“پیکو لاته” یک نوشیدنی قهوه است که به ویژه در استرالیا و نیوزلند محبوبیت زیادی پیدا کرده است. همچنین گاهی اوقات به عنوان “قهوه پیکولو” یا به سادگی “پیکولو” نامیده می شود. اصطلاح “پیکولو” ایتالیایی به معنای “کوچک” است که برای این نوشیدنی مناسب است زیرا اساساً نسخه کوچکتری از لاته است.
یک پیکولو لاته معمولاً شامل یک شات اسپرسو است که روی آن شیر بخارپز شده است، اما در اندازه کوچکتر در مقایسه با لاته سنتی. معمولاً در یک لیوان یا فنجان کوچکتر، از نظر اندازه شبیه به فنجان اسپرسو اما با ظرفیت کمی بیشتر برای قرار دادن شیر سرو می شود.
پیکولو لاته به دلیل طعم قوی و غلیظش به دلیل شات اسپرسو، ترکیب شده با بافت خامه ای از شیر بخار پز، در بین علاقه مندان به قهوه محبوب شده است. این نوشیدنی مورد استقبال کسانی است که از غنای اسپرسو لذت می برند اما کمی شیر را برای کاهش شدت آن ترجیح می دهند.
ما می خواهیم به دنیای پیکولو لاته بپردازیم. به ما بپیوندید و بدانید که چیست، کجا آن را پیدا کنید، و چگونه آن را بسازید.
پیکولو لاته چیست؟
پیکولو در ایتالیایی به “کوچک” ترجمه می شود، اما این نوشیدنی به سادگی یک لاته کوچک نیست.این نوشیدنی همانطور که معمولاً در منوهای قهوه از آن یاد می شود، یک نوشیدنی شیر کوچک است که معمولاً در یک لیوان 3-4 اونس / 85-114 میلی لیتر سرو می شود. ساشا سستیچ، صاحب Ona Coffee و قهرمان جهانی باریستا در سال 2015، آن را به عنوان “یک قسمت اسپرسو و دو قسمت شیر بخارپز با لایه ای از فوم ابریشمی در بالا” توصیف می کند. به طور خاص، او اندازهگیری ها را بهعنوان «یک شات اسپرسو، حدود 20 تا 30 میلیلیتر، با 40 تا 60 میلیلیتر شیر» تعریف میکند.
تک شات اسپرسو با شیر بخار پز پوشانده می شود و اجازه می دهد با قهوه مخلوط شود و مقدار کمی کف در بالای نوشیدنی دارد. این به این معنی است که طعم اسپرسو میتواند از بین برود. سیران تریگ، مدیر قهوه اجداد در نورویچ، بریتانیا، پیشنهاد میکند که پیکولو «گزینهای برای امتحان کردن یک نوشیدنی متعادل اسپرسو/شیر» است.
چرا پیدا کردن پیکولو ممکن است سخت باشد؟
آیا پیکولو را در منوی کافی شاپ دیده اید؟ آنها به اندازه کاپوچینوها و لاته های کلاسیک در منو ها وجود ندارند.
Ceiran توضیح می دهد که دلیل بالقوه عدم محبوبیت پیکولو در بریتانیا “به دلیل سردرگمی مصرف کنندگان در مورد نوشیدنی است”. او فکر میکند که «بسیاری از کافیشاپها به جای پیکولو، کورتادو سرو و بالعکس».
تعریف پیکولو، کورتادو و سایر نوشیدنی های شیری ممکن است اشتباه گرفته شود، به این معنی که مصرف کنندگان کمتر با آنچه در هنگام سفارش باید انتظار داشته باشند آشنا هستند. Ceiran ادامه میدهد: «احساس میکنم مردم با چسبیدن به رایجترین نوشیدنیها مانند لاته، کاپوچینو و قلت وایت راحت میشوند»، زیرا این نوشیدنیها معروف و به طور کلی سازگار هستند.
Frederik Schiøtz از True Intent Coffee، کپنهاگ بیان می کند که پیکولو به ندرت در منوها در دانمارک یافت می شود. او میگوید: «اگر یک پیکولو را برای یک دانمارکی سرو کنید، احتمالاً آن را کورتادو مینامد.» او توضیح میدهد که کورتادو نوشیدنی محبوبتری در شهرهای بزرگتر دانمارک است.
با وجود سردرگمی، هنوز هم در بعضی جاها پیکولو پیدا خواهید کرد. Stevie Hutton، صاحب کافی شاپ 44 Poets مستقر در بریتانیا، سفرهای زیادی به کشورهای آسیایی داشته است و میگوید «به طور کلی تنها جایی است که من پیکولو لاته را در همه جا میبینم». استوی حدس میزند که زبان ممکن است نقشی داشته باشد، زیرا آسیا «هنوز از ساختار ایتالیایی کاپوچینو، لاته، پیکولو و غیره پیروی میکند. بهعنوان یک قاعده کلی، از سفید پوستان و سایر نوشیدنیهای فرهنگی استفاده نمیشود».
مشکل نوشیدنی نیست – فقط این است که تعداد کمی از مردم می دانند آن چیست و چگونه آن را درست کنند. هر چه پیکولو بیشتر مزه دار شود و از آن لذت ببرند، جای بیشتری در کافی شاپ ها پیدا می کند.
مقایسه پیکولو لاته با سایر نوشیدنی های شیری
پیکولو معمولا با لاته، کورتادو، ماکیاتو و غیره اشتباه گرفته می شود. اما هر نوشیدنی طعم و بافت متمایزی را ارائه می دهد.
لاته
پیکولو ممکن است “لاته” در نام خود داشته باشد، اما اجازه ندهید که شما را گیج کند. یک لاته به طور قابل توجهی بزرگتر است:
اطلاعات دقیق در مورد اندازههای لاته استاندارد و پیکولو بسته به جایی که میروید و رستوران یا کافهای که مراجعه میکنید، متفاوت است. اما به طور کلی:
یک لاته استاندارد معمولاً در حدود 3-4 اونس یا تقریباً 85-114 میلی لیتر است، در حالی که یک پیکولو لاته معمولاً حدود 8 اونس یا تقریباً 230 میلی لیتر است. قوام شیر مشابه است. هر دو نوشیدنی دارای شیر بخار پز و کشدار هستند که به آرامی با اسپرسو مخلوط می شود.
کاپوچینو
اگرچه دستور العمل های کاپوچینو می تواند متفاوت باشد، منصفانه است که بگوییم که کاملاً با پیکولو متفاوت است.
اول، کاپوچینو یک نوشیدنی بزرگتر است که معمولاً در یک لیوان 5-6 اونس / 142-170 میلی لیتر سرو می شود. شیر کاپوچینو با استفاده از هوای بیشتر بخارپز میشود تا بافتی خشکتر و کفتر ایجاد کند و سپس باریستا آن را روی اسپرسو میریزند. شیر هوادهی بیشتر مانند پیکولو با اسپرسو ترکیب نمی شود و در عوض لایه های متمایزتری ایجاد می کند. مصرف کنندگان می توانند طعم پررنگ اسپرسو را در حین نوشیدن کاپوچینو و پیکولو، فقط به روش های مختلف، بچشند. شیر خشک موجود در کاپوچینو کمی لبه اسپرسو را که مصرف کننده در انتهای فنجان به آن میرسد، جدا میکند. به دلیل نسبت اسپرسو به شیر، پیکولو هنوز هم یک پانچ دارد، اما تفاوت این است که شیر کشیده با اسپرسو ترکیب می شود و طعمی متمایز و در عین حال پررنگ ایجاد می کند.
فلت وایت
فلت وایت به سرعت تبدیل به یک قهوه مورد علاقه شده است. کاپوچینو و لاته را می توان با یک شات یا دو شات درست کرد، اما سفیدهای تخت معمولاً در مقایسه با تک شات پیکولو، همیشه دو شات دارند. این شات دوتایی با شیر بخار پز شده با یک لایه کوچک میکروفوم در بالا در یک لیوان 5-6 اونس / 142-170 میلی لیتر پوشانده می شود. قوام شیر در فلت وایت شبیه به یک پیکولو است و در نتیجه یک نوشیدنی خوب مخلوط می شود.
علیرغم اندازه کمی کوچکتر و قوام شیری مشابه، دو شات اسپرسو در یک رنگ سفید صاف، طعم اسپرسو بسیار پررنگ تری نسبت به پیکولو ایجاد می کند.
