طرز تهیه قهوه اسپرسو
15
فروردین

طرز تهیه قهوه اسپرسو برای طرفداران قهوه

اگر طرفدار اسپرسو هستید، حتما می­دانید که اسپرسو نوعی قهوه غلیظ است که از دانه ­های قهوه تهیه می­شود. اما از نظر کافئین، قوی تر و غلیظ تر است و پایه بسیاری از نوشیدنی­های تهیه شده با قهوه است. اسپرسو، رایج ترین روش تهیه قهوه در جنوب اروپا به ویژه در ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و فرانسه جنوبی است و دقیقا از همان گیاه قهوه و با همان روش، رشد، فرآوری و بو داده می­شود. تفاوت قهوه و اسپرسو، در آسیاب و عمل آوری دانه ­ها است. عطر و طعم اسپرسو بسته به میزان تفت قهوه متفاوت و به دلیل فشار زیاد آب غلیظ تر و خامه­ای تر از قهوه است. و برخلاف قهوه دم کرده که عطر زیادی دارد، اسپرسو، رایحه و طعمی میانه دارد. در ادامه این مطلب، شما را با طرز تهیه قهوه اسپرسو بیشتر آشنا می­کنیم.

طرز درست کردن قهوه اسپرسو بدون دستگاه

اگر به هر دلیلی دستگاه اسپرسو ندارید و علاقه مند هستید که طرز تهیه قهوه اسپرسو را یاد بگیرید. بهتر است بدانید که می­شود بدون دستگاه هم قهوه اسپرسو مورد علاقه خود را درست کنید. روش­های شگفت انگیزی وجود دارد که شما می­توانید یک قهوه اسپرسو را بدون دستگاه آماده کنید. اگر دوست دارید قهوه خود را به صورت حرفه­ای و به طور سنتی درست کنید رعایت این سه نکته را به یاد داشته باشید. اولین مورد روست کردن است، که البته بهتر است که قهوه روست شده را خریداری کنید. در روش روست کردن، رنگ دانه ­های قهوه براثر حرارت، از سبز به قهوه­ای تغییر می یابد. در مرحله بعد، قهوه باید تبدیل به یک پودر بسیار ریز شود. شما می­توانید این کار را با آسیاب­­های دستی انجام دهید. فقط باید دقت کنید که قهوه بیش از حد آسیاب نشود زیرا هنگام دم کردن ممکن است باعث مسدود شدن فیلتر بشود.  نکته مهم دیگر،  وارد کردن فشاری مشابه با فشاری که دستگاه تولید اسپرسو به قهوه وارد می­کند. البته فشار دستگاه خیلی بیشتر است و شما نمی­توانید آن حجم از فشار را بر روی قهوه ایجاد کنید. حالا وقت آن رسیده که طرز تهیه قهوه اسپرسو را یاد بگیریم.

طرز تهیه قهوه اسپرسو با روش خانگی، یک تجربه دلچسب است

طرز تهیه قهوه اسپرسو با سه آموزش شگفت انگیز

آموزش قهوه ایروپرس

برای طرز تهیه قهوه اسپرسو، ما به شما روش ایروپرس را توصیه می­کنیم. اگرچه ممکن است غلظت آن با اسپرسویی که با دستگاه درست کرده ­اید متفاوت باشد. اما طعم و کافئین آن با اسپرسو تهیه شده با دستگاه مطابقت، دارد. لوازمی که شما در این روش­ها نیاز دارید:

_ ایروپرس

_ فرنچ پرس

_ موکاپات

_ یک پیمانه برای اندازه گیری

_ کتری برقی

_ پودر قهوه آسیاب شده

ابتدا دانه­ های قهوه­ پودر شده را به اندازه دو قاشق غذاخوری درون ایروپرس بریزید و فشار بدید، می­توانید این کار را با تمپر انجام بدهید. یادتان باشد که باید درپوش تخلیه را به ایروپرس متصل کنید و آن را روی لیوان خود بگذارید. آبی را که از قبل تا دمای ۱۸۰ درجه فارنهایت داغ کرده بودید به اندازه نصف فنجان داخل ایروپرس بریزید. و سریع به هم بزنید. سپس ۳۰ ثانیه منتظر بمانید و تا وقتی که پیستون کاملا بالا بیاید، با دست ایروپرس را فشار بدهید. قهوه شما آماده است.

دانستن طرز تهیه قهوه اسپرسو برای طرفداران قهوه، یک مهارت ضروری است

 

آموزش قهوه اسپرسو با فرنچ پرس

طرز تهیه قهوه اسپرسو با فرنچ پرس کار سختی نیست. ابتدا آب را درون کتری بجوشانید، بعد از جوشیدن، ۳۰ ثانیه آن را کنار بگذارید. پودر قهوه آسیاب شده را داخل فرنچ پرس بریزید و سپس مرحله به مرحله آب جوشیده شده را به فرنچ پرس اضافه کنید. و برای اینکه عطر و رایحه قهوه خارج شود اندکی به آن استراحت دهید. در این مرحله باقی آب را هم اضافه کنید. ولی ظرف خود را تکان ندهید، درب فرنچ پرس را ببندید و ۴ دقیقه منظر بمانید و سپس پیستون را به آرامی فشار دهید و چندین بار بالا و پایین کنید. قهوه شما آماده است بلافاصله سرو کنید.

طرز تهیه قهوه اسپرسو با روش فرنچ پرس بسیار ساده است

آموزش قهوه موکاپات

آب را داخل موکاپات بریزید اما توجه کنید که فقط تا خط اندازه گیری آب بریزید، قهوه را آسیاب کرده و به درون سبد فیلتر، اضافه کنید. قسمت تحتانی فیلتر و محفظه را به هم متصل کنید. موکاپات را روی حرارت ملایم قرار دهید تا  آب داخل محفظه به آهستگی جوش بیاید و فشار به وجود آمده، به محفظه بالایی موکاپات منتقل شود. زمانی که کف قهوه­ای ایجاد شد و قهوه درون محفظه بالایی جمع شد، بالافاصله آن را به هم بزنید و سرو کنید.

طرز تهیه اسپرسو مهارتی است که بدون نیاز به دستگاه هم می­توان آن را درست کرد

آموزش بار قهوه

طرز تهیه قهوه اسپرسو یک مهارت است که باید آن را بیاموزید. اگر مایلید که یک باریستا کار بشوید لازم است، نحوه استفاده کردن از تجهیزات بار گرم را یاد بگیرید. برنامه­ های آموزش باریستا، نحوه آسیاب کردن، دم کردن، تهیه انواع نوشیدنی­های مبتنی بر قهوه و همچنین، استفاده صحیح از تجهیزات معمول مانند دستگاه اسپرسوساز، پیچر، لولر، کتل، تمپر مت و سایر تجهیزات و همچنین، نحوه صحیح اندازه گیری مواد را آموزش می­دهد. استشمام رایحه تند قهوه در کنار خلق یک طعم بی نظیر، هیجان یک روز سخت کاری را تکمیل می کند. اگر دوست دارید در چنین فضایی روز خود را به شب برسانید پس برای آموختن مهارت ساخت قهوه اسپرسو عجله کنید. مطمئن باشید به زودی به یک باریستا کار ماهری تبدیل می شوید .که همه برای چشیدن طعم بی نظیر قهوه های دست ساز شما صف خواهند کشید.  آکادمی ما این دوره ها را برگذار می کند و تمام اصول و نکات آموزشی را به شما یاد می دهد.پس تلاش کنید و به جلو پیش بروید.

برای باریستا کار شدن تنها دانستن طرز تهیه قهوه اسپرسو کافی نیست