تولید قهوه
14
اردیبهشت

تولید قهوه مراحل و فرآیند تولید آن

مراحل و فرآیند تولید قهوه

مقدمه

قهوه یک نوشیدنی پرطرفدار در دنیا است که بعد از آب در رتبه دوم قرار دارد. در کتاب قانون ابن سینا به دانه‌ای به نام بونو اشاره شده است. این دانه پرخاصیت در واقع همان قهوه است. بنابراین قهوه در ایران نیز کاربرد زیادی داشته است. قهوه یک نوشیدنی محبوب است و شهرت جهانی دارد. این نوشیدنی از دانه‌های آسیاب شده گیاه قهوه به دست می‌آید. این گیاه بومی آمریکا و جنوب شرقی آسیا است ولی در حال حاضر در بیشتر کشورهای جهان کشت می‌شود. تولید قهوه نه تنها در آمریکا بلکه در کشورهایی مانند هند نیز انجام می‌شود. برخی از افراد برای جلوگیری از خستگی و افزایش انرژی، از قهوه استفاده می‌کنند. دلیل این امر کافئین موجود در آن است که باعث عدم خستگی در طی روز می‌شود.

قهوه چگونه تولید می‌شود؟

تجارت قهوه بعد از نفت، بزرگترین تجارت در جهان محسوب می‌شود. عوامل مختلفی بر میزان کیفیت قهوه تاثیر دارند. به عنوان مثال نوع ترکیبات خاک، مقدار ریزش باران، تابش آفتاب و … در تولید قهوه با کیفیت موثر هستند. مکان رویش دانه‌های قهوه و عرض جغرافیایی نیز در تولید قهوه مهم هستند. کشت قهوه مانند سایر گیاهان در مزرعه‌های مربوط به قهوه صورت می‌گیرد. در این مزارع انواع قهوه مکزیک، پوئرتوریکو، آمریکای مرکزی، قهوه برزیل، کاستاریکا و … کشت می‌شود.

روند کشت انواع قهوه در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. با توجه به نوع آب و هوا و شرایط جغرافیایی، کیفیت قهوه‌های تولید شده نیز با یکدیگر یکسان نیست. برخی از قهوه‌ها ترکیبی هستند و  از ترکیب چند قهوه به دست می‌آیند. به عنوان مثال از ترکیب قهوه عربی با قهوه جزیره جاوا، قهوه فرانسه تهیه می‌شود.

قهوه انواع مختلفی دارد و به عنوان بومی آمریکا شناخته شده است.

تولید قهوه در ایران

در حال حاضر ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده قهوه در خاورمیانه شناخته شده است. با این حال میزان مصرف قهوه در ایران به اندازه یک سوم مصرف چای است. در سل 1384 برای اولین بار یک کارخانه قهوه‌سازی در ایران شروع به کار کرد. تا جایی که تولیدات این کارخانه تا سال 1387 به دیگر کشورها نیز صادر شد. اما اکنون به دلیل تحریم‌ها میزان صادرات این محصول بسیار کم شده است. تولید قهوه در ایران پیشرفت بسیار چشمگیری داشته است. تولید این نوشیدنی محبوب در ایران توانسته است 100 درصد نیاز داخلی را تامین کند.

تولید قهوه صرفا برای نوشیدنی نیست و از این محصول برای تولید انواع شکلات، دسرها و مواد لبنی طعم‌دار نیز استفاده می‌شود. تولیدات قهوه در ایران به صورت قهوه دم کردنی، فوری و کافی میکس است. سالانه در حدود 1200 تن از انواع مختلف قهوه در ایران مصرف می‌شود. اما مصرف چای در کشور از این محصول بیشتر است.

تولید قهوه در ایران به صورت رسمی از سال 84 آغاز شد.
تولید قهوه در ایران به صورت رسمی از سال 84 آغاز شد.

قهوه فوری

قهوه فوری همان پودر آماده قهوه است که به عنوان یک محصول فرآوری شده در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد. البته در برخی از شرکت‌ها نیز قهوه فوری به صورت مایع است. در ایران به قهوه فوری، نسکافه گفته می‌شود. در واقع نسکافه یک نشان تجاری مربوط به شرکت نستله است. تولید قهوه و انواع قهوه فوری توسط شرکت‌های ایرانی با استفاده از تکنولوژی روز دنیا انجام می‌شود. آماده‌سازی راحت و سبکی از ویژگی‌های اصلی قهوه فوری هستند.