فوم گیری شیر
24
آبان

فوم گیری شیر با 3 روش عالی!

در این مقاله نحوه فوم گیری شیر برای لاته و انواع نوشیدنی آورده شده است … سه روش برتر! شما می توانید از دستگاه فوم گیری یا یک همزن قدیمی خوب استفاده کنید.آیا می خواهید در خانه یک کافه لاته  یا چای لاته درست کنید؟ نیازی به یک دستگاه اسپرسوساز فانتزی با بخار شیر نیست! (اگرچه به کارتان می آید.) شما می توانید به راحتی در خانه خود به یک باریستای فوق العاده تبدیل شوید. تنها چیزی که نیاز دارید یک آموزش کوچک در مورد طریقه فوم گیری شیر و یکی از این سه ابزار است. این کار، مهارت درست کردن قهوه شما را متحول می کند: می توانید نوشیدنی هایی مانند لاته، کاپوچینو، ماکیاتو و غیره درست کنید.

چرا شیر را کف دار می کنیم؟

قبل از اینکه بیش از حد به جزئیات بپردازیم، اجازه دهید در مورد اینکه چرا می خواهیم شیر را فوم دار کنیم صحبت کنیم. این کار شیر را خامه ای طور می کند و طعم غنی تری به آن می دهد.این ترکیب از طعم شیرین و خامه‌ای به زیبایی با نت‌های طبیعی شکلات، آجیل، میوه و کارامل که اغلب در یک فنجان قهوه یافت می‌شود، هماهنگ می‌شود، از این رو نوشیدنی‌های قهوه مبتنی بر شیر محبوبیت همیشگی دارند.

شیر بخار پز چیست؟

شیر بخارپز با استفاده از یک میله بخار تولید می شود که جریان قدرتمندی از بخار را به شیر تزریق می کند. همانطور که بخار را اضافه می کنید، گرما چربی شیر را می شکند و حباب های ریز هوا ایجاد می کند. اغلب می شنوید که باریستاها از آن به عنوان میکروفوم یا فوم گیری شیر یاد می کنند و برای لاته آرت بسیار مهم است.
پروفسور تام هاپرتز (2) می گوید که پروتئین های موجود در شیر ساختاری را برای نگه داشتن این حباب های کوچک فراهم می کنند.
ممکن است دوره لاته آرت برای شما مناسب باشد.
هنگامی که هوا یا بخار وارد شیر می شود، حباب های هوا که به سرعت ایجاد می شوند توسط پروتئین های شیر پوشانده می شوند. پوشش سطحی شیر پایداری لازم را برای حباب ها فراهم می کند. که نتیجه آن یک بافت شیر فوق‌العاده خامه‌ای است. که به نظر می‌رسد قوام دارد اما روی زبان سبک است. مردم اغلب آن را صاف و مخملی توصیف می کنند. نوشیدنی کلاسیک که لاته نام دارد،  از یک سوم اسپرسو و دو سوم شیر بخارپز تشکیل شده است، گاهی اوقات با لایه نازکی از کف شیر. از دیگر نوشیدنی های گرم با شیر بخارپز می توان به کورتادو و لاته ماکیاتو اشاره کرد.
آیا می خواهید آن را در خانه امتحان کنید؟ شما به یک اسپرسو ساز با میله بخار، شیر سرد در پارچ و کمی زمان برای تمرین نیاز دارید. هنگام بخار پز کردن شیر، نوک میله بخار را درست زیر سطح شیر قرار دهید و به آن را زاویه دهید تا یک گرداب چرخشی از شیر ایجاد شود. چرخش تضمین می کند که کل پارچ شیر به طور یکنواخت گرم شده و هوادهی می شود. بخار را ادامه دهید تا زمانی که شیر را تا دمای مناسب، حدود 140 تا 150 درجه فارنهایت گرم کنید.

