در این مقاله ی آموزشی ما سعی داریم شما را برای کاربرد انواع لیوان در کافی شاپ راهنمایی کنیم. تا در ارائه خدمات به مشتریان خود بهتر عمل کنید. صنعت موادغذایی و خوراکی خود به دسته های زیادی تقسیم میشود. از اجناس فروخته شده در سوپرمارکت های محلی که موادخوراکی را به صورت خام و بسته بندی شده میفروشند. یا رستوران و فست فودهایی که آن را آماده در اختیار مشتری قرارمیدهند. و البته کافه ها هم از این قاعده جدا نیستند. همه این موارد در این دسته عظیم قرار میگیرند.
تمامی این صنعت جدا از کیفیت، نیاز به ارائه در ظروف کافی شاپ مناسب دارد. این کار هم تاثیر مستقیم در برندیگ محصول و هم جایی که آن را ارائه میکند دارد. و این یک نیازاساسی در این صنعت است. لازم به ذکر است که ظروف مواد خوراکی چه یکبار مصرف باشد، یا موارد دیگر بسیار مهم است. چرا که در هر صورت نمادی ازکار و کیفیت شماست آن هم در نگاه اول. این ارائه میتواند، یک نوشیدنی در یک کافه باشد، یا اینکه میتواند بسته بندی یک بسته چیس ساده در یک سوپر مارکت باشد. این نکته از اهمیت زیادی برخوردار است: هر ظرفی که شما در آن چیزی را سرو میکنید، میتواند در زمان نشستن مشتری شما هم تاثیر گذار باشد.
انواع لیوان در کافی شاپ
در کافه ها و کافیشاپ ها معمولاً انواع مختلفی از لیوان ها برای سرو نوشیدنی ها استفاده می شود، هر یک با طراحی و اندازه های متفاوت.
سرو نوشیدنیهای سرد
این نوع از نوشیدنی ها که در کافه ها به بار سرد معروف کافه گلاسه ها هستند. به چند دسته تقسیم میشوند. که هرکدام ظرف (لیوان مخصوص) خود را لازم دارد.
اما چرا به این میزان کاربرد انواع لیوان در کافی شاپ مهم است؟ باید در نظر گرفت، که انتخاب لیوان به چند عامل بستگی دارد، که نسبت به آن ویژگی ها، لیوان را انتخاب میکنند. و ازطرح هایی که این نوع ویژه گی ها را دارا هستند، هرکس نسبت به سلیقه ی خود لیوانی را برای خرید انتخاب میکند.
اما ویژگیهای مهم :
مورد اول:
اینکه نوشیدنی ما مایع است یا نیمه جامد؟ مانند: انواع و بستنی آفوگاتو که ترکیب بستی اسکوپی و قهوه است. که جز نیمه مایع به حساب می آید. یا مانند: آمریکانوی سرد یا آیس تی های (ترکیب چای سرد و دیگر چیزها ) مختلف که کاملا مایع هستند.
مورد دوم:
ترکیب رنگی نوشیدنی ما است. که میتواند تعیین کننده، در انتخاب لیوان باشد. مانند: اسموتی های طعم دار که گاهی مانند گلاسه ها ممکن است چند رنگ هم باشند.
مورد سوم:
حجم و نوع تزیین آن است. مانند: آب میوه ها و ترکیبات آنها با هم
این سه مورد مهم ترین ویژگی برای انتخاب کاربرد انواع لیوان در کافی شاپ ها هستند.که یک فرد باید جدا از سلیقه ی خود به آنها توجه داشته باشد. تا لیوان مناسب برای نوشیدنی را انتخاب کند. در سه مورد فوق بهتر است لیوانی شیشه ای برای سرو، داخل محل، و پلاستیک مرغوب ولی شفاف برای بیرون بر باشد. نوشیدنی های سرد را به دلیل ماهیت آن می توان به اشکال گوناگونی سرو کرد. تا جذابیت بصری بیشتری را برای مشتری ایجاد کنند.
در نوشیدنی های سرد به دلیل سالم ماندن ظاهر میوه ها و چیزهایی که داخل آن قرار میدهیم. بهتر است محیطی شفاف و شیشه ای یا کریستالی داشته باشند. با سطح صاف، اگر از شیشه ی مشبک یا طرحدار استفاده کنید. در حقیقت زیبایی درون نوشیدنی را محو کرده اید. چرا که در انواع مختلفی از نوشیدنی های سرد انواع میوه و سس شکلات، بستنی هایی با رنگ های مختلف به کار میروند. تا ظاهر نوشیدنی را هیجان انگیزتر کنند.
به علاوه معمولا با سس شکلات بر روی دیواره های لیوان های شیشه ای نقش هایی انتزایی ترسیم میکنند. که خود این موضوع زیبایی و جذابیت ظاهر نوشیدنی را برای مشتری خواستنی تر میکند.
و نکته ی دوم
در کاربرد انواع لیوان در کافی شاپ که در مطلب فوق اشاره شد. در مورد رنگ نوشیدنی و انتخاب لیوان درست است. باید گفت نوشیدنی هایی که از المان های زیبایی و رنگی در داخل آن استفاده نشده نیازی به لیوان های شفاف ندارند.
چرا که در ظاهر آنها چیزی برای نشان دادن و جلب نظر مشتری وجود ندارد. پس هر گاه نوشیدنی شما عاری از المان های رنگی و جذاب در داخل خود بود میتوانید از لیوان های غیر شفاف استفاده کنید.
