باریستا،قهوه چی یا بارمن کیست؟
باریستا یا همان بارمن یکی از شغلهای معروف موجود در کافی شاپهای داخل ایران و سایر نقاط جهان میباشد. این افراد همیشه از پیش بند و ژاکت استفاده کرده و ظاهری متفاوت از افراد دیگر دارند. باریستا میتواند هم خانم و هم آقا باشد و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. یک فرد قهوه چی باید مارکهای خوب قهوه را بشناسد و بداند برای یک فنجان قهوه لذیذ باید چه مقدار آب، شکر و قهوه ریخت. همچنین باریستا راجع به زمان دم کشیدن و آماده شدن قهوه نیز اطلاعات کافی دارد. از این رو به او قهوه چی نیز میگویند. این فرد باید علاوه بر تمامی موارد مذکور، بر نحوه عملکرد دستگاه اسپرسو و آسیاب قهوه نیز تسلط داشته باشد.
مهارتهای فرد بارمن
قهوه چی باید مهارتهایی داشته باشد که این مهارتها عبارتند از:
- فرد قهوه چی لازم است تا تئوریهای مربوط به انواع قهوه را بداند و همچنین بتواند. هر نوع قهوه را از نوع دیگر تشخیص دهد.
- علاوه بر سرو قهوه سرد و گرم باید دم کردن یک اسپرسوی خوش مزه را نیز بلد بوده و بتواند فوم شیر را بگیرد.
- یکی از مهارتهای مهم در شغل باریستا یا بارمن، لته آرت ( بر روی لته با استفاده از شیر طراحی و یا اشکال زیبا و فانتزی طراحی میکنند) میباشد. که در دوره لاته آرت می توان این مهارت را به دست آورد
- ترکیب کردن مزههای سازگار و خلق یک مزه جدید
- آشنایی کامل با ذائقه افراد و مشتریهای خود
به این نکته توجه داشته باشید که باریستا در دم آوری قهوه نقش به سزایی دارد اما در صورتی که دانه قهوه به طور نا مناسب کاشت و برداشت شود به درستی دم نمیشود.
قهوه چی چه وظایفی بر عهده دارد؟
یک فرد باریستا باید مهارتهایی از قبیل: کنترل و هدایت افراد بار، مدیریت مواد غذایی، رعایت نظافت و نظم بار، آماده سازی به موقع مواد غذایی و نوشیدنیها، ارائه توضیحات کافی به مشتریان، کنترل کردن کیفیت و غیره را بر عهده دارد. به طور کلی میتوان گفت. که قهوه چی وظیفه تامین قهوه، تعیین میزان آسیب شدن دانههای قهوه، تعیین دوز پودر قهوه و همچنین فشردن آن برای بدست آمدن. یک شات قهوه را بر عهده خواهد داشت.
دورههای لازم جهت باریستا شدن (آموزش بارمن )
برای تبدیل شدن به یک بارمن یا قهوه چی خوب باید در دورههای مربوطه ثبت نام کرده و شرکت نمائید.
در این کلاسها در مراحله نخست از کاشت دانههای قهوه تا دم کردن آن را به هنرجویان آموزش میدهند در مرحله بعد اقدام به آموزش ابزاری هم چون: دستگاه اسپرسو، قهوه ساز، ایبریک، فرنچ پرس، موکوپات و غیره مینمایند و در این مرحله به طور کامل و جرئی با انواع دانههای قهوه آشنا میشوند. بعد از بخش آموزشهای تئوری باید به بازار کار وارد شده و تجربه کسب نماید. این تجربه نیز تنها با پشتکار، امتحان مزهها و تکرار به دست میآید.
برای تبدیل شدن به یک باریستا حرفهای و یادگرفتن نحوه درست کردن انواع قهوه و حتی شناخت دانههای قهوه باید حتما در یک دوره باریستا خوب شرکت کنید، پیشنهاد ما به شما دوره باریستا جینو کافه است.