شیر فوم دار چیست؟

پس شیر فوم دار چیست؟ شیر کف شده مانند شیر بخار پز است که باید هوا را برای تغییر بافت شیر ​​اضافه کنید، اما شباهت ها در اینجا به پایان می رسد. در فوم گیری شیر، حباب های هوا در شیر فوم دار در مقایسه با شیر بخارپز بسیار بزرگتر هستند و حجم بیشتری دارند و احساس سبکی بیشتری می دهند. به نظر می رسد که روی زبان متلاشی می شود. باریستاها معمولاً شیر فوم دار یا کف دار شده را خشک‌تر از شیر بخارپز می‌دانند زیرا حاوی هوای بیشتر و آب کمتری است.
اگر تا به حال لایه فوم روی یک کاپوچینو را دیده اید که تا لبه لیوان آمده است، می دانید منظورم چیست. شیر فوم دار می تواند شکل خود را حفظ کند.یکی دیگر از مواردی که فوم گیری شیر را از شیر بخارپز متمایز می کند. این است که هنگام کف کردن شیر نیازی به استفاده از بخار ندارید، که باعث می شود کف کردن شیر برای باریستاها بسیار آسان تر شود. لزوماً مجبور نیستید یک دستگاه اسپرسوساز با میله بخار داشته باشید. فقط به یک دستگاه کف کردن شیر نیاز دارید. البته برای باریستاهای خانگی.  روش های مختلفی برای کف دار کردن شیر و مدل های کف ساز شیر وجود دارد. زیرا تنها کاری که باید انجام دهید این است که به آن هوا بدهید. حتی می توانید شیر سرد را برای نوشیدنی های سرد کف دار کنید. با استفاده از کف‌ساز دستی و پارچ  می‌توانید این کار را انجام دهید. یا می توانید از یک فرنچ پرس استفاده کنید و پیستون را به شدت بالا و پایین کنید تا هوا وارد شیر شود.
شیر فوم دار

طرز تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسو

البته اگر اسپرسو ساز دارید، می توانید از میله بخار نیز استفاده کنید. باریستاهای حرفه ای در کافی شاپ ها این کار را انجام می دهند. هنگام فوم گیری شیر، می خواهید نوک میله بخار را به جای زیر سطح شیر، فقط روی سطح شیر نگه دارید و سپس همان گرداب شیری را ایجاد کنید. بهترین نوشیدنی برای تمرین با شیر کف دار، کاپوچینوی کلاسیک است که یک سوم آن اسپرسو، یک سوم شیر بخارپز و یک سوم شیر کف دار است. یا می توان یک ماکیاتو را امتحان کنید.
شاید مطلب طرز تهیه اسپرسو با شیر برایتان مفید باشد.

آیا نوع شیر در فوم گیری شیر مهم است؟

تا زمانی که از تکنیک مناسب استفاده کنید، می توانید با هر شیری فوم گیری شیر را انجام دهید. اما بافت، طعم و ساختار شیر کف دار شده شما متفاوت خواهد بود. همه اینها به نسبت چربی به پروتئین موجود در شیر مربوط می شود. اگر از شیر لبنی استفاده می کنید، رایج ترین انتخاب ها شیر 1٪ یا 2٪ است. این درصدها تعادل خوبی از پروتئین و چربی دارند که باعث می شود به راحتی کف کنند و بافتی غنی و کرمی ایجاد کنند. شیر بدون چربی به دلیل محتوای پروتئین بالاتری که دارد می تواند به سرعت به کف تبدیل شود، اما بدون چربی حس لذیذ بودن را در دهان نخواهد داشت. شیر کامل غیرقابل توصیف خوشمزه است، اما برای کف دار کردن مناسب، مهارت بیشتری لازم است. این روزها شیرهای گیاهی به طور فزاینده ای محبوب هستند، اما برخی از آنها برای فوم گیری شیر بهتر از بقیه هستند.
هیچ یک از شیر ها به طور طبیعی بافتی مشابه شیر لبنی ندارند، بنابراین در هر صورت، شیری را امتحان کنید که اطمینان داشته باشید بافتی مشابه با شیر لبنی دارد. همچنین باید سلیقه را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، شیر بادام، سویا و نارگیل همگی طعمی قوی دارند که ممکن است به خوبی با قهوه شما ترکیب شود یا نشوند. شیر جو دوسر به دلیل طعم خنثی و بافت خامه‌ای در میان باریستاها رایج است .
مطلب قهوه با شیر بادام را برای یادگیری فوم گیری شیر با شیر غیرلبنی به شما پیشنهاد می کنیم.

تفاوت شیر فوم دار و شیر بخارپز

 شیر فوم دار و شیر بخارپز  هر دو نمونه‌ای از شیر کف‌دار شده هستند و بخش حیاتی بسیاری از نوشیدنی‌های کلاسیک ایتالیایی هستند. بنابراین یک باریستای ماهر باید بتواند هر دو را درست کند. اگر باریستای ماهری هستید که با دستگاه اسپرسوساز کار می کنید، فوم گیری شیر در خانه برای شما آسان تر خواهد بود.
توصیه می شود:
  • شیر بخار پز را برای نوشیدنی های اسپرسو خامه ای مانند لاته، لاته ماکیاتو یا کورتادو استفاده کنید.
  • شیر فوم دار شده را برای نوشیدنی های سبک تر اسپرسو، مانند کاپوچینو یا ماکیاتو انتخاب کنید.