یک دستگاه اسپرسو ساز با کیفیت باید بتواند در طول هر شات، حتی در صورت استفاده زیاد، پروفیل های دما و فشار ثابتی تولید کند. تهیه اسپرسو نیاز به فشار دادن آب گرم شده، تحت فشار از طریق قهوه ریز آسیاب شده دارد. سه راه برای ایجاد این فشار وجود دارد. و از این رو، سه نوع دستگاه اسپرسو ساز وجود دارد.
آشنایی با سه نوع دستگاه اسپرسو ساز:
1. اسپرسو ساز دستی
این نوع دستگاه به شخصی که از آن استفاده می کند نیاز دارد تا تمام مراحل مختلف تهیه قهوه را به صورت دستی انجام دهد. شما باید هم آب و آسیاب قهوه را به دستگاه اضافه کنید و هم هنگام تهیه کاپوچینو و لاته، کف کننده را کنترل کنید. آنها کنترل کاملی بر کل فرآیند دم کردن از جمله ضربه زدن، کشیدن اهرم دستی برای فشار دادن آب از طریق قهوه و زمان انجام هر یک از این عملیات به شما می دهند.
2. اسپرسوساز نیمه اتوماتیک
در نسخه نیمه اتوماتیک دستگاه اسپرسو ساز باید دستگاه را با استفاده از سوئیچ روشن کنید. پس از تهیه شات اسپرسو، باید دوباره دستگاه را خاموش کنید. همچنان باید مطمئن شوید که مخزن آب پر است و دانه های قهوه کافی در آسیاب وجود دارد. برای استفاده از دستگاه نیمه اتوماتیک، پورتافیلتر را در دسته گروهی با قهوه آسیاب شده قرار دهید، قهوه را داخل آن بچسبانید و دسته گروه را در هد گروه قفل کنید. یک فنجان اسپرسو را زیر پورتافیلتر قرار دهید و سوئیچ پنل جلویی دستگاه اسپرسو ساز خود را فشار دهید تا استخراج اسپرسو شروع شود. وقتی فنجان پر شد، سوئیچ را فشار دهید تا جریان متوقف شود.
3. اسپرسو ساز اتوماتیک
این دستگاه قهوه اسپرسوی عالی را بدون نیاز به دست و دخالت انسانی در فرآیند تولید می کند. این دستگاه ها دارای سیستم آب کاملا یکپارچه و آسیاب قهوه هستند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک دکمه را فشار دهید و دستگاه کار را به دست خواهد گرفت. در طول هر فرآیند، هنگامی که دانه ها آسیاب و استفاده شدند، بیرون ریخته می شوند و در یک سطل داخلی قرار می گیرند که می توان آن را خارج کرد و محتویات آن را خارج کرد. دستگاه فوق اتوماتیک دارای چندین دکمه است،
در هر اندازه و مقدار نوشیدنی. می توانید از یک دکمه برای اسپرسو، دکمه دیگر برای دوپیو، سومی برای ریسترتو و دکمه چهارم برای قهوه امریکانو استفاده کنید. هنگامی که دستگاه خود را برنامه ریزی کردید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که پورتافیلتر را با قهوه آسیاب شده پر کنید و دکمه نوشیدنی مورد نظر خود را فشار دهید.
نحوه صحیح کار با دستگاه اسپرسو ساز
دستگاه های اسپرسو ساز دارای گروه های متعددی هستند، بنابراین دمای استخراج را می توان برای هر گروه متفاوت تنظیم کرد. این اغلب برای گروههای سفارشی قهوه که در دمای کمی بالاتر یا پایین تر استخراج می شوند استفاده می شود. در اینجا لیستی از کارهایی که باید هنگام تهیه شات اسپرسو انجام دهید آورده شده است.
- قبل از استفاده فنجان را گرم کرده و با آب داغ بشویید.
دسته پورتافیلتر خود را برای اطمینان از تمیز و خشک بودن آن بررسی کنید. باقیمانده قهوه قدیمی بر طعم اسپرسو تأثیر می گذارد.
قهوه آسیاب شده خود را در پورتافیلتر خود بنوشید و به اندازه آسیاب توجه کنید تا مطمئن شوید که شات خود را زیاد یا کمتر از آن استخراج نکنید.
دسته پورتافیلتر را به آرامی روی کفپوش ضربه بزنید تا قهوه به طور یکنواخت پخش شود.
سپس، تمپر خود را بردارید و با فشار کافی برای حفظ شکل آن، آن را روی قهوه آسیاب شده فشار دهید.
با استفاده از تمپر، سطح قهوه آسیاب شده را براق کنید تا سطح آن صاف و صاف باشد.
قهوه خشک اضافی را از روی، گوش ها و دهانه های پورتافیلتر پاک کنید.
دسته پورتافیلتر را داخل قرار دهید و شروع به دم کردن اسپرسو کنید.
هنگامی که دستگاه در 25 ثانیه متوقف شد، به صورت خودکار یا دستی، فنجان را از سینی دستگاه خارج کرده و سرو کنید.
و در آخر
همانطور که می دانید انواع دستگاه اسپرسوساز با برند های مختلف در بازار موجود است . توصیه ما به شما این است که بی گدار به آب نزنید چون این دستگاهها قیمت بالایی دارند.پس از اینکه مطمعن شدید به این حرفه علاقه دارید و دوره های آموزش کافی شاپ را گذراندید.با قرار گیری در محیط و کار کردن تا حدودی به نحوه کار این دستگاهها آشنا می شوید.همچنین می توانید با دریافت مشاوره از مربیان مجرب خود احتمال خطا را پایین بیاورید.و یا از کافه هایی که قصد تغییر شغل دارند به صورت دست دوم به شرط سالم بودن خریداری کنید.