است، بنابراین در استخراج مواد محلول قهوه در مقایسه با تکنیک‌هایی مانند فرنچ پرس کارآمدتر است. زیرا در روشی مانند فرنچ پرس منجر به اشباع آب می شود در حالی که ریختن بیش از حد از منبع منظم آب شیرین استفاده می کند. با این حال، این روش ممکن است در تمام طول مسیر صاف نباشد. چالش های خود را نیز دارد زیرا هر روش دستی، در معرض خطای انسانی است. به عنوان مثال، اگر جریان آب یک راه در اطراف قهوه آسیاب شده پیدا کند، خطر انتقال وجود دارد.
اگر تفاله های قهوه به طور نابرابر توزیع شوند، این احتمال بیشتر است. بنابراین، باید یاد بگیرید که آب را به گونه ای بریزید که دانه اسپرسو به طور یکنواخت در آب غوطه ور شوند.

متد pour-over

چه تجهیزاتی برای پور اور لازم است؟

وقتی صحبت از تکنیک pour-over می شود، گزینه های زیادی برای استفاده از تجهیزات وجود دارد. برای شروع، می توانید فقط از یک دستگاه ساده با چند فیلتر استفاده کنید و با پیشروی تجهیزات بیشتری اضافه کنید. در زیر راهنمایی در مورد تجهیزات اولیه مورد نیاز برای تکنیک pour-over آورده شده است.
  • قطره چکان دستگاه دم آوری به عنوان قطره چکان نیز شناخته می شود. این قسمت نگهدارنده فنجان و فیلتر است. 
با این حال، همه آنها سازگار و آسان برای استفاده هستند. برای دم کردن قهوه در خانه، می توانید از هر یک از آنها استفاده کنید، اما برای یک کافی شاپ تخصصی، هر سه مورد را آزمایش کنید، و سپس یکی از آنها را انتخاب کنید.

فیلترها

در مورد نوع فیلترهای مورد استفاده بحث کمی وجود دارد. ما پارچه و کاغذ سفید شده و غیر سفید وجود دارد. برخی از فیلترها می توانند در دستگاه جا شوند.برای فیلرهای کاغذی، برخی ادعا می کنند که ممکن است طعم کاغذ نامطلوبی از خود ایجاد کنند، به خصوص اگر سفید شده باشند. با این حال، می توانید با شستشوی آن قبل از استفاده، با این اثر مقابله کنید. از طرف دیگر، فیلترهای پارچه ای برای مدت طولانی محبوب بوده اند، عمدتاً به این دلیل که طعم را تحت تأثیر قرار نمی دهند.
انتخاب با شماست، اما هر فیلتری را که انتخاب می‌کنید، مطمئن شوید که به درستی روی دستگاه شما قرار می‌گیرد تا استخراج ثابتی داشته باشد. برای درست کردن قهوه، باید اطمینان حاصل کنید که همه چیز در اندازه‌های درست است. یک ترازو دیجیتال برای اندازه گیری آب و قهوه خود تهیه کنید. به این ترتیب، اگر قهوه خوب شد، می‌توانید اندازه‌گیری‌های خاصی را تکرار کنید یا آن را برای نتایج بهتر تغییر دهید.یک کتری آهسته با گردنه بلند برای این کار عالی خواهد بود.

کدام دانه های قهوه برای pour-over ایده آل هستند؟آیا دانه اسپرسو مناسب است؟

با روش Pour-over، شما کنترلی بر فرآیند دم کردن دارید که با آن می توانید طعم و ویژگی های مطلوب قهوه خود را به نمایش بگذارید. با این حال، هنوز هم استفاده از نوع مناسب قهوه مهم است. سه عامل وجود دارد که شامل برشته، آسیاب و کشور مبدا می شود.

روست

با کنترلی که در این فرآیند دارید، باید سطح روست شدن مورد نظر خود را انتخاب کنید. می توانید روست تیره، متوسط، اسپرسو یا روشن تهیه کنید. رست های تیره تر نسبت به روشن کافئین کمتری دارند.

روست های سبک تر نیز تلخی کمتری دارند و محیط منطقه ای که در آن پرورش داده می شود بر طعم آنها تأثیر می گذارد. از طرف دیگر روست های تیره‌تر، طعم خود را در طول فرآیند روست کردن به دست می‌آورند.

در روش‌های خاص دم کردن، ممکن است طعم را در روست های سبک یا متوسط از دست بدهید. با این حال، روش پور اور تمام طعم‌ها را بدون توجه به سطح روست انتخابی شما حفظ می‌کند. بنابراین، تا زمانی که یکی را انتخاب کنید که برای شما جذاب باشد، همچنان یک فنجان قهوه خوشمزه درست می کنید.

کشور مبدا

اکنون که سطح روست را دارید، وقت آن است که قهوه واقعی را با توجه به کشور مبدا انتخاب کنید. ایالات متحده، به ویژه قهوه Kona از جزیره بزرگ هاوایی، به خاطر ته رنگ های لطیف خود، که تکنیک دم کردن قهوه بر روی آن را برجسته می کند، شناخته شده است.قهوه مکزیکی متعادل است، اما طعم خاصی دارد که ممکن است هنگام دم کردن از بین برود. با این حال، می توانید آن را از طریق روش دم کردن درست کنید. قهوه گواتمالا به دلیل طعم غنی آن محبوب است. برای لذت بردن از این طعم، باید از روش Pour-over استفاده کنید تا مطمئن شوید که طعم باقی می ماند.

اندازه آسیاب

سرعت استخراج تحت تأثیر اندازه سطح شما است. از آنجایی که Pour-over از روش تزریق استفاده می کند، آب و قهوه برای مدت کوتاهی در تماس هستند. بنابراین، برای فعال کردن حداکثر استخراج درست قبل از اینکه فیلترهای آب به داخل فنجان وارد شوند، به سطح کافی نیاز دارید.
با این حال، نباید آنقدر زیاد باشد که بیش از حد استخراج شود و طعمی تلخ ایجاد کند. بهترین کار این است که با اندازه آسیاب متوسط شروع کنید. اگر خیلی آبکی شد، آسیاب ریزتر را امتحان کنید. اگر نت های شیرینی ندارد یا خیلی تلخ است، آن را کمی درشت تر کنید.با یک آسیاب باکیفیت، اندازه ذرات شما باید یکنواخت و ثابت باشد و یک فنجان قهوه ی عالی تولید کند.

راهنمای دم کردن قهوه

برای قهوه ریختن، ممکن است مجموعه دستورالعمل استانداردی که برای هر موقعیتی ایده آل باشد، نداشته باشیم. هر فنجانی که دم می کنید منحصر به فرد خواهد بود و برخی ممکن است بهتر از بقیه باشند. در زیر دستورالعمل های اساسی برای دم کردن قهوه آمده است.

تجهیزات خود را جمع آوری کنید

تمام تجهیزات مورد نیاز از جمله قهوه ساز، آسیاب قهوه، ترازو آشپزخانه، قایق، فنجان یا لیوان، و یک کتری برقی یا اجاق گاز را تهیه کنید.

دانه خود را انتخاب کنید

ابتدا تصمیم می گیرید که از چه نوع دانه های قهوه می خواهید استفاده کنید. این یکی کاملا به شما بستگی دارد می‌توانید با یک باریستا مشورت کنید یا اطراف هر قهوه‌ای در مغازه را بو کنید تا زمانی که قهوه‌ای را پیدا کنید که برایتان جذاب باشد.

قهوه را وزن کنید

شما باید با در نظر گرفتن نسبت آب به قهوه میزان قهوه مورد نیاز خود را تعیین کنید. اکثرا  18 گرم آب برای هر گرم قهوه را توصیه می کنند. این تعادل بین 9 تا 11 گرم قهوه برای هر فنجان 6 اونس آب است. به طور کلی، قهوه بیشتر = طعم بیشتر.پبرای وزن کردن و اندازه گیری دقیق هر چیزی که استفاده می شود از ترازو استفاده کنید. به این ترتیب می توانید بفهمید که آیا باید آن را برای طعم بهتر تنظیم کنید یا خیر.

دانه های قهوه را آسیاب کنید

آسیاب کردن داه درست قبل از دم کردن، مزیت زیادی دارد. برای روش پور اور، آسیاب درشت متوسط تا متوسط تقریباً بافت نمک دریا یا شن مناسب ترین است. یک آسیاب ریزتر می تواند طعم بیشتری بدهد اما ممکن است کمی تلخی ایجاد کند.یک آسیاب درشت قهوه شیرین تری به دست می دهد اما ممکن است کمتر استخراج شود، بنابراین ضعیف است.طعم دلخواهتان را پیدا کنید. اگر می خواهید آن را ملایم تر کنید، آسیاب را درشت تر کنید. اگر می خواهید آن را غلیظ تر کنید، آن را درشت تر کنید.

فیلتر خود را آماده کنید

اکثر مردم از فیلترهای کاغذی برای ریختن ورقه های خود استفاده می کنند. این فیلترها دارای ظرافت های مختلفی هستند، بنابراین، شما باید اندازه مناسب را پیدا کنید. اگر طعم کاغذ را در قهوه خود احساس می کنید، باید عادت کنید که کاغذ صافی خود را قبل از استفاده بشویید.با این حال، اگر با طعم کاغذ مشکلی ندارید یا هرگز آن را حس نکردید، ادامه دهید و بدون آبکشی از آن استفاده کنید.
برای آبکشی مناسب، آبجو را در قطره چکان قرار دهید و دور آن را به صورت دایره ای آب بریزید تا فیلتر آبکشی شود. آب شستشو در کاراف یا فنجان جمع می شود. اطمینان حاصل کنید که همه آن را دور بریزید. پس از آماده شدن فیلتر، قهوه تازه آسیاب شده خود را در آن بریزید.

آب را گرم کنید

آب را بین ۱۹۵ تا ۲۰۵ درجه فارنهایت گرم کنید. اگر دماسنج برای اندازه گیری دمای دقیق ندارید، به سادگی اجازه دهید آب بجوشد، آن را از روی حرارت بردارید و 30 ثانیه قبل از استفاده از آن دم کنید. اگر کتری برقی دارید و می توانید دمای مورد نظر را تنظیم کنید و آن را تا زمانی که آماده استفاده از آب شوید، حفظ می کند.

