اگر در اسپرسو تازه کار هستید، ممکن است تعداد گزینه ها و اصطلاحات تخصصی در منوی کافی شاپ بسیار زیاد باشد. در اینجا خلاصه ای از انواع نوشیدنی اسپرسو را گردآوری کردیم.
انواع نوشیدنی اسپرسو
اسپرسو یک نوع نوشیدنی قهوه فوق العاده است. این یک وعده غلیظ قهوه است و در اندازه های کوچک سرو می شود که به عنوان شات شناخته می شود. زمانی دم میشود که آب گرم تحت فشار از طریق دانههای ریز آسیاب شده قهوه که با هم فشرده میشوند، وارد شود. شما معمولا شنیده اید که باریستاها در مورد “یک شات اسپرسو” صحبت می کنند.
البته روش های دیگری نیز برای تهیه قهوه وجود دارد، مانند قهوه دم کرده، قهوه پور اور یا قهوه ای که با فرنچ پرس تهیه می شود. و هر چقدر هم که این نوشیدنی های قهوه فوق العاده باشند، اگر از روش ذکر شده در بالا استفاده نکنند، یکی از انواع نوشیدنی های اسپرسو هستند.
با این حال، این بدان معنا نیست که وقتی می خواهید قهوه خود را با اسپرسو درست کنید، تنوعی وجود ندارد. همانطور که لیست نوشیدنی های مبتنی بر اسپرسو در زیر نشان می دهد.
فهرست مطالب
1. اسپرسو
گاهی اوقات، کلید تهیه قهوه عالی، سادگی است. اسپرسو قهوه ای است که با روش ذکر شده در بالا تهیه می شود و در یک فنجان کوچک سرو می شود. اگرچه این نوشیدنی تقریباً به اندازه یک شات سرو می شود، این نوشیدنی جرعه جرعه نوشیده می شود.
اسپرسو اغلب با یک لیوان آب سرو می شود، یکی از رایج ترین نوشیدنی های قهوه در ایتالیا و فرانسه است.
2. آمریکانو /لانگو/لانگ بلک انواع نوشیدنی اسپرسوهستند
آمریکانو اسپرسویی است که در یک فنجان بزرگ با آب داغ اضافه شده به شات ها سرو می شود. بر اساس گزارشها، زمانی که سربازان آمریکایی قهوه اسپرسو را بیش از حد قوی یافتند، شکل گرفت، بنابراین برای خوش مزه تر کردن آن آب اضافه کردند. یک آمریکانو کاملاً شبیه به اسپرسو لانگو است که در هر دو از اسپرسو و آب داغ استفاده می شود.
با این حال، با لانگو، آب در طول فرآیند دم کردن اضافه می شود. از طرف دیگر، اگر آمریکانو درست می کنید، به اسپرسویی که از قبل دم کرده اید آب اضافه کنید. نوشیدنی دیگری با همین مواد یک لانگ بلک است. تنها تفاوت بین لانگ بلک و لانگ وایت و اسپرسو این است که به طور سنتی، آمریکانو بعد از ریختن اسپرسو آب اضافه میکند. در مقابل، لانگ بلک از ابتدا آب ریخته می شود. اگر زمانی که در یک قهوهخانه هستید، قهوه سیاه بخواهید، احتمال زیادی وجود دارد که نسخه ای از موارد فوق را دریافت کنید.
3. لاته
لاته کامل (یا کافه لاته) یک فنجان قهوه است که با یک شات اسپرسو تک یا دوتایی درست میشود که روی آن چند اونس شیر بخار پز شده و با لایهای از کف شیر دیزاین می شوپ. به طور معمول، مقدار قهوه به شیر بخارپز تقریبا 1 به 2 است.(دوره لاته آرت برای علاقه مندان به این نوشیدنی)
علاقه مندان به لاته آرت در چند سال گذشته به شکلی وسیع رو به رشد هستند و این نوشیدنی محبوب راهی برای ایراز خلاقیت باریستا ها است.
4. موکا
موکا نوشیدنی است که از انعطاف پذیری کافه لاته به وجود آمده است. موکا مخفف “موکا لاته” است. به زبان ساده، این یک لاته معمولی با شربت شکلات است. زیرا همه چیز با شکلات بهتر است و این در مورد قهوه نیز صادق است.
5. کاپوچینو
کاپوچینو محبوبیت زیادی در کافی شاپ های سراسر جهان دارد و در طول جنگ جهانی دوم به شهرت رسید. معمولاً یک یا دو شات اسپرسو، با یک لایه شیر بخار پز و یک لایه شیر کف دار روی آن است. یک کاپوچینو باید طعم قوی تری نسبت به لاته داشته باشد.
6. فلت وایت
فلت وایت Flat White یک نوشیدنی استرالیایی است که طبق گزارش ها در پاسخ به درخواست مشتری برای نوشیدنی مشابه کاپوچینو اما بدون کرم یا کف ساخته شده است. بنابراین، اساسا، این یک کاپوچینوی بدون کف و با شیر اضافی است.
استارباکس بار دیگر تعریف جدیدی از آن ارائه کرد. فلت وایت Flat White استارباکس حاوی دو شات ریسترتو (یک شات کوتاه از یک قهوه اسپرسو غلیظ تر) و 10 تا 15 اونس شیر بخار پز است. در دنیای قهوه تخصصی، فلت وایت معمولاً به عنوان لاته کوچک توصیف می شوند.
با این حال، طعم قهوه از اسپرسو شدیدتر و بدون کف است.
7. کورتادو
ما دوباره با یکی دیگر از نوشیدنی های رایج اسپرسو با شیر – در کورتادو، اندازه را کاهش می دهیم. این نوشیدنی چهار تا پنج اونس قهوه در یک لیوان کورتادو سرو می شود. اسپرسو قوی است و فقط با دو تا سه اونس شیر بخارپز مخلوط می شود تا شدت آن کمتر شود – فقط به اندازه ای که کمی لذت بخش شود.
کورتادو قوی تر از کاپوچینو است و می توانید طعم بیشتری از قهوه را از طریق شیر بچشید. بسیاری از افرادی، طعم قوی قهوه این نوشیدنی را دوست ندارند، اما بسیاری از دوستداران قهوه در سراسر جهان از آن لذت می برند. قوی است اما هنوز به اندازه یک اسپرسوی ساده قوی نیست.
8. ماکیاتو
استارباکس ماکیاتو را به عنوان یک نوشیدنی قهوه 12 تا 20 انسی با مقدار زیادی سیروپ کارامل به منوی خود اضافه کرد(تهیه سیروپ کارامل در ۵ دقیقه) – که بسیار متفاوت از ماکیاتو کلاسیک است. ماکیاتو ی لاته کلاسیک به سادگی یک شات اسپرسو بود که روی آن یک قطره میکروفوم قرار داشت. این کف معمولاً با قاشق بیرون می ریخت و هیچ شیری در فنجان باقی نمی ماند – و اندازه نوشیدنی هرگز بزرگتر از دو تا سه اونس نبود.
اکثر کافیشاپ های تخصصی، ماکیاتو ی کلاسیک را ترجیح میدهند، اما روی آن کار میکنند. آنها با ریختن مقدار کمی شیر مایع در اسپرسو به جای اضافه کردن میکروفوم، لاته آرت می سازند. اگر در یک کافی شاپ تخصصی هستید و یک ماکیاتو سفارش می دهید، احتمالاً از شما خواسته می شود توضیح دهید که واقعاً چه می خواهید. برای کاهش سردرگمی به سادگی بگویید «اسپرسو ماکیاتو». ماکیاتو یک گزینه عالی است اگر می خواهید طعم قوی قهوه اسپرسو را تجربه کنید.
9.آفوگاتو یکی دیگر از انواع نوشیدنی اسپرسو
اگرچه از نظر فنی یک نوشیدنی نیست، بلکه بیشتر یک دسر است، آفوگاتو یکی از بهترین راه ها برای استفاده از دستگاه اسپرسوساز است. به زبان ساده، این غذای دسر ایتالیایی با ریختن یک یا دو شات اسپرسو روی بستنی درست می شود.
می توانید خامه فرم گرفته را اضافه کنید. در واقع می توانید هر چیزی را که می خواهید اضافه کنید. هیچ قاعده ای وجود ندارد، فقط نیاز به قهوه و بستنی دارد.
سفارشی کردن نوشیدنی اسپرسو
اگر نوشیدنی های خشک را می پسندید، می توانید به راحتی نوشیدنی اسپرسوی مورد علاقه خود را تغییر دهید. این شرایط به شما این امکان را می دهد که میزان کفی که در نوشیدنی قهوه خود می خواهید را کنترل کنید. درخواست نوشیدنی خشک از یک باریستا به این معنی است که شما کف بیشتر و مایع کمتری می خواهید.
از سوی دیگر، سفارش یک نوشیدنی “خیس” از یک باریستا به این معنی است که شما به اندازه کافی کف نمی خواهید. به عنوان مثال، یک کاپوچینوی مرطوب حاوی کف کمتری نسبت به کاپوچینوی استاندارد است، به این معنی که شبیه به یک سفید صاف است. در حالی که یک لاته خشک فوم بیشتری نسبت به معمول دارد که آن را به یک کاپوچینوی سایز بزرگ نزدیکتر می کند.
اگر به دنبال یادگیری انواع نوشیدنی اسپرسو هستید دوره آموزش باریستا این آکادمی مناسب شماست.
[…] مقاله انواع نوشیدنی اسپرسو شما را با ۸ نوع نوشیدنی اسپرسو دار آشنا می کند. […]
[…] ۸ نوع نوشیدنی اسپرسو […]
[…] ۸ نوشیدنی که بر پایه اسپرسو هستند ۵ ۱ رای امتیازدهی به مقاله […]