منشا باریستا (BARISTA) کلمه کاملا انگلیسی اما ایتالیایی!
19
مهر
منشا باریستا (BARISTA) کلمه کاملا انگلیسی اما ایتالیایی!
«بارمن در کافیشاپ»، بهعنوان یک کلمه کاملاً انگلیسی که در سال 1992 در ایتالیا استفاده میشد، تا جایی که گفته میشود در نهایت از انگلیسی گرفته شده است. این کلمه از عمومی است و ممکن است در مورد زنان و مردان به کار رود. (گفته می شود که معمولا باریستا در ایتالیا یک مرد است).در ادامه منشا باریستا را باهم بررسی می کنیم.
منشا کلمه باریستا
باریستا از ایتالیا سرچشمه گرفته است. کسی که “بارمن” است که نوشیدنی های الکلی و غیر الکلی از جمله قهوه و نوشیدنی های اسپرسو سرو می کند. اصطلاح ایتالیایی وقتی مفرد است جنسیت آن خنثی است. در انگلیسی، در مفرد یا جمع (baristas) جنسیت آن خنثی است، اما در ایتالیایی، زمانی که جمع باشد، جنسیت خاص است، یا «baristi» مذکر به معنای «بارمن» یا «بارمن زنانه» «bariste». ” که به معنی “میزبان” است. در ایالات متحده، این اصطلاح و منشا باریستا مربوط می شود کسی به نوشیدنی های مبتنی بر قهوه درست می کند و فقط محدود به آن است. و شامل آنهایی نمی شود که نوشیدنی های الکلی تهیه و سرو می کنند.در ایران نیز باریستا نوشیدنی های برپایه قهوه را تهیه می کند.
شرح شغل باریستا
به طور کلی، باریستاهایی که در قهوهخانهها، کافیشاپها یا کافیبارها کار میکنند. از دستگاههای اسپرسوساز تجاری (بهجای دستگاههای اسپرسوساز خانگی) استفاده میکنند. در حالی که کار آنها ممکن است ساده به نظر برسد، اما کار با ماشینهای اسپرسوساز تجاری مشکل است. برخی از آنها دستی هستند. و به مهارت، آموزش و توانایی بسیار زیادی نیاز دارند آنها باید با تفاوت های ظریف هر دسته از قهوه، شرایط آب و هوایی روز، ترجیحات مصرف کننده و سایر عوامل سازگار شوند. ماشین های دیگر “فوق اتوماتیک” هستند. و به چیزی بیش از ریختن دانه ها در آن و فشار دادن یک دکمه نیاز ندارند. از آنجایی که باریستاها با دستگاه های با جزئیات بیشتر کار می کنند. باید طرز تهیه قهوه اسپرسو را یاد بگیرند و منشا باریستا را بدانند.
علاوه بر تهیه اسپرسو، باریستاها معمولاً شیر را فوم میکنند تا طیف وسیعی از نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو را تهیه کنند. و نوشیدنیهای قهوه مانند قهوه فرنچ پرس و پور اور . این وظیفه یک باریستا است که تفاوت بین نوشیدنیهایی بر پایه قهوه را بداند. در نهایت، برای بسیاری از باریستاها، خدمات مشتری بخش کلیدی کار آنها است. آنها نوشیدنی هایی را که آماده کرده اند به مشتریان ارائه می دهند. و بسیاری از مردم مستقیماً با باریستا در ارتباط هستند. در قهوهخانههای بزرگتر، باریستاها ممکن است در فضای دور از دید مشتریان کار کنند. و با مشتریان تعامل نداشته باشند. اما در مغازههای کوچکتر، احتمالاً همان شخصی که سفارش نوشیدنی را می دهد، نوشیدنی را درست میکند.
آموزش منشا باریستا و تخصص آن
در حالی که ممکن است یک باریستا مهارت های شغلی خود را با شرکت در دوره های آموزش باریستا به دست آورد. اما می تواند جسته گریخته در محل کار توسط کارمندان قدیمی آموزش داده شود. که ما آن را توصیه نمی کنیم. بسیاری از باریستاها به مهارت های خود افتخار می کنند. و سال ها صرف تکنیک های خاص برای ساخت نوشیدنی های عالی می کنند. باریستاهای با تجربه تر اغلب وظیفه آموزش کارکنان جدید را بر عهده دارند. این آموزش می تواند از منشا باریستا و ساخت نوشیدنی های روزمره گرفته تا تولید نوشیدنی های تخصصی تا یادگیری نحوه استفاده از ماشین آلات پیچیده را شامل شود.اما این آموزش کامل نیست و به هیچ عنوان شما را یک باریستا نمی کند.
مسابقات باریستا
این تمایل وسواس گونه به بهبود هنر خود منجر به مسابقات محلی و بین المللی باریستا شد. اگرچه مسابقات رسمی باریستا در نروژ آغاز شد. اما مشهورترین و معتبرترین مسابقات باریستا اکنون مسابقات جهانی باریستا (یا WBC) است. که مانند المپیک، هر ساله در کشور جدیدی برگزار می شود. رقبا در WBC وظیفه دارند 4 اسپرسو، 4 نوشیدنی شیر و 4 نوشیدنی اصلی را با استانداردهای دقیق در 15 دقیقه تهیه کنند.
تولید نوشیدنی های تخصصی
برخی از باریستاها علاوه بر مهارت در تهیه دستی شات های اسپرسو و نوشیدنی های اسپرسو، برای تخصص هایی مانند لاته آرت، روست کردن قهوه، دانش عمیق قهوه، یا تهیه قهوه سرد شناخته شده اند. احتمالاً عادت دارید که برگ ها یا قلب ها را روی نوشیدنی خود ببینید. این خلاقیت آنطور که به نظر می رسد آسان نیست. لازم است شیر را به گونه ای بریزید که با بالا آمدن آن به سطح، طرح خاصی را تشکیل دهد و با افزایش مهارت های یک باریستا، به طور فزاینده ای پیچیده شود.
منشا باریستا و معانی دیگرآن
علاوه بر کسی که اسپرسو و نوشیدنیهای مرتبط میسازد، اصطلاح باریستا و منشا باریستا ممکن است به مجله Barista، کافیشاپ Barista PDX در شهر عاشق اسپرسو پورتلند، اورگان، Barista Prima Coffeehouse K-Cups یا قهوههای زنجیرهای Barista India اشاره داشته باشد. که یک شرکت لاوازا است.
اگر به باریستا و شغل آن علاقه دارید و یا حتی دوست دارید یکی از تخصص های مربوط به آموزش کافی شاپ را بیاموزید. پیشنهاد می کنیم دوره های آموزشی ما را مشاهده کرده و ثبت نام آنلاین خود را انجام دهید. در صورت بروز هرگونه سوال در مورد دوره ها به شما مشاوره خواهیم داد. فقط کافیست با ما تماس بگیرید.
۰ دیدگاه