کافه موکا ، همچنین به نام موکاچینو ، یک نوشیدنی گرم با طعم شکلات است که در ایالات متحده ایجاد شده است. که نوعی از کافه لاته، معمولاً به جای فنجان در لیوان سرو می شود. این نام برگرفته از شهر موکا یمن است که یکی از مراکز تجارت اولیه قهوه بوده است.مانند لاته، این نام به موکا کوتاه می شود.
مانند کافه لاته، کافه موکا نیز بر پایه اسپرسو و شیر داغ است، اما طعم و شیرین کننده شکلات اضافه شده، معمولاً به شکل پودر کاکائو و شکر است. بسیاری از انواع این نوشیدنی به جای شکلات از سیروپ شکلات استفاده می کنند و برخی ممکن است حاوی شکلات تیره یا شیری باشند.
کافه موکا، در ابتدایی ترین فرمول آن، می تواند به عنوان شکلات داغ با (به عنوان مثال، یک شات) اسپرسو نیز نامیده شود. مانند کاپوچینو، موکاهای کافه معمولاً حاوی کف شیر در بالای آن هستند. همانطور که در هات چاکلت معمول است، گاهی اوقات آنها را با خامه فرم گرفته سرو می کنند. که معمولاً با گرد دارچین، شکر یا پودر کاکائو روی آن ها ریخته می شوند و مارشمالو نیز ممکن است برای طعم و تزیین روی آن ها اضافه شود.
دستور کافه موکا (قهوه موکا)
طرز تهیه کافه موکا در خانه بسیار آسان است. شما فقط به 3 ماده نیاز دارید. می توانم بگویم که یک کپی از استارباکس است، اما موکای قهوه این دستور قطعا کمتر شیرین است (اما نه کمتر شکلاتی!). این قهوه با طعم شکلاتی بسیار شگفت انگیز است و بازگشت به قهوه معمولی پس از امتحان کردن آن دشوار است!
قهوه موکا چیست؟
کافه موکا به سادگی یک کافه لاته با طعم شکلات است. با شکلات، قهوه و شیر درست می شود. به آن موکاچینو یا موکا لاته نیز می گویند. نام آن از شهر موکا (یا المخا) در یمن گرفته شده است که از قرن پانزدهم تا قرن هجدهم بازار عمده قهوه بود.
برای تهیه کافه موکا فقط به 3 ماده نیاز دارید:
1) شکلات
شما می توانید
- شربت شکلات (خرید شده در فروشگاه)
شربت شکلات خانگی
شکلات تخته ای (یا شکلات چیپسی اما شکلات تخته ای معمولی را برای طعم بهتر توصیه می کنیم)
شکلات شیری هم خوب است،اما شکلات تلخ به راحتی حل نمی شود، شما تکه های کوچک شکلات در نوشیدنی خود خواهید داشت، در این دستور 3 مکعب شکلات شیری برای طعم بهتر استفاده می کنیم.
شما همچنین می توانید از شکلات سفید استفاده کنید
همچنین می توانید از مخلوط کاکائو داغ (یا مخلوط شکلات داغ که حاوی نشاسته نیست که نوشیدنی را غلیظ تر می کند) استفاده کنید.
2) قهوه
برای این نوشیدنی به یک اسپرسوی قوی نیاز داریم. اسپرسو مقدار کمی از قهوه قوی دم شده است، یک اسپرسو بزرگ حدود 1/4 فنجان (60 میلی لیتر) است، می توانید آن را به راحتی با دستگاه اسپرسوساز یا قابلمه موکا درست کنید. اگر آن ها را ندارید، می توانید از قهوه فوری معمولی نیز استفاده کنید – حدود 2 قاشق چایخوری قهوه فوری (یا کمتر اگر قهوه ملایم می خواهید) را با 1/4 فنجان آب جوش هم بزنید.
3) شیر
برای تهیه قهوه موکا به شیر فوم شده نیاز دارید. سعی نکنید آن را با شیر داغ درست کنید – طعم آن مانند شیر شکلات با قهوه است. میتوانید شیر خود را در دستگاه اسپرسوساز یا روش های دیگر فوم دار کنید. اگر اینها را ندارید، می توانید شیر داغ اما نه در حال جوش را در یک شیکر یا شیشه بریزید، در آن را محکم ببندید و حدود 1-2 دقیقه تکان دهید تا شیر کف کند. این روش بسیار بهتر از شیر داغ است.
