قهوه پور اور( Pour-Over )
22
شهریور

قهوه پور اور( Pour-Over ) چیست؟

روش درست کردن قهوه پور اور (Pour over) شامل ریختن آب داغ از طریق تفاله قهوه در یک فیلتر است. آب از طریق قهوه تخلیه می شود و وارد فنجان می شود. Pour over با نام‌های قهوه فیلتر یا قهوه قطره‌ای نیز شناخته می‌شود.

چیزی که قهوه پور اوررا متمایز می کند این است که با ریختن آب روی قهوه با دست درست می شود. بنابراین ممکن است اسم آن را دم کردن دستی نیز بشنوید. این تکنیک معمولاً از دهه ۱۹۰۰ و در جاهای دیگر برای مدت طولانی تری در اروپا مورد استفاده قرار می گرفت، اما در سال های اخیر توسط جنبش قهوه تخصصی “بازکشف” شد.

چرا از روش پور اور ( Pour-Over ) استفاده کنیم؟

در مقایسه با سایر روش های دم کردن، این روش طعم ها را برجسته می کند. که به انتخابی محبوب برای قهوه های تک بعدی تبدیل می کند، زیرا به طعم ها و عطرها اجازه می دهد تا بدرخشند.

قهوه فیلتری تمیز، شفاف و سازگار است.به این دلیل است که آب مجاز است روغن ها و عطرهای قهوه را در زمان ثابت خود و با فشار خود استخراج کند. سپس فیلتر روغن های زیادی را می گیرد که منجر به یک فنجان شفاف و تمیز می شود.و از آنجایی که این یک روش تزریقی است، در استخراج مواد محلول قهوه نسبت به روش‌های غوطه‌وری مانند فرنچ پرس کمی کارآمدتر است. روش‌های غوطه‌وری باعث اشباع شدن آب می‌شوند، در حالی که آب‌ریزش‌ها از یک منبع ثابت آب شیرین استفاده می‌کنند.

نارا لی قهرمان جام برورز نیوزیلند ۲۰۱۷ است. او می‌گوید: «فکر نمی‌کنم روشی که ما استفاده می‌کنیم طعم را تغییر دهد، اما [این می‌تواند] جزئیات بیشتری را برجسته کند. فکر نمی‌کنم این تجهیزات کل طعم و مزه قهوه را تغییر دهد، اما برخی معتقدند که این کار را می‌کند.»

اما قهوه پور اور چالش هایی دارد. روش های دستی قربانی خطای انسانی و تکنیک های بد ریختن هستند.به عنوان مثال، همه روش‌های دم کردن (از جمله اسپرسو) با خطر کانال‌کشی مواجه هستند، جایی که جریانی از آب مسیر آسانی را در اطراف قهوه آسیاب شده پیدا می‌کند. این زمانی اتفاق می‌افتد که توده‌های قهوه وجود داشته باشد یا تفاله‌ها به طور ناموزون توزیع شوند و به این معنی است که مقداری از قهوه استخراج نمی‌شود. بنابراین مهم است که باریستاها یاد بگیرند که چگونه به روشی بریزند.

به چه تجهیزاتی نیاز دارید؟

ممکن است به نظر برسد که تعداد بی پایانی از گزینه ها وجود دارد، اما نیازی نیست که روی همه آنها سرمایه گذاری کنید. می توانید با یک دستگاه ساده و چند فیلتر شروع کنید و سپس به انتخاب خود تجهیزات بیشتری اضافه کنید.

چاد وانگ قهرمان جام جهانی آبجو در سال ۲۰۱۷ است. او می‌گوید: درک این نکته بسیار مهم است که کیفیت نتیجه نهایی بسیار مهم‌تر از فنی بودن در مورد دستور غذا است.

بیایید نگاهی بیندازیم به چه تجهیزات اساسی برای قهوه پور اور نیاز دارید.

دستگاه دم کردن

دستگاه دم کردن یا قطره چکان به سادگی قطعه ای از تجهیزاتی است که فیلتر و تفاله قهوه را نگه می دارد. مزیت استفاده از هر یک از دستگاه ها این است که آنها به طور گسترده در دسترس هستند، استفاده از آنها ساده است و دارای فیلترهایی هستند که به طور خاص برای طراحی آنها ساخته شده است. همچنین راهنماهای زیادی برای استفاده از این دستگاه ها وجود دارد، بنابراین یادگیری نحوه استفاده صحیح از آنها و تطبیق در صورت نیاز آسان است.

اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، دم‌نوش‌های ساخته شده در دستگاه‌های مختلف را در کافی‌شاپ تخصصی محلی خود امتحان کنید و از باریستا بپرسید که کدام را ترجیح می‌دهند و چرا.

