مقدمه
امروزه بر خلاف گذشته که اکثرا به صورت تجربی و کار آموزی این مهارت را یاد میگرفتند دورههای بسیار زیادی برای آموزش کافه داری حرفه ای به اشخاصی که علاقهمند به این حرفه دلچسب باشند، شکل گرفته است.
سالهاست که قهوهخانهها و کافیشاپها با اسامی مختلف در سراسر جهان فعالیت میکنند. و همواره از پرطرفدارترین مکانها برای دورهمیهای دوستانه، خانوادگی، قرارها، و مهمتر از همه، خوردن یک نوشیدنی گرم دلچسب بوده است.
به همین سبب باریستا بودن و یا همان قهوهچی بودن از مشاغل بسیار کاربردی بحساب میآیند. و کسانی که در این حرفه مهارت قابل توجهی داشته باشند. قطعا میتوانند در بهترین کافیشاپها شروع به فعالیت کنند.
آموزش کافه
کافه به محلی عمومی گفته میشود که در آن انواع نوشیدنیها و گاهاً برخی از غذاها، به همراه پخش موسیقی، عرضه میشوند. که معمولا مکانی برای معاشرت و گفتگوی مردم است.
با آمدن کافیشاپ یا کافهها به ایران، فضا برای چایخانه ها تنگتر شد. فرهنگ کافهنشینی هر روز بیش از پیش در ایران در حال رشد است و بیشترین قشری که طرفدار این فرهنگ و این مکانها هستند. جوانان هستند.
استقبال از کافهها به اندازهای رشد کرده که امروزه در هر خیابان شاهد 3 یا 4 کافه هستیم. احداث یک کافه اما شرایط خاص خود را دارد که یکی از مهمترین آن یک باریستا یا کافهدار خوب بودن یا استخدام یک باریستای خوب است. در ادامه بیشتر به حرفه باریستایی میپردازیم.
آموزش کافه داری حرفه ای
باریستا اصالتا یک کلمه ایتالیایی است. که در فارسی همان قهوهچی یا کافهدار معنا میشود. و به شخصی گفته میشود. که در کافیشاپها و یا هتلها نوشیدنیهای گرمی مانند قهوه و در کل برپایه اسپرسو را آماده میکند.
البته در برخی کشورها بعضی ها از کافیشاپها نوشیدنیهای سرد و یا انواع دیگری از نوشیدنی را نیز عرضه میکنند. تهیه قهوه و نوشیدنی دلچسب اصول و ریزه کاریهای زیادی دارد.
به علاوه این شخص باید بر ابزارآلات مورد نیاز و دستگاههای آمادهسازی و سرو قهوه نیز تسلط و شناخت کافی داشته باشد. آمادهکردن یک قهوه و یا نوشیدنی با کیفیت به عوامل متعددی چون توانایی، مهارت، آموزش قهوه ، درک ساختار دانه، شناخت قهوه و غیره بستگی دارد. و یک کافه دار حرفهای علاوه بر این موارد، باید بتواند موارد موجود در منو را براساس سلیقه مشتری تهیه کند. همچنین باید بر مواد اولیه تهیه نوشیدنیها و غذاها نظارت داشته باشد.
آموزش کافه من
در آموزش کافه داری حرفه ای ، باریستا یا همان کافهمن، باید مواردی مانند تکنیکهای لاته آرت، کار با دستگاههای نسل نو، تهیه قهوههای دمی نسل دوم و سوم، تهیه انواع قهوه، چاکلت، دمنوش و غیره را آموزش دیده باشد. و در آنها مهارت بالایی داشته باشد.
لاته آرت به هنر تلفیق شیر بخار داده شده و قهوه با تکنیکهایی خاص به صورت هنرمندانه گفته میشود. که هدف آن هم زیباتر کردن نوشیدنی و ایجاد لذت در مشتریان است. که با شرکت در دوره لاته آرت می توانید این مهارت را بیاموزید.
دستگاههایی که باریستا باید در کار با آنها مهارت داشته باشد. شامل دستگاه آسیاب قهوه، دستگاه اسپرسو، تمپر، گجتهای قهوههای دمی مانند فرنچ پرس، کمکس، سایفون، کلور و غیره، هستند.
در واقع وظیفه باریستا در کافه مدیریت بار گرم و سرو نوشیدنیهای گرم است اما به این دلیل که معمولا کافهها بارتندر و یا شخصی برای مدیریت بار سرد ندارند، باریستا مدیریت آن بخش را هم باید به عهده بگیرد و به سرو نوشیدنیهای سرد نیز بپردازد.
برای افتتاح کافی شاپ اولین و مهم ترین چیزی که نیاز است درمورد آن اطلاع داشته باشید نحوه درست کردن انواع قهوه و آشنایی با قهوه ها است، برای این پیشنهاد ما به شما دوره آموزش باریستا جینو کافه است.