مقدار کافئین چای سبز چقدر است؟

مقدار کافئین چای سبز

اگرچه این یک افسانه رایج است که چای سبز به طور طبیعی بدون کافئین است، چای سبز حاوی کافئین است. مقدار کافئین چای سبز خالص (یک فنجان) معمولاً حاوی حدود 25 میلی گرم کافئین در هر وعده 8 اونس است. این مقدار کمی کافئین در نظر گرفته می شود. این تقریباً 1/4 مقدار کافئینی است که در یک فنجان قهوه معمولی پیدا می کنید و تقریباً 1/2 مقدار کافئینی است که در یک فنجان چای سیاه معمولی پیدا می کنید.

چای سبز سرد

برگ چای

چای حبابی

چه مقدار کافئین در چای سبز وجود دارد؟

پاسخ پیچیده‌تر (و کامل‌تر) این است که میزان کافئین در چای سبز از نوعی به نوع دیگر متفاوت است و چای سبز می‌تواند از 12 میلی‌گرم کافئین تا 75 میلی‌گرم کافئین یا حتی بیشتر برای برخی از انواع چای سبز ماچا و سایر چای‌های سبز پودری داشته باشد. عوامل زیادی بر سطح کافئین چای تأثیر می‌گذارند، از جمله چای سبز.

در نوشیدنی‌های چای تجاری موجود، مانند نوشیدنی‌های بطری‌شده یا نوشیدنی‌هایی که در قهوه‌خانه‌ها یا چای‌فروشی‌ها تهیه می‌شوند، تفاوت‌های زیادی خواهید دید. در اینجا چند نمونه منتشر شده توسط تولید کنندگان انواع نوشیدنی های چای سبز را گردآوری گردیم:
  • چای سبز Lipton Brisk (12 اونس) – 6 میلی گرم کافئین (4 میلی گرم در هر 8 اونس)
  • چای سبز آریزونا (23.5 اونس) – 22 میلی گرم کافئین (زیر 7.5 میلی گرم در هر 8 اونس)
  • چای سبز اسنپل (16 اونس) – 15 میلی گرم کافئین (7.5 میلی گرم در هر 8 اونس)
  • چای سبز SoBe (20 اونس) – 35 میلی گرم کافئین (14 میلی گرم در هر 8 اونس)
  • چای سبز هلو Nestea (20 اونس) – 42 میلی گرم کافئین (16.8 میلی گرم در هر 8 اونس)
  • اسموتی چای سبز کاریبو (12 اونس) – 44 میلی گرم کافئین (29.3 میلی گرم کافئین در هر 8 اونس.)
  • کرم فراپوچینو چای سبز استارباکس (بلند / 12 اونس) – 75 میلی گرم کافئین (50 میلی گرم در هر 8 اونس)

البته این فقط یک نمونه کوچک است و به متغیرهای زیادی (نوع چای، نسبت آب به چای، وجود/عدم وجود مواد دیگر، اندازه سرو، زمان دم کردن و غیره) بستگی دارد. پیش‌بینی مقدار دقیق کافئین در یک چای سبز بسیار دشوار است، شرکت‌های بسیار کمی سطح کافئین چای خود را منتشر می‌کنند و شما نمی‌توانید آن را بدون تجهیزات آزمایشگاهی به طور دقیق آزمایش کنید.

با این حال، اگر می خواهید از کافئین موجود در چای سبز خودداری کنید، می توانید کافئین موجود در چای سبز خود را با این تکنیک ها کاهش دهید:

کاهش کافئین موجود در چای سبز

چای سبز کافی شاپ ها را کنار بگذارید. همانطور که از نمونه سطوح کافئین موجود در نوشیدنی های چای سبز در کافه و کافی شاپ می بینید، نوشیدنی های چای سبز کافی شاپ نسبت به سایر نوشیدنی های چای سبز کافئین بیشتری دارند. چای سبز بدون کافئین را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که چای های سبز بدون کافئین کاملا بدون کافئین نیستند، اما نسبت به سایر چای های سبز کافئین کمتری دارند.
مخلوط چای سبز بنوشید. یک چای سبز مخلوط، مانند مخلوط 50-50 برگ لیمو و چای سبز یا نعناع و چای سبز، معمولاً حاوی حدود نیمی از کافئین است. (به طور مشابه، چای سبز بطری شده معمولاً حاوی کافئین کمتری است زیرا دم کرده مایع با سایر مواد مایع مخلوط می شود.)
سعی نکنید «در خانه کافئین‌زدایی کنید». کافئین زدایی چای خانگی یک رویا است.

چگونه کافئین کمتری در چای سبز بنوشیم؟

  • چای سبز را به درستی دم کنید. بسیاری از مردم از آب جوش برای دم کردن چای سبز یا دم کردن چای سبز برای بیش از سه تا چهار دقیقه استفاده می کنند. این باعث افزایش  مقدار کافئین چای سبز در فنجان شما می شود. در عوض، از آب در حال جوش استفاده کنید و به مدت 30 ثانیه تا چهار دقیقه دم کنید، با زمان مطلوب دم کردن یک و نیم دقیقه تا سه دقیقه برای بسیاری از چای های سبز.
  • به جای چای سبز کیسه ای، چای سبز با برگ کامل بنوشید.
  • چای کیسه ای کافئین بیشتری نسبت به چای بدون برگ (معمولا) دارد.
  • چای سبز را کمتر بنوشید. جوانه های چای یا «نوک» معمولاً نسبت به برگ های مسن تر و بالغ کافئین بیشتری دارند. به همین دلیل، چای های برداشت بهاره (مانند شینچا) اغلب (اما نه همیشه) کافئین بیشتری نسبت به چای های دیر برداشت (مانند بانچا) دارند.
  • “چای شاخه ای” بنوشید. “چای های شاخه ای” از شاخه ها یا ساقه های گیاه چای تهیه می شوند. آنها به طور طبیعی کافئین بسیار کمی دارند. دمنوش های پرطرفدار شامل کوکیچا و هوجیچا هستند.
  • چای سبزی بنوشید که در سایه رشد نمی کند. ماچا و گیوکرو به طور طبیعی دارای کافئین بسیار بالایی هستند، زیرا چای‌هایی هستند که در سایه رشد می‌کنند. (چای های تولید شده در سایه با افزایش سطح کلروفیل و برخی ترکیبات شیمیایی دیگر از جمله کافئین به کمبود نور خورشید واکنش نشان می دهند.)
  • از پودر چای سبز خودداری کنید. پودر چای سبز مانند ماچا به جای دم کرده به صورت سوسپانسیون مصرف می شود. این بدان معناست که شما برگ را می نوشید و تا آخرین ذره کافئین موجود در آن را مصرف می کنید.
برای یادگیری درست کردن انواع قهوه به صورت حرفه‌ای و کاملا تخصصی باید به دوره باریستا مراجعه کنید که پیشنهاد ما برای شما انتخاب دوره باریستا جینو کافه است که صفر تا صد اصولی درست کردن قهوه به صورت عملی را یاد خواهید گرفت.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها