آیریش کافی یکی از قهوههایی است که بر پایه اسپرسو نیست و نیازی به دستگاه اسپرسو ندارد، این قهوه حتی به شیر فومدار هم نیازی ندارد زیرا قهوه پایه آن قهوه فرانسه است. آیریش کافی برای اولین بار در ایرلند تهیه و سرو شد که از آن موقع محبوبیت بسیاری زیادی به دلیل طعم متفاوت و ترکیبات جالب آن بین مردم پیدا کرده است. ترکیبات آیریش کافی شامل: قهوه داغ، آیریش ویسکی، شکر قهوه ای و خامه زده شده است که هر کدام مقدار مشخص خود را دارند. مقدار مواد این نوشیدنی به صورت زیر است:
. قهوه فرانسه (یک فنجان)
.سیروپ آیریش (۱۵ الی ۲۰ سیسی یا ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری)
.خامه زده شده برای روی قهوه
.شکر قهوهای( در صورت نریختن سیروپ یا استفاده از آیریش ویسکی)
طرز تهیه آیریش کافی
برای دمآوردن قهوه این نوشیدنی باید با کمک فرنچ پرس قهوه فرانسه خود را آماده کنیم، سپس خامه پر چرب را انقدر هم میزنیم تا به غلظت بسیار بالا برسد. بعد از آماده شدن قهوه کافیست لیوان قهوه را کمی گرم کنیم و سپس قهوه داخل لیوان ریخته شود و شکر قهوهای و آیریش ویسکی را به آن اضافه کنید و مطمئن شوید که به خوبی شکر حل شده است، در آخر خامه غلیظ شده را روی قهوه بریزید و این نوشیدنی خوش طعم را میل کنید.
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که آیریش کافی یک نوشیدنی الکلی است و باریستاها برای اینکه کار ممنوعهای انجام نداده باشند به جای آیریش ویسکی از سیروپ آیریش استفاده میکنند، در این صورت شما میتوانید دیگر از شکر استفاده نکنید زیرا سیروپ شیرینی کافی را به قهوه شما میدهد.
سیروپ آیریش چیست؟
سیروپ یک نوع طعم دهنده برای نوشیدنیهای مختلف به خصوص قهوه است که طعم های متفاوتی مانند سیروپ کارامل، فندق، وانیل و آیریش دارد. سیروپ آیریش که مخصوص کشور ایرلند است یکی از محبوبترین طعم دهندگان است که با دادن یک طعم شیرین و کرمی بو و طعم فوقالعاده ای به نوشیدنی شما میدهد. میزان اضافه کردن سیروپ آیریش دست خودتان است، که چقدر قهوه را شیرین یا تلخ میل میکنید یا به همان اندازه آیریش ویسکی میخواهید اضافه کرد. سیروپ آیریش یک مدل دیگر هم دارد که با نام سیروپ آیریش کرم فروخته میشود این سیروپ همان طعم آیریش را دارد که طعم خامه کمی به آن اضافه شده است.
انواع قهوه آیریش
قهوه آیریش با توجه به محتویات و ترکیباتش میتواند تغییر کند، در اینجا با چند نمونه از این نوع نوشیدنی آشنا میشویم:
. قهوه آیریش خامهای
.قهوه آیریش یخی
. قهوه آیریش کهلوا
و …
تمام این نوشیدنیها زیر مجموعه همان آیریش کافی کلاسیک هستند، فقط تغییراتی جزئی در خامه یا آیریش آنها به وجود آمده است. برای مثال در آیریش کافی یخی به جای گرم سرو کردن این نوشیدنی آن را به صورت سرد با اضافه کردن تکه های یخ به قهوه قبل از اضافه کردن آیریش و خامه سرو میکنند یا قهوه آیریش خامهای که نامش شبیه مدل کلاسیک این نوشیدنی است، اما تفاوتش این است که به جز قهوه در تهیه آن از ویسکی و بیلیس استفاده میشود.
نتیجه
آیریش کافی جز معدود قهوههایی است که بر پایه اسپرسو نیست و با قهوه فرانسه و ترکیبات جذابش توانسته یک نوشیدنی پر طرفدار بسازد. این قهوه برای اولین در ایرلند سرو شد که با محبوبیت بسیار فراوانی روبهرو شد، از آن به بعد انواع مختلفی با حفظ همان طعم اصیل و کلاسیک از این نوشیدنی جذاب سرو شد که همچنان پر طرفدار است. اگر به قهوه فرانسه و تجربه طعمهای جدید علاقه دارید این نوشیدنی جذاب مناسب شماست، امتحان کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید. برای یادگیری درست کردن انواع قهوه ها میتوانید در دوره باریستا جینو کافه شرکت کنید.