فیلترها

کاغذ یا پارچه؟ سفید شده یا سفید نشده؟ ممکن است فکر کنید که فیلتر کمترین بحث دم کردن است، اما حتی در اینجا بحث هایی وجود دارد. فیلترهای خاص به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با دستگاه‌های مختلف مناسب باشند و امکان استخراج کارآمد را فراهم کنند.برخی ادعا می کنند که فیلترهای کاغذی طعم کاغذ نامطلوبی ایجاد می کنند، به خصوص اگر سفید شده باشند. برای جلوگیری از این امر، قبل از استفاده از فیلتر آن را بشویید. فیلترهای پارچه‌ای مدت‌هاست که وجود داشته‌اند و برخی از افراد آن‌ها را ترجیح می‌دهند زیرا بر طعم و مزه تأثیر نمی‌گذارند و تأثیر محیطی کمتری نسبت به کاغذ دارند.

این به شما بستگی دارد که کدام فیلتر خاص را انتخاب کنید، اما مطمئن شوید که آنها به درستی با دستگاه شما مطابقت دارند. کاغذ یا پارچه نامناسب جریان آب را مختل می‌کند و تفاله‌های قهوه را به دام می‌اندازد، که باعث می‌شود استخراج شما پایدارتر نشود.

قهوه پور اور

ترازو

ممکن است فکر نکنید که ترازو ضروری است، اما اگر می‌خواهید قهوه پور اور خوب درست کنید، ضروری است. روی یک ترازو دیجیتال سرمایه گذاری کنید و از آن برای اندازه گیری قهوه و آب خود استفاده کنید. دانستن اینکه دقیقا چه مقدار از هر کدام را در یک دم نوش خوب (یا بد) استفاده کرده اید، می تواند به شما این امکان را بدهد که دستور العمل را تکرار کنید یا آن را برای نتایج بهتر تغییر دهید.

کتری

آیا باریستاهای تخصصی را دیده اید که آب را از یک کتری کوچک مسی می ریزند و تعجب کرده اید که چرا؟ آیا نمی توانید از یک کتری برقی استاندارد استفاده کنید؟ بله،میتوانی. اما ممکن است انتخاب کنید که این کار را نکنید.

مانند بسیاری از موارد در درست کردن یک قهوه تخصصی، عامل مهم در اینجا قوام است. کتری هایی که به طور خاص برای قهوه پور اور ساخته شده اند به گونه ای طراحی شده اند که آب را در دمای پایدار نگه دارند. این به شما کمک می کند تا استخراج مداوم ایجاد کنید. کتری گردن بلند و نازک برای کنترل جریان آب طراحی شده است. آب سریعا از کتری هایی با فواره های کوتاهتر بیرون می آید.اینکه آیا آبگرمکن برقی، اجاق گاز یا دسته ای آبگرمکن را انتخاب می کنید به شما بستگی دارد، اما به بررسی کتری های خاص نگاه کنید و یک دماسنج در دسترس داشته باشید تا دما را زیر نظر داشته باشید.

برای درست کردن قهوه پور اوراز چه نوع قهوه ای استفاده کنید؟

شما تجهیزات خود را آماده کرده اید، اما بعد از آن باید چکار کنید؟ کدام قهوه را برای قهوه پور اور استفاده کنید؟ هنگام انتخاب دانه قهوه باید چند فاکتور را در نظر بگیرید.

بررسی نحوه رست شدن قهوه

از آنجا که روش پور اور به خوبی برای برجسته کردن طعم‌ها و عطرهای ظریف کار می‌کند، ممکن است بخواهید یک قهوه سبک انتخاب کنید. دانه هایی که با این مشخصات برشته می شوند درخشان ترین و با اسیدی ترین طعم ها هستند.

چاد می‌گوید: «روست‌های سبک اصیل‌ترین کیفیت قهوه را به نمایش می‌گذارند».

البته در صورت تمایل می توانید متوسط ​​یا حتی تیره انتخاب کنید، اما این روش دم کردن مکمل طعم های لطیف است.

اندازه آسیاب برای قهوه پور اور

اندازه آسیاب قهوه بر سرعت استخراج تأثیر می گذارد. قهوه پور اور (Pour over ) یک روش تزریقی است، به این معنی که قهوه و آب برای مدت زمان کوتاه‌تری نسبت به روش غوطه‌وری در تماس هستند، اما بیشتر از اسپرسو. بنابراین شما می خواهید قهوه دارای سطح کافی برای استخراج قبل از فیلتر شدن آب در فنجان باشد، اما نه به اندازه ای که کمتر استخراج شود و دمی تلخ ایجاد کند.

این بدان معنی است که شما باید با اندازه آسیاب متوسط ​​شروع کنید و سپس فنجان خود را ارزیابی کنید و در صورت نیاز آن را تغییر دهید. اگر کمی آبکی یا ترش است، آسیاب ریزتر را امتحان کنید. اگر تلخ و فاقد نت های شیرین است، سعی کنید کمی درشت تر عمل کنید.و سعی کنید روی یک آسیاب با کیفیت سرمایه گذاری کنید تا مطمئن شوید که همه ذرات قهوه شما به یک اندازه آسیاب می شوند. آسیاب های با کیفیت پایین ممکن است قهوه آسیاب شده ناسازگار و مقدار زیادی “ریز” تولید کنند. این تکه های ریز قهوه خیلی سریع عصاره ایجاد می کنند و می توانند فنجان شما را از بین ببرند.