لاته آرت هنر تزئینی روی لاته، که نوعی نوشیدنی اسپرسو است. به طور معمول، باریستا ها آموزش دیده و حرفه ای در یک کافی شاپ، اما نکات لاته آرت برای هر باریستایی ضروری است.
لاته چیست؟
لاته آرت یک الگو یا طرح تزئینی روی نوشیدنی اسپرسو است که با ریختن شیر بخارپز روی میکروفوم درست می شود.نحوه فوم گیری شیر یک باریستا هنگام تهیه لاته، شیر را با استفاده از یک نازل بخار که به دستگاه اسپرسوساز متصل است بخار می کند. روش کار با نازل بخار قهوه ساز
هنر لاته ارت
باریستا شیر را تا زمانی که داغ و کف کند بخار می کند – بخار دادن شیر ساختار پروتئینی شیر را تغییر می دهد و بافت شیر را مطبوع، ابریشمی و شیرین تر می کند. سپس شیر را داخل اسپرسو میریزد و مطمئن میشود که شیر قبل از میکروفوم بیرون می آید. میکروفوم با کرم اسپرسو ترکیب میشود و رویه کفآلود روی لاته ایجاد میکند، جایی که باریستاها با دانستن نکات لاته آرت به صورت دقیق شیر را می ریزند، الگوها و طرحها را ایجاد میکنند. باریستاها همچنین ممکن است از خلال دندان یا ابزارهای دیگر برای ایجاد طرح های استادانه در فوم استفاده کنند. قلب ها و گل ها از اشکال محبوب هنر لاته هستند.
برای درست کردن لاته آرت به چه ابزارهایی نیاز دارید؟
لاته آرت مخصوص نوشیدنیهای شیر و اسپرسو است، بنابراین برای ایجاد بهترین اسپرسو با خامهای عالی، به یک اسپرسوساز با نازل بخار نیاز دارید. اگر دستگاه اسپرسوساز شما دارای نازل بخار نیست، می توانید با استفاده از دستگاه کف ساز مخصوص شیر، کف ایجاد کنید. همچنین برای اسپرسو، شیر، یک پارچ کوچک، یک دماسنج و یک فنجان لاته به قهوه آسیاب شده نیاز دارید.
طرز تهیه لاته آرت با نکات مهم
در طرز تهیه لاته آرت یک فرآیند خاص است و برای درست شدن آن نیاز به دانستن نکات لاته آرت و تمرین دارد. برای دزست کردن لاته آرت در خانه مراحل زیر را دنبال کنید:
1. اسپرسو درست کنید. و آن را در یک لیوان بریزید. طرز تهیه اسپرسو روی اجاق گاز
2. شیر را آماده کنید. آنقدر شیر سرد بریزید تا لیوان قهوه تان را در یک پارچ کوچک پر کنید. شیر پرچرب یا کامل بهترین عملکرد را دارد.
3. نازل بخار را گرم کنید. نازل را در پارچ، درست زیر سطح شیر قرار دهید. با بالا آمدن شیر، دقت کنید که نوک میله بخار حدود یک سانتی متر از سطح شیر فاصله داشته باشد.
شیر
4. شیر را گرم کنید. و آن را حرارت دهید تا بخار شود و شیر شروع به کف کردن و حجم دار شدن کند. وقتی شیر حدود سی درصد بالا آمد، میله را به اندازه نیم اینچ در شیر قرار دهید تا شیر در پارچ خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخد، مانند گرداب. این باعث می شود که کف با شیر مخلوط شود و میکروفوم ایجاد شود. عصا را در پارچ نگه دارید تا شیر به 150 درجه فارنهایت برسد.
5. بخار را خاموش کنید. میله بخار دستگاه خود را خاموش کنید، سپس آن را از پارچ بردارید. پارچ را پاک کنید، سپس دسته بخار را دوباره روشن کنید تا باقیمانده شیر از بین برود.
6. روی پارچ ضربه بزنید. به پارچ ضربه بزنید تا حباب های بزرگ بیرون بیایند. شیر بخار پز باید شبیه بستنی ذوب شده یا رنگ مرطوب، غلیظ با حباب های ریز کف باشد.
7. شیر را بریزید. لیوان اسپرسو را با زاویه چهل و پنج درجه با پارچ شیر در فاصله چند اینچ از قهوه نگه دارید. شیر کف کرده را داخل آن بریزید تا فنجان تا نیمه پر شود. اگر شیر را از باعث می شود شیر به زیر برود.
8. پارچ را پایین بیاورید. دهانه پارچ را روی سطح لیوان پایین بیاورید و لیوان را صاف کنید.
لاته آرت قلب
9. شکل قلب بسازید. برای درست کردن قلب، شیر را در مرکز لیوان بریزید تا حدود سه چهارم آن پر شود. سپس پارچ را روی سطح لیوان پایین بیاورید و فوم را داخل فنجان بریزید و دایره ای تشکیل دهید. در یک حرکت سریع شیر را در یک خط مستقیم و رو به جلو بریزید تا قلب تمام شود.
10. یا یک لاته آرت گل درست کنید. از طرف دیگر، می توانید یک گل رز درست کنید. شیر را حدود یک اینچ دورتر از لبه فنجان بریزید. وقتی لیوان تقریباً نیمه پر شد پارچ را به سطح لیوان نزدیکتر کنید. در حین ریختن کف، لیوان را با مچ دست خود از این طرف به سمت دیگر تکان دهید. این حرکت الگوی گل را تشکیل می دهد.
نکات لاته آرت
هنگام طراحی لاته آرت، این نکات را در نظر داشته باشید:
5 نکته برای طراحی لاته آرت
1. شیر را با سرعت ثابت بریزید. ریختن خیلی سریع باعث شکستن کرم می شود و ریختن خیلی آهسته باعث ایجاد کف زیاد می شود.
2. از فوم با کیفیت استفاده کنید. لاته آرت به کیفیت فوم بستگی دارد. بهترین فوم از شیر کامل تهیه می شود که بیشترین چربی شیر را دارد. همچنین می توانید با استفاده از شیرهای غیر لبنی پرچرب مانند شیر جو دوسر لاته آرت درست کنید. (قهوه با شیر بادام)
3. دستیابی به قوام مناسب. ممکن است برای دستیابی به فوم مخملی به تمرین نیاز باشد.(تمرین لاته آرت)
میخواهید شیر کفدار و غلیظ باشد، اما در عین حال قابل ریختن باشد. اگر شیر شما توده ای کف آلود است، ممکن است حباب ها در کف شیرخیلی بزرگ باشند. اگر شیر شما به اندازه کافی غلیظ به نظر نمی رسد، آن را برای مدت طولانی تری بخارپز کنید.
4. از ابزارها و تزئینات استفاده کنید. بعد از طراحی لاته آرت می توانید با استفاده از خلال دندان، سیروپ شکلات یا پودر کاکائو طرح های بیشتری را در فوم لاته ایجاد کنید.
5. مهارت های خود را تمرین کنید. طراحی لاته آرت حرفه ای کمی تمرین می خواهد. هنگامی که شکل های اولیه هنر لاته را یاد گرفتید، می توانید هنر لاته خود را به سطح بعدی ببرید تا اشکال پیچیده تری مانند حیوانات ایجاد کنید.
در آخر می توانید در دوره لاته آرت شرکت کنید تا به صورت عملی زیر نظر مربیان مجرب از این هنر زیبا بهره ببرید. و نکات لاته آرت را به صورت عملی فرا گیرید.
قهوه لاته شیرین است یا تلخ؟
در نکات لاته آرت بسیار مهم است که جواب این سوال را بدانید.لاته بسته به طرز تهیه آن هم شیرین و هم تلخ است. یک لاته معمولی دارای اسپرسو و شیر بخار پز است که آن را کمی شیرین می کند. با این حال، اگر اسپرسو خیلی طولانی سرو شود یا شیر به درستی بخارپز نشود، لاته می تواند تلخ شود.
فواید لاته
یک فنجان لاته به پیشگیری از اختلالات قلبی عروقی کمک می کند و به چربی سوزی کمک می کند. قهوه آن می تواند شما را از چندین بیماری جدی در امان نگه دارد. قهوه دارای فواید شگفت انگیزی برای سلامتی است که شما را شگفت زده می کند.این نوشیدنی زمانی که احساس افسردگی یا افسردگی می کنید عالی عمل می کند. نوشیدن اسپرسو همچنین می تواند حافظه و قدرت تمرکز شما را تقویت کند. غنی از آنتی اکسیدان ها است. قهوه به مبارزه با عفونت های مختلف و انواع آلرژی ها کمک می کند. همچنین شما را در برابر اثرات مضر آلودگی هوا، اشعه ماوراء بنفش و غیره محافظت می کند. همچنین کالری بسیار کمی دارد… پس آن را بنوشید بدون اینکه احساس گناهی داشته باشید.هر لاته با طعم های افزودنی طبیعی خواص بیشتری دارد، به عنوان تقویت کننده عمل می کند.
قهوه فوری لاته
آیا می توانید از قهوه فوری برای لاته استفاده کنید؟ یکی از نکات لاته آرت در قهوه فوری حل شدن قهوه در شیر است.دانه های قهوه فوری را در شیر گرم هم بزنید. قهوه و شیر را با همزن شیر به مدت چند ثانیه بزنید تا کف کند . لاته را در لیوان مورد علاقه خود بریزید و در صورت تمایل شکر اضافه کنید.
[…] نکات لاته آرت به زبان ساده […]