شما عاشق اسپرسو هستید. چون طعم آن عالیه! اما طرز تهیه آن چیست؟ ممکن است گاهی ترجیح بدهید آن را در خانه و روی اجاق گاز درست کنید. اگر از طرفداران اسپرسو هستید اما نمی خواهید همیشه در کافه هزینه بابت آن پرداخت کنید، وقت آن است که طرز تهیه آن را یاد بگیرید.در این مقاله، طرز تهیه اسپرسو روی اجاق گاز را به شما آموزش می دهیم.
ما مجموعهای از دستورالعملهای کوتاه، ساده و شیرین را – اگر به طعم شیرین علاقه دارید – میآوریم تا بتوانید هر زمان که خواستید از یک فنجان اسپرسو عالی و ارزان لذت ببرید.
نحوه استفاده از اسپرسوساز اجاق گاز: راهنمای گام به گام
بیایید نحوه استفاده از اسپرسوساز خود را با این مراحل ساده شروع کنیم:
مرحله 1. قهوه ساز خود را آماده کنید
اسپرسوساز که روی اجاق گاز استفاده می کنید 3 قسمت دارد.
قسمت پایین برای آب
فیلتر تفاله قهوه
محفظه بالایی برای قهوه آماده شده
مرحله 2. قهوه را آسیاب کنید
قهوه را نسبتاً درشت آسیاب کنید. آسیاب معمولی که برای اسپرسو مناسب است، همیشه انتخاب خوبی برای ظرف موکا نیست، زیرا ممکن است نشت کند و مشکلاتی ایجاد کند.
مرحله 3. آب اضافه کنید
قسمت پایینی محفظه اسپرسو اجاق گاز خود را با آب سرد پر کنید. سوپاپ اطمینان را پر نکنید!
مرحله 4. پودر قهوه را اضافه کنید
سبد فیلتر را بردارید و آن را تا انتها با تفاله قهوه پر کنید. مطمئن شوید که پر است!
این یک گام مهم است، زیرا کم پر کردن آن می تواند باعث مشکلات دم کردن شود. هنگامی که یک سبد فیلتر پر از قهوه درشت آسیاب شده دشتید، به مرحله 5 بروید!
مرحله 5 و مهم طرز تهیه اسپرسو روی اجاق گاز
شما تقریباً آماده هستید تا قهوه موکا خود را درست کنید! تنها چیزی که باقی می ماند این است که اسپرسوساز اجاق گاز خود را دوباره کنار هم قرار دهید. ابتدا فیلتر را دوباره در قسمت پایینی دستگاه پر از آب قرار دهید. سپس قسمت بالایی را به خوبی پیچ کنید.
نکته ای برای حرفه ای ها: محفظه بالایی را بیش از حد سفت نکنید! فقط مطمئن شوید که محکم سفت شده است و به مرحله بعدی بروید!
مرحله 6. دما را اضافه کنید!
مرحله 7. سرو کنید و لذت ببرید
وقتی صدای غرغر می شنوید، این نشانه این است که آب سفر کوتاه و گرم به بالا را انجام داده و قسمت بالایی را با قهوه خوشمزه پر کرده است.
پس از شنیدن صدای غرغر،قهوه ساز را از روی اجاق گاز بردارید و بریزید!
نکته حرفه ای: پس از شروع غرغر کردن، قهوه را بیش از چند ثانیه روی مشعل نگذارید، زیرا یکی از خطرات اصلی طرز تهیه اسپرسو روی اجاق گاز به این روش، طعم سوختگی به دلیل گرم شدن بیش از حد در طول فرآیند دم کردن است.
روش های دیگر برای تهیه قهوه موکا
تهیه قهوه در ظرف موکا ممکن است ساده ترین فرآیند به نظر برسد، اما می توانید آن را به روش های مختلف انجام دهید. مطمئناً، همه آنها شبیه به روش راهنمای بالا هستند. با این حال، آنها متفاوت هستند. در اینجا آموزش ویدیویی ما در مورد چگونگی و چرایی انجام آن به دو روش دیگر آمده است.
«موکا پات» چیست؟ خوب، وقت آن است که کمی فنی شویم: ما در اینجا اسپرسو درست نمی کنیم.
وقتی از یک اسپرسوساز اجاق گاز استفاده می کنیم، چیزی که واقعاً درست می کنیم قهوه موکا در ظرف موکا است (نام دیگری برای اسپرسوساز اجاق گاز).
در حالی که قهوه موکا شبیه اسپرسو است، کاملاً مشابه اسپرسویی نیست که با دستگاه اسپرسوساز تهیه می شود. تفاوت اصلی این است که قهوه موکا فاقد بافت هوادهی بیشتر است، زیرا آب با فشار بالایی که در اسپرسو وجود دارد از بین نمی رود.
با این حال، به خاطر این پست و این واقعیت که اسپرسوسازهای اجاق گاز اغلب به عنوان ظرف موکا شناخته می شوند و بالعکس، ما این دو نام را به جای هم استفاده می کنیم. فقط به یاد داشته باشید که آنها دقیقاً یکسان نیستند!
وقتی موکا پات روی اجاق قرار می گیرد، آب گرم شده و بخار تولید می کند. این باعث افزایش فشار در محفظه پایینی می شود و آب را از طریق دانه های قهوه به سمت بالا می راند و به محفظه بالایی که آماده ریختن است می رود.
به هر حال، اسپرسوسازهای اجاقی (یا موکا پات ها) را گاهی اوقات قهوه ساز می نامند. در حالی که هر دو قهوه ساز شباهت هایی دارند، اما در واقع کمی متفاوت هستند.طرز تهیه اسپرسو روی گاز بسیار راحت است.
اندازه کافئین در قهوه اسپرسو روی اجاق گاز
در حالی که بسیاری از مصرف کنندگان قهوه واقعاً از هر فنجان جو لذت می برند، واقعیت این است که بیشتر ما یک انگیزه ثانویه در ذهن داریم: کافئین.
بنابراین، محتوای کافئین قهوه موکا چیست و تفاوت بین سطح کافئین موکا با اسپرسو چیست؟ در اینجا حقایقی برای میزان متوسط کافئین در سه گزینه مختلف قهوه آورده شده است:
فنجان قهوه (8 اونس) = 105 میلی گرم کافئین
شات قهوه موکا (2 اونس) = 105 میلی گرم کافئین
شات اسپرسو (2 اونس) = 93 میلی گرم کافئین
توجه: این مقادیر می توانند به طور چشمگیری متفاوت باشند.
همانطور که می بینید، یک فنجان قهوه 8 اونسی دارای همان مقدار کافئین موجود در یک چهارم مقدار قهوه موکا است، در حالی که یک شات با اندازه مساوی که با دستگاه اسپرسوساز تهیه می شود، حتی کمتر از آن را دارد.