ماکیاتو
ماکیاتو و پیکولو هر دو نوشیدنی های کوچکی هستند که معمولاً با یک شات اسپرسو سرو می شوند. این شیر بخار پز است که همه تفاوت را ایجاد می کند.
ماکیاتو با شیری مشابه کاپوچینو که با هوای بیشتری بخارپز شده است، تا بافتی خشک و کف آلود داشته باشد. فقط چند قاشق چای خوری شیر به همراه اسپرسو اضافه می شود و تا لبه پر می شود. این یک تجربه متفاوت از شیر مخلوط و اسپرسو یک پیکولو است.
تفاوت پیکولو لاته و کورتادو
کورتادو به عنوان یک نشانگر مهم برای تعریف پیکولو عمل می کند. گرانت گمبل، مدیر رویدادهای جشنواره قهوه تورنتو (گروه آلگرا)، می گوید: «بعد از گذراندن مدتی در استرالیا متوجه شدم که پیکولو یک فنجان اسپرسو در یک فنجان 3 تا 4 اونس [85 تا 114 میلی لیتر] با لاته است. در حالی که کورتادو دو شات است. این برای طعم کورتادو چه معنایی دارد؟ پیکولو تک شات ظریف تر، کم شدت تر و شیرین تر است. کورتادو طعم اسپرسوی پررنگ تری دارد و به دلیل شیر کمتر در فنجان شیرینی کمتری دارد.
Ceiran میگوید: «تفاوت قدرت زیادی وجود دارد» و اشاره میکند که اگر مصرفکنندگان از تفاوت آگاه نباشند، این میتواند مشکلاتی ایجاد کند. اگر انتظار قدرت خاصی را دارید [از پیکولو]، به طور غیرمنتظره ای دو برابر می شود، تجربه خوشایندی نیست. اسپرسو را می توان به عنوان یک عصاره گیری ضعیف تعبیر کرد.
مقاله انواع نوشیدنی اسپرسو شما را با ۸ نوع نوشیدنی اسپرسو دار آشنا می کند.
نکات مهم برای درست کردن پیکولوی خوشمزه
مهمتر از همه: چگونه می خواهید پیکولو خود را درست کنید؟ دستور العمل دقیق، مثل همیشه، به ترجیحات شخصی بستگی دارد – اما در اینجا چند نکته برای کمک به شما تهیه کردیم.
برای تهیه پیکولو، یک شات اسپرسو بین 20 تا 30 میلی لیتر استخراج کنید. شیر خود را تا حدود 60 درجه سانتیگراد / 140 درجه فارنهایت بخار کنید، اجازه دهید هوای کافی برای ایجاد مقداری میکروفوم در آن وارد شود، اما مطمئن شوید که ابریشمی است. بین 40 تا 60 میلیلیتر شیر را با زاویه کمی با ارتفاع کمی روی اسپرسو بریزید و اجازه دهید شیر به خوبی با اسپرسو مخلوط شود. برای اتمام، فضای کمی برای یک لایه کوچک فوم در بالا بگذارید.
ساشا شخصاً توصیه میکند قهوهای با نتهای شکلاتی، فندقی یا کاراملی انتخاب کنید. او توصیه می کند از قهوه های میوه ای خودداری کنید، زیرا “با چنین مقدار کمی شیر، آنها ترش می شوند”.
از کمی آزمایش برای تهیه طعم دلخواه نترسید. ساشا می گوید که دستور کلاسیک پیکولو یک شات اسپرسو که روی آن شیر است، طعمی پررنگ و سنگین ایجاد می کند. با این حال، اگر کمی تعادل بیشتری در فنجان میخواهید، او پیشنهاد میکند: «یک فنجان قهوه بنوشید تا آن قهوه خوب و متعادل را دریافت کنید… 20 تا 22 گرم… آن را بردارید و سپس شیر بریزید”. این باید اسپرسوی شدید را حفظ کند اما منجر به یک فنجان شیرین تر شود. شما می توانید برای آموزش حرفه ای نحوه درست کردن قهوه پیکو لاته دوره باریستا جینو کافه رو خریداری کنید
[…] ممکن است مقاله پیکولو لاته را دوست داشته […]