تنظیم برای دم کردن

اکنون که آب شما به جوش می آید، فنجان/کارفه/لیوان خود را روی ترازو قرار دهید. پایه های خود را در فیلتر قرار دهید و مقیاس را روی صفر قرار دهید. این برای اطمینان از این است که بدانید چقدر آب خواهید ریخت.
هنگامی که همه چیز را از آب داغ، قهوه آسیاب شده و فیلتر آبکش شده آماده کردید، اکنون زمان درست کردن است. در اینجا، شما به سادگی تفاله های قهوه را به طور مساوی با آب کافی خیس می کنید تا اشباع شود و نه بیشتر.

آب را بریزید

این مرحله را حدود 30 ثانیه بعد شروع خواهید کرد. از کتری دهنه باریک استفاده کنید تا آب را به آرامی و با حرکت دایره ای بریزید، در حالی که دهانه آن را نزدیک به زمین نگه داشته اید. این روش ریختن روشی است که کاملا از روشهای دیگر متمایز است.حالا دم نوش شما آماده است، و وقت آن است که میل کنید. قبل از اضافه کردن هر گونه مواد اضافی، طعم آن را بچشید تا بتوانید بفهمید که آیا آن را دوست دارید یا خیر. به طعم و قدرت توجه کنید. به این ترتیب می توانید تصمیم بگیرید که آیا نیاز به تغییر یا اضافه کردن چیزی در دمنوش های بعدی خود دارید یا خیر.

نکاتی که به شما کمک می کند تا دم نوش کاملی داشته باشید:

روش پور اور ممکن است ساده به نظر برسد، اما با نکات زیر، دم نوش عالی را درست خواهید کرد.
هنگامی که دانه های قهوه خود را آسیاب می کنید، دی اکسید کربن تجمع می یابد. اگرچه این ممکن است لزوماً چیز بدی نباشد، اما مانع از نفوذ آب به درستی به آسیاب ها می شود. بنابراین، شما باید ابتدا به مدت 30 ثانیه صبر کنید تا از شر آن خلاص شوید.به یاد داشته باشید که در مسیر خود برای به کمال رساندن مهارت دم کردن قهوه خوب، رکورد داشته باشید. این کار را با استفاده از یک فرز با کیفیت و یک ترازو کوچک انجام دهید.
همیشه از نسبت ریختن قهوه که در بالا توضیح داده شد استفاده کنید.همیشه اندازه آسیاب را درست انتخاب کنید. اندازه متوسط ​​ایده آل خواهد بود.دمای آب بسیار مهم است. اگر دماسنج برای اندازه گیری بین 195 تا 205 درجه فارنهایت ندارید، آب را بجوشانید و قبل از دم کشیدن 30 ثانیه از روی حرارت بگذارید. به یاد داشته باشید که از آب تمیز استفاده کنید.ریختن را کامل کنید در مارپیچ های آهسته و پیوسته بریزید تا همه چیز یکنواخت شود. یک کتری دهنه باریک برای کمک به دقت شما بسیار ایده آل است.تجهیزات دم کردن خود را همیشه تمیز و عاری از روغن قهوه نگه دارید. قبل از تمیز کردن، اجازه دهید ابزار خنک شود تا از آسیب ناشی از تغییرات ناگهانی دما جلوگیری شود.

آیا می توانید با دانه اسپرسو قهوه درست کنید؟ سوالات مرتبط

آیا می توانید از هر قهوه ای برای اسپرسو استفاده کنید؟

اکثر مردم به این باور رسیده اند که نوع دانه های مورد استفاده تعیین کننده اسپرسو بودن یا نبودن آن است. این درست نیست زیرا می توان از هر نوع دانه ای استفاده کرد. هنوز هم می توانید با استفاده از دانه های قهوه معمولی یک اسپرسوی عالی میل کنید.
تنها تفاوت این است که آن‌هایی که مخصوص اسپرسو هستند، طبق روست‌کننده‌ها قوی‌تر هستند.

آیا روش های دیگری برای دم کردن قطره ای با چکه ای  وجود دارد؟

روش دم کردن قهوه یا پور اور یکی از بسیاری از ابزارهای دم کردن قطره ای موجود است. ما همچنین آبجوی اتوماتیک قطره‌ای داریم که با یک سر ثابت، آب داغ را روی سطح می‌پاشد. Chemex و Percolators نیز از این تکنیک استفاده می کنند.

آیا برای درست کردن قهوه به تمام تجهیزات نیاز دارید؟

در حالت ایده‌آل، می‌توانید فقط با یک کتری معمولی قهوه بریزید و دم کنید. مشکل این است که هر زمان که در حال دم کردن هستید، اگر کنترل و ثبات برای شما مشکلی ندارد، در دم کردن خود ثباتی نخواهید داشت، می توانید درست پیش بروید و با هر ابزاری که می توانید قهوه تهیه کنید، یا دم کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها