لاته آرت روشی برای تهیه قهوه است که با ریختن فوم شیر در یک شات اسپرسو و در نتیجه یک الگو یا طراحی روی سطح لاته ایجاد می شود. همچنین می توان آن را به سادگی با “کشیدن” در لایه بالایی فوم ایجاد یا تزئین کرد. خلق لاته آرت به طور مداوم به دلیل شرایط سخت مورد نیاز برای شات اسپرسو و شیر بسیار دشوار است. و برای مبتدیان به آموزش لاته آرت و دوره لاته آرت نیاز دارد. این به نوبه خود به دلیل تجربه باریستا و کیفیت دستگاه اسپرسوساز محدود شده است. این اصطلاح در مورد سایر نوشیدنی های حاوی کف شیر مانند کاپوچینو و شکلات داغ نیز صدق می کند.
لته آرت
برای دوستداران قهوه، نوشیدن منظم قهوه یکی از آن مواردی است که هر روز صبح، عصر یا هر زمان دیگری از روز منتظر آن هستید. و با توجه به پارامترهای زیادی که بر میزان لذت بردن از قهوه تأثیر می گذارد، بسیاری از مردم ساختن یک شات خوب از اسپرسو را به خودی خود هنری می دانند.اگر قهوه خود را با شیر دوست دارید، حتماً با هنر متفاوتی روبرو شده اید:با آموزش لاته آرت – یاد می گیرید الگوهای جذابی را با فوم روی نوشیدنی اسپرسوی ایجاد کنید.
تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه در آشپزخانه خود لاته آرت درست کنید؟
لاته یا لته
طرز صحیح تلفظ این نوشیدنی لاته آرت است.اما اگر لته آرت آن را می نامید اشتباه نیست. اگر به تلفظ انگلیسی latte art توجه کنید متوجه می شوید که درست آن لاته آت می باشد.شاید به صورت عامیانه شما لته آرت هم بشنوید. که اصلا اشکالی ندارد.لاته در ایتالیایی به معنی شیر است.
آموزش لاته آرت
آیا تا به حال با شگفتی به باریستا کافی شاپ دقت کرده اید؟ که با علاقه یک قلب زیبا، گل لاله، روزتا یا قو را روی لاته صبحگاهی شما می ریزد؟ آیا تا به حال خواسته اید آن را برای خودتان امتحان کنید؟ پس دوره لاته آرت برای شماست! لاتآرت دیگر مختص کافههای سطح بالا نیست، بلکه از هر کافیشاپ خوب یا باریستای ماهری انتظار میرود – و اکنون، شما هم میتوانید این کار را انجام دهید.
این دوره همه چیز مربوط به هنر لاته را پوشش می دهد، از درک اینکه چگونه شیر به ما اجازه می دهد چنین الگوهای زیبایی بسازیم، تا اینکه دمای شیر چگونه می تواند بر ریختن شیر تأثیر بگذارد، و موارد دیگر. برای تمرین و راهنمایی فراوان آماده باشید! اگر می خواهید در مورد آموزش لاته آرت طرز تهیه آن بدانید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
انواع لاته آرت
در اینجا انواع مختلفی از لاته وجود دارد، و آنها می توانند از نظر مواد تشکیل دهنده، طعم دهنده ها و حتی نحوه تهیه آنها متفاوت باشند. در اینجا چند نوع رایج لاته آورده شده است:
- کافه لاته: این لاته کلاسیک است که با اسپرسو و شیر بخارپز درست می شود و مقدار کمی شیر کف کرده روی آن قرار می گیرد.
- لاته وانیلی: این لاته با اضافه کردن شربت وانیل به اسپرسو قبل از ریختن در شیر بخار پز و شیر کف تهیه می شود. طعم شیرین و لطیفی به نوشیدنی اضافه می کند.
- کارامل لاته: لاته کارامل با اضافه کردن شربت کارامل به اسپرسو قبل از ریختن در شیر درست می شود. طعمی غنی و شیرین به لاته می بخشد.
- موکا لاته: این لاته اسپرسو را با شیر بخار پز و شربت شکلات ترکیب می کند و طعمی غنی و شکلاتی دارد.
- لاته فندقی: لاته فندقی با افزودن شربت فندق به اسپرسو قبل از ریختن در شیر درست می شود. این یک طعم آجیلی و کمی شیرین به نوشیدنی اضافه می کند.
- ماچا لاته: ماچا لاته به جای اسپرسو از پودر چای سبز ماچا تهیه می شود که با شیر بخار پز و مقدار کمی شیر کف شده مخلوط می شود. این طعم کمی خاکی و علفی دارد و اغلب به دلیل فواید سلامتی از آن لذت می برند.
- چای لاته: چای لاته با کنسانتره چای چای یا چای کیسه ای خیس شده، مخلوط با شیر بخار پز و مقدار کمی شیر کف شده درست می شود. طعمی تند و گرم دارد و اغلب در ماه های پاییز و زمستان از آن لذت می برند.
اینها تنها چند نمونه از انواع مختلف لاته موجود است. با طیف گسترده ای از طعم دهنده ها و مواد موجود، می توانید لاته خود را مطابق میل خود سفارشی کنید و در هر زمانی از روز از نوشیدنی خوشمزه و خامه ای لذت ببرید.
طرز تهیه لاته با موکاپات
در این قسمت بریم ببینیم که آموزش لاته آرت با موکاپات به چه صورته؟شما چگونه از موکاپات استفاده می کنید؟به سادگی آب جوش را به محفظه پایینی اضافه کنید. فیلتر را که به آرامی با تفاله قهوه کیپ شده است، در محفظه پایینی قرار دهید و روی محفظه بالایی پیچ کنید. اجاق گاز را روی حرارت زیاد قرار دهید تا محفظه جمعآوری بالایی از قهوه پر شود و دیگر نبینید که قهوه از دهانه بیرون میریزد. خواهید دید که چگونه قهوه با ریختن و تمام شدن آب به بیرون درست می شود. نتیجه یک دم نوش قوی و غنی است که آماده مخلوط کردن با دستور العمل های لاته مورد علاقه شما است.
آیا موکاپات قهوه درست می کند یا اسپرسو؟
اگر بخواهیم یک موکاپات را با دید دقیق بررسی کنیم، متوجه میشویم که بخار برای عبور آب از تفاله قهوه استفاده میکند. این فرآیند طبقه بندی برای اسپرسو است. به همین دلیل موکاپات از نظر فنی برای درست کردن اسپرسو است. با این حال، یک موکاپات تنها می تواند 1.5 بار فشار وارد کند و حداقل فشار برای یک دستگاه اسپرسوساز 9 بار است. موکاپات مانند یک اسپرسو قهوه دم میکند اما طعم آن بیشتر شبیه یک قهوه بسیار قوی است.
آیا می توانید از موکاپات برای تهیه لاته استفاده کنید؟
در آموزش لاته آرت این مقاله ما به شما می گوییم:بله، میتونی! شما می توانید از موکاپات برای تهیه اسپرسو استفاده کنید و سپس شیر را گرم کرده و فوم دار کنید تا لاته خوشمزه خود را کامل کنید. قهوه ریز آسیاب شده را به فیلتر موکