تاریخچه قهوه به قرن پانزدهم و احتمالاً پیش از آن با تعدادی گزارش و افسانه در مورد اولین استفاده از آن برمی گردد.
اولین مدرک در مورد نوشیدن قهوه یا اطلاع از درخت قهوه مربوط به اوایل قرن پانزدهم ، در صومعه های صوفیه یمن است. که به زودی به مکه و مدینه گسترش یافت. در قرن شانزدهم ، به بقیه خاورمیانه ، هند جنوبی (کارناتاکا) ، ایران ، ترکیه ، شاخ آفریقا و شمال آفریقا رسیده بود. سپس قهوه به بالکان ، ایتالیا و بقیه اروپا و همچنین جنوب شرقی آسیا و علی رغم ممنوعیت هایی که در طول قرن پانزدهم توسط رهبران مذهبی در مکه و قاهره و بعداً توسط کلیسای کاتولیک اعمال شد ، گسترش یافت.
چندین گزارش افسانه ای از منشا خود نوشیدنی وجود دارد. یک گزارش شامل غثول اکبر نورالدین ابوالحسن الشهدیلی ، عارف صوفی مراکش است.
این افسانه می گوید ، هنگام سفر در اتیوپی ، او پرندگان با نشاط غیر معمول را مشاهده می کرد که از توت ها تغذیه می کردند و با امتحان توت ها ، همان نشاط را تجربه کردند.
انواع دانه قهوه را بشناسیم :
در این مقاله با انواع دانه قهوه و تاریخچه قهوه آشنا می شویم: معروف ترین و مهم ترین انواع دان قهوه یا میوه قهوه از چهار نوع درخت تولید می شود. عربیکا، روبوستا و لیبریکا و اکسلسا که هر کدام از این نوع قهوهها، ویژگیهای مختص خود را دارند.
چهار نوع قهوه اصلی
چهار نوع قهوه اصلی عبارتند از عربیکا، روبوستا، اکسلسا و لیبریکا و هر چهار نوع آن دارای مشخصات طعمی کاملاً متفاوتی هستند. ویژگیهایی هم چون عطر، کافئین، قدرت رشد درختان قهوه، طعم و ظاهرو… البته قهوه لیبریکا و اکسلسا در بازار های جهانی، چندان رایج نیستند.
جدا از این که قهوهها در انواع عربیکا و روبوستا و لیبریکاو... متفاوتند، مناطق کشت قهوه نیز میتواند ظاهر، طعم، عطر و به طور کلی بارزههای طعمی دانه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
این نکته را فراموش نکنید که تفاوت قیمت دانهای قهوه با یکدیگر دلیلش بد یا خوب بودن آن نیست، بلکه شرایط کشت در هر کشور مختلف است و سبب تولید قهوهای با عطر و طعم متفاوت حجم و گستردگی متفاوت و در نهایت، قیمت متفاوت میشود.
عربیکا
روبوستا
لیبریکا
یکی از سخت ترین انواع دانه قهوه، دانه لیبریکا است. آنها بزرگتر از سایر دانه ها هستند و تنها دانه در جهان است که شکل نامنظمی دارد. دانه لیبریکا نیز از نظر عطر بی نظیر است و برخی می گویند که نه تنها دودی هستند، بلکه میوه ای و گلدار نیز هستند.
اکسلسا
اگرچه به تازگی به عنوان یکی از اعضای خانواده لیبریکا طبقه بندی شده است، دانه اکسلسا در مقایسه با دانه قهوه لیبریکا از نظر طعم بسیار متفاوت است. بنابراین شما آن را دارید، یک بررسی کامل از انواع اصلی قهوه. بیشتر در جنوب شرق آسیا یافت می شود و تنها حدود 7 درصد از قهوه جهان را تشکیل می دهد.
برای تبدیل شدن به یک باریستا حرفهای و یادگرفتن نحوه درست کردن انواع قهوه و حتی شناخت دانههای قهوه باید حتما در یک دوره باریستا خوب شرکت کنید، پیشنهاد ما به شما دوره باریستا جینو کافه است.
[…] رشد: دانههای قهوه از مناطق مختلف جهان متفاوت از نظر عطر و طعم هستند. […]
[…] انواع دانه قهوه […]