نکته ی آخر
حجم و اندازه درکاربرد لیوان ها در کافی شاپ ها :
نوشیدنی های سرد به دلیل آنکه وقتی را از مشتری برای میل کردن مانند: نوشیدنی های داغ که فرد مجبور به صبر کردن و خنک شدن آن است، نمیگیرند. و هم آنکه معمولا نوشیدنی های سرد را مانند نوشیدنی های گرم نمیتوان زیاد مصرف کرد. مانند: چای، بهتر است، ظرف مورد نظر دارای حجمی متوسط و حالتی کشیده باشد. البته اگر در پایین پایه ی خود عرض کمتری هم داشته باشد.
از نظر زیبایی به نوشیدنی جلوه ای بهتر هم میدهد. اما این نوع از لیوان ها برای شیک و بستنی هایی مانند: آن مورد استفاده قرار میگیرد.
نوع دوم لیوان هایی با شکل های گوناگون مانند: مربع، استوانه ی ساده و مستطیل است. که حجم آن تقریبا یک و نیم برابر لیوان چای خوری است. و برای آیس تیهای (چای سرد) و آب میوه های طبیعی با پالپ مورد استفاده قرار میگیرد.
لیوان های دردار که جای نی دارند. بهترین اتخاب برای نوشیدنی هایی است که با نی سرو میشوند. این نوع از لیوانها از ریختن نوشیدنی روی میز یا تکان خوردن بی دلیل نی روی لبه ی لیوان جلوگیری میکند.
لیوان های پایه باریک شیشه ای، برای شیک و گلاسه ها بهترین اتخاب بشمار می آیند. در مورد عرقیجات سرد هم باید گفت: لیوان های شیشه ای به نام کازا که در سه سایز بزرگ ،متوسط، و کوچک است. و از قطر مناسبی در پایه ی لیوان برخوردار است میتوان استفاده کرد.
نوشیدنی های گرم
نوشیدنی های گرم به بارگرم در کافی شاپ ها معروف هستند. انتخاب ظرف مناسب (لیوان) برای این نوع از نوشیدنی ها هم بسیار مهم است. چراکه داشتن لیوان مناسب میتواند در لذت بخش بودن آن تاثیر داشته باشد. اما نکاتی که باید برای انتخاب درست کاربرد انواع لیوان در کافی شاپ در مورد بار گرم در نظر بگیریم، چه مواردی هستند.
مورد اول :
اینکه بنا به ماهیت نوشیدنی که گرم و در بیشتر مواقع تک رنگ است. باید لیوانی را انتخاب کنیم. که گرما را بیشتر درخودش نگه دارد. ونوشیدنی دیرتر سرد و اصطلاحا (از دهن افتاده) شود.
بهترین انتخاب لیوان های دوجداره است. که البته هزینه ی زیادی را میخواهد.دسته ی دوم، که بیشترین استفاده رو در کافه ها از این نوع لیوان میبینیم. لیوانی به نام ماگ است. که جنسی معمولا سرامیکی دارد.
این نوع لیوانها یا ماگ ها در اندازه های استاندارد برای هر نوع نوشیدنی گرم تولید شد.، و در انواع رنگی مختلفی وجود دارد.
که البته بیشتر سفید آن برای نوشیدنی هایی مانند: قهوه (لاته ) و رنگی آن برای (آمریکانو ، موکا،) مورد استفاده قرار میگیرد. ماگها انواع و دسته های متفاوتی در ابعاد گوناگون دارند.
چرا که بیشتر سرو انواع قهوه البته به جز لاته که دارای کاپ مخصوص است. در این نوع از لیوان ها انجام میشود. ماگ به دلیل گرم نگه داشتن نوشیدنی و جنس منحصر به فردیکه دارد درمیان انواع دیگر لیوان ها و کاپها دارای محبوبیت بیشتری است .
مورد دوم :
در کاربرد انواع لیوان در کافی شاپ برای چای و دمنوش بهتر است. چای در لیوان های شیشه ای ساده ولی حتما دسته دار سرو شود. و در مورد دمنوش ها بهترآن است، که در یکی از این سه ظرف که نام میبریم سرو شود.
لیوان دمنوش های شیشه ای، دردار، که امروزه انواع مختلفی دارند.
دوم: فرنچ پرس است، که دمنوش داخل آن ریخته میشود و بعد از دم کشیدن به فنجان ساده ای که کنار آن قرار دارد. برای نوشیدن منتقل میشود.
و مورد سوم: ماگ هایی هستند، که برای دمنوش تولید شده و دارای محفظه ی مناسب برای تفاله گیری از دمنوش هستند.
لیوان کالینز :
لیوان کالینز یک لیوان بلند و باریک است که معمولاً برای سرو نوشیدنیهای مخلوط بهویژه آنهایی که گازدار هستند استفاده میشود. این نام از کوکتل تام کالینز گرفته شده است که اغلب در این نوع لیوان سرو می شود.
ظرفیت شیشه معمولاً حدود 10 تا 14 اونس است و با کناره های مستقیم و دهانه نسبتاً باریک آن مشخص می شود. این طرح برای نوشیدنی هایی با مخلوط کن یخ و گازدار مناسب است.
برای افتتاح کافی شاپ اولین و مهم ترین چیزی که نیاز است درمورد آن اطلاع داشته باشید نحوه درست کردن انواع قهوه و آشنایی با قهوه ها است، برای این پیشنهاد ما به شما دوره آموزش باریستا جینو کافه است.