آموزش قهوه شناسی
18
مرداد

آموزش قهوه شناسی برای تشخیص قهوه جالب و خواندنی!

یک مشت زغال اخته، مزرعه ای از گل های معطر، تردی یک سیب سبز رسیده. آیا این چیزها را در قهوه خود چشیده اید؟ ما به شما یاد می دهیم چگونه نوع قهوه را تشخیص دهید. آموزش قهوه شناسی از موارد اصلی آموزش باریستا است.

نگران نباشید، هر کسی از ابتدا نمی تواند طعم قهوه را تشخیص دهد. سال‌ها و سال‌ها می گذرد تا تشخیص داد و در اوایل شروع نوشیدن قهوه از هر نوعی می گویید  فقط طعم قهوه دارد. دنیای طعم قهوه عمیق و متنوع است. چیزهای زیادی برای تجربه کردن وجود دارد، اما ما یاد نمی‌گیریم که قهوه (یا هر چیز دیگری) را طوری بچشیم که به ما امکان می‌دهد حوزه‌های وسیع تری از طعم ها را کشف کنیم. ما باید برای یادگیری چشیدن به روشی جدید آماده باشیم تا حواس ما در قلمروهای طعم بیدار شوند.

قهوه چیست

قهوه نوشیدنی دم کرده ای است که از دانه های برشته شده قهوه، دانه های توت از گیاهان گلدار خاص از نوع قهوه تهیه می شود.دانه ها از میوه جدا می شوند تا محصولی پایدار و خام تولید شود.دانه‌ها برشته می‌شوند، فرآیندی که آنها را به یک محصول مصرفی تبدیل می‌کند: قهوه برشته، که به ذرات ریز آسیاب می‌شود و معمولاً قبل از فیلتر شدن در آب داغ غوطه‌ور می‌شود و یک فنجان قهوه تولید می‌کند.قهوه تیره رنگ، تلخ، کمی اسیدی است. و به دلیل وجود کافئین در آن اثر محرکی در انسان دارد . این یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان است.و می‌توان آن را به روش‌های مختلفی تهیه و ارائه کرد (به عنوان مثال، اسپرسو، فرنچ پرس، کافه لاته، یا قهوه‌ی کنسرو شده از قبل دم کرده). معمولاً به صورت گرم سرو می شود، اگرچه قهوه سرد نیز معمول است.

چرا قهوه تازه بهترین قهوه است؟

این مهارتی است که با یادگیری آن می توانید آن را در تمام زندگی خود به همراه داشته باشید. نه تنها بر میزان قدردانی شما از قهوه بلکه هر غذا یا نوشیدنی که با آن برخورد می کنید تأثیر می گذارد. این واقعاً یک مهارت غنی کننده زندگی است و فقط در مورد قهوه نیست. در مورد مصرف با قدردانی و احترام است. اگر به تهیه و دم کردن قهوه خوشمزه اهمیت می دهید، شایسته آن هستید که بتوانید آن را به طور کامل تجربه کنید. این مقاله در مورد مزه قهوه و آموزش قهوه شناسی است.

آموزش قهوه شناسی و مزه کردن قهوه به طور طبیعی انجام نمی شود

آموزش قهوه شناسی به ندرت به عنوان یک مهارت در نظر گرفته می شود. به طور کلی، بسیاری از ما نمی دانیم چگونه طعم خوبی داشته باشیم.مطمئناً متوجه می شویم که طعم برخی از پنیرها متفاوت است. می دانیم که شیر کامل، غلیظ تر از شیر بدون چربی است. اما اگر بخواهیم عمیق تر بشویم، چیز های زیادی را نمی دانیم. تفکر انتقادی درباره طعم‌ها و بافت‌هایی که تجربه می‌کنیم، چیزی نیست که به طور طبیعی انجامش دهیم.این کار تلاش زیادی می طلبد. یادگیری چشیدن قهوه به معنای بیدار کردن حواس شماست.  توانایی درک طعم های ظریف است، اما مدتی است که این ماهیچه ها را کشش نداده اند. با خودت و زبانت صبور باش هر کسی با طرز فکر درست و کمی صبر می تواند یاد بگیرد.بیایید به سمت یک روش عملی برای ایجاد مهارت چشایی در حرکت کنیم.

تشخیص نوع قهوه در قهوه شناسی

این مرا به یاد چه چیزی می اندازد؟

مزه کردن همیشه یک موضوع است. پنیر چدار تیز نسبت به پنیر چدار ملایم تیز است. مرغ در مقایسه با گوشت کم طعم تر است. قهوه بیات در مقایسه با قهوه تازه آزار دهنده است.ما هر چیزی را که تجربه می کنیم مقایسه و دسته بندی می کنیم. با یک یا دو سوال متفکرانه، می توانید یاد بگیرید که این کار را در سطح عمیق تری با قهوه انجام دهید. این مورد علاقه من است:

“این منو یاد چی میندازه؟”

آموزش قهوه شناسی اینگونه است که همه طعم های خوب شروع می شود. تجربه های قبلی طعم را پیدا کنید که به نوعی شبیه قهوه است. در حافظه خود به دنبال چیزی آشنا بگردید و اجازه دهید سوالات عمیق تر شوند.

آیا تلخی آن شما را به یاد شکلات تلخ یا شیرین بیان می اندازد؟ آیا اسیدیته شما را یاد سیب سبز یا لیمو می اندازد؟ شیرین است یا کسل کننده؟ بگذارید سوالات جریان پیدا کنند!

لازم نیست قهوه دقیقاً مانند چیزی باشد که تصور می کنید. حتی اگر شیرینی لطیف کاراملی فقط برای یک ثانیه دوام داشته باشد، شما یک توصیف کننده طعم را پیدا کرده اید که می توانید روی آن حساب کنید. آفرین!

اگر شما طعم آهک را حس کردید و شخص دیگری طعم آناناس، دلیلی برای ناراحتی وجود ندارد. کام ما تا حدی بر اساس تجربیات ما شکل می گیرد، بنابراین طبیعی است که چیزهای مختلفی را بچشیم.همانطور که قهوه‌های بیشتری می‌چشید و حواس‌تان بیدار می‌شوند، می‌توانید طعم‌های بیشتر و بیشتری را انتخاب کنید، مواردی که می توانید در چشیدن قهوه توصیف کنید مشخص‌تر می‌شوند و درک کلی شما از قهوه خوشمزه و تازه افزایش می‌یابد.

فرآیند مزه کردن قهوه در آموزش قهوه شناسی

قهوه شناسی زمانی بهترین نتیجه را دارد که کام تمیزی داشته باشید. یک لیوان آب بنوشید. هر چیزی را که عطری ایجاد می کند که می تواند حواس شما را پرت کند از بین ببرید. مطمئن شوید که همیشه با قهوه تازه برشته شده و تازه آسیاب شده شروع می کنید. اگر قهوه شما در اوج طراوت نباشد (2 تا 3 هفته پس از برشته شدن)، طعم آن کدرتر و به طور کلی کمتر قابل توجه خواهد بود.قهوه دم کرده را بو کنید. اجازه دهید رایحه ها در بینی شما جاری شوند و اجازه دهید باقی بمانند. سپس آنها را به آرامی و آگاهانه بیان کنید. این عطر شما را به یاد چه چیزی می اندازد؟

وقتی قهوه کمی خنک شد آن را میل کنید. در دنیای حرفه ای، ما دوست داریم جرعه های کمی از قهوه را بنوشیم. این کار قهوه را در کل کام ما شلیک می کند و به ما اجازه می دهد قهوه را در تمام قسمت های زبان به طور همزمان بچشیم. شما مجبور نیستید این کار را انجام دهید. حداقل قبل از قورت دادن قهوه را میل کنید.

قهوه شناسی

قهوه شما را یاد چه چیزی می اندازد؟ از اینجا، می‌توانیم جزئیات بیشتری کسب کنیم:

طعم شما را به یاد چه چیزی می اندازد؟ شیرین و میوه ای است؟ شاید گلی یا خاکی؟
اسیدیته شما را به یاد چه چیزی می اندازد؟ تیز است یا ملایم؟ شبیه سیب یا لیمویی؟
طعم پس از آن شما را به یاد چه چیزی می اندازد؟ آیا درنگ می کنید؟ آیا طعم جدیدی است؟ شیرین است؟

اصول قهوه در آموزش قهوه شناسی

بهترین توصیه ای که می توانیم به شما بکنیم این است: وقتی کاسه بعدی غلات را می خورید، توجه کنید. فنجان قهوه بعدی شما، تاکو بعدی شما، تکه کیک بعدی شما – اینها همه فرصت هایی برای رشد مهارت و بیدار کردن حواس شما هستند.قهوه شناسی یک مهارت ارزشمند است که به ما کمک می کند تا از چیزهای ساده در هر چیزی که می خوریم و می نوشیم قدردانی کنیم و ما را به سطح جدیدی از زندگی می رساند.

هرچه قهوه شما تازه‌تر باشد، طعم‌دارتر خواهد بود و تشخیص آن طعم‌ها آسان‌تر خواهد بود. اطمینان حاصل کنید که همیشه با دانه های تازه بو داده و با کیفیت شروع می کنید – در غیر این صورت تلاش شما برای مزه کردن به هدر می رود.