بادی قهوه یکی از ضروریترین تجربیات حسی در زمان نوشیدن قهوه است٬ سبک یا سنگین بودن بادی قهوه یکی از مواردی است که باید به آن توجه شود. ویژگیهایی همچون روغنی بودن و آبکی بودن میتواند بر روی بادی اثر بسیاری بگذارد. باید بدانیم که این اصطلاح برای بررسی سایر مایعات خاص مانند روغنهای آلی و حتی پروتئینهای مایع مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر مواردی که ذکر شد٬ بادی قهوه میتواند نشانگر میزان ویسکوزیته قهوه نیز باشد٬ زیرا ویسکوزیته و سبکی و سنگینی طعم قهوه رابطه مستقیمی دارند. قهوههای رقیق دارای ویسکوزیته کمتری نسبت به قهوههای غلیظ هستند.
تشخیص میزان بادی قهوه
چگونگی تشخیص باید قهوه همیشه یکی از رایجترین سوالها بوده است٬ که تشخیص میزان بادی باید با کمک قوام و حس کلی آن صورت بگیرد. در واقع شما برای تشخیص این امر باید از حس قهوه در دهان و همچنین حسی که قهوه بر روی زبان ایجاد میکند٬ استفاده کنید.
شناخت هر یک از این حسها میتواند تعیین کننده میزان بادی قهوه باشند٬ اما باید توجه داشته باشیم که همیشه حسها یکسان نیستند. برخی از افراد دوست دارند قهوهای استفاده کنند که حس چرب بودن دارد٬ در حالی که بعضی دیگر دوست دارند قهوه ای سبک بنوشند. هر یک از این موارد با تغییر نوع قهوه و دانه قابل تغییر است تا به قهوه دلخواه شما تبدیل شود.
دستهبندی میزان بادی قهوه
همانطور که گفتیم میزان بادی قهوه با مزه مزه کردن و حسی که در دهان ایجاد میکند٬ مشخص میشود. پس در ادامه به دستهبندی میزان بادی در قهوهها میپردازیم٬ تا بیشتر با آنها آشنا شویم:
به طور کلی این دسته بندی شامل سه نوع full, medium و light میشود. نوع سبک یا لایت دارای پایینترین میزان ویسکوزیته خواهد بود و نوع فول بیشترین میزان بادی یا ویسکوزیته را دارد. مدل متوسط یا مدیوم دقیقا در میانه این دو نوع قهوه قرار دارد. بسیاری از کاربران نوع مدیوم را به به جای فول انتخاب میکنند٬ زیرا نوع فول سنگینی خاصی دارد که هر کسی دوست ندارد. قهوههای قول ویسکوزیته بالایی دارند که حتی پس از رقیق کردن هم همچنان متوجه فول بودن آن میشوید.
در آخر انتخاب بادی مناسب به علاقه شما بستگی دارد که دوست دارید قهوهای که میل میکنید چه حسی را به شما بدهد.
دلیل تفاوت بادی قهوههای مختلف چیست؟
دلایل بسیاری وجود دارند که بر بادی قهوه تاثیر میگذارند٬ در ادامه بیشتر به دلایل تاثیرگذار میپردازیم:
- فرآیند فرآوری قهوه
- شیوه دمآوری قهوه
- تاثیر رست
معمولا دانه های با رست تیرهتر بادی سنگینتر یا به اصطلاح فول دارند.
- تاثیر چگونگی دمآوری
همانطور که گفتیم بادی تحت تاثیر مواد نامحلول در آب از جمله روغنها است٬ به همین دلیل روش دمآوری و فیلتر مورد استفاده تاثیر بسیاری بر بادی قهوه دارند. برای مثال دمآوری با فرنچ پرس بادی سنگینی به قهوه میدهد٬ استفاده از کمکس بادی سبکی ایجاد می کند و یا دمآوری با اروپرس بادی متوسطی به قهوه شما میدهد. خوب است بدانید که استفاده از فیلترهای کاغذی باعث جذب روغنهای قهوه به فیلتر شده و بادی را سبکتر میکند.
کلام آخر
همانطور که گفتیم بادی قهوه بسیار بر طعم قهوه شما اثر میگذارد٬ یه همین دلیل یکی از راههای تشخیص میزان بادی قهوه مزه مزه کردن در دهان است. شما به راحتی با طعم قهوه٬ سبک سنگینی آن میتوانید میزان آن را مشخص کنید. میزان بادی قهوه طعمی که به قهوه شما میدهد کاملا سلیقهای است٬ شما باید با امتحان کردن قهوههای مختلف نوشیدنی مورد علاقه خود را انتخاب کنید. توجه کنید که قهوه خود را از یک مرکز معتبر و متخصص در این زمینه تهیه کنید تا یک نوشیدنی با کیفیت بالا میل کنید.
اگر به دنیای قهوه و هنر باریستا علاقهمند هستید، شرکت در دوره باریستا ما فرصتی بینظیر برای یادگیری تکنیکها و مهارتهای حرفهای است. با آموزشهای تخصصی، از تهیه قهوههای متنوع تا هنر لاتهآرت، به یک باریستای حرفهای تبدیل شوید و مسیر موفقیت شغلی خود را هموار کنید.