مقدار شیر بستگی به اندازه لیوان قهوه شما دارد. برای فنجان متوسط فقط به 1/2 فنجان شیر نیاز دارید، اما برای لیوان های قهوه بزرگتر، مانند یک کافه لاته، به حدود 3/4 فنجان نیاز دارید. این مقادیر برای شیری است که هنوز فوم نشده است.
سس موکا خانگی
تهیه سس موکای خانگی بسیار ساده است! تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقادیر مساوی از موارد زیر را ترکیب کنید:
- پودر کاکائو شیرین نشده، از کاکائو فرآوری شده برای طعم بهتر استفاده کنید
پودر قند (یا شکر گرانول/قهوه ای)
شیر (یا آب)، سس های شکلات تجاری اغلب از پودر شیر استفاده می کنند، بنابراین من شیر اضافه کردم، اما فقط با آب نیز عالی خواهد بود.
کمی عصاره وانیل برای طعم دادن (اختیاری).
همچنین می توانید با اضافه کردن شکر بیشتر یا شکلات بیشتر با افزودن پودر کاکائو بیشتر آن را شیرین تر کنید، و به سادگی با ذائقه خود آن را تنظیم کنید!
برای طعم بیشتر شکلات می توانید مقداری شکلات خرد شده نیز اضافه کنید. سس غلیظ تر می شود، بنابراین کمی شیر یا آب اضافه کنید.
اگر فقط یک قهوه درست می کنید، می توانید 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو، 1 قاشق غذاخوری شکر، 1 قاشق غذاخوری شیر/آب، 1/2 قاشق چایخوری عصاره وانیل و اسپرسو داغ را در یک فنجان ترکیب کنید، سپس هم بزنید تا تمام مواد تشکیل شوند. ترکیب می شوند (مدام آن را هم بزنید). توجه داشته باشید که مایع باید داغ باشد تا پودر کاکائو جا بیفتد.
اگر می خواهید برای این موکا سس بیشتری درست کنید تا روی خامه فرم گرفته بریزید، همه مواد را در ظرف کوچکی بریزید و سس را مقداری گرم کنید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند و سس غلیظ شود. اگر فقط آنها را در یک فنجان مخلوط کنید، سس خیلی روان می شود. برای قهوه خوب است اما برای استفاده به عنوان تاپینگ بسیار نازک است.
این سس را میتوانید برای چند روز (با شیر) در یخچال یا اگر با آب درست شده است، 1 تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه کافه موکای خانگی
1: سس شکلات (2 قاشق غذاخوری) را در یک لیوان قهوه شیشه ای بزرگ اضافه کنید.
2: در اسپرسو (1/4 فنجان) بریزید.
3: هم بزنید تا ترکیب شوند.
4: شیر بخار پز (از 1/2 تا 3/4 فنجان شیر در هر فنجان / سروینگ) را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
بنوشید و لذت ببرید!
و در آخر بگوییم
سس شکلاتی: می توانید از فروشگاه یا خانگی استفاده کنید (دستور پخت زیر). مقدار را به سلیقه خود تنظیم کنید!شما حتی می توانید موکای سر نیز داشته باشید.موکا لاته سرد: برای تهیه این قهوه خوشمزه در تابستان، سس شکلات را در یک فنجان بریزید، اسپرسو سرد را هم بزنید، سپس شیر سرد و تکه های یخ را اضافه کنید. می توانید آن را به شیکر یا شیشه منتقل کنید و 1-2 دقیقه آن را تکان دهید تا شیر کمی کف کند. اگر سس شکلاتی خانگی درست میکنید، باید آن را گرم کنید (پودر کاکائو برای ترکیب شدن با سایر مواد به مایع داغ نیاز درد) سپس بگذارید خنک شود.پس به سلیقه خودتان مواد را کم و زیاد کنید و یا حتی سرد بنوشید و لذت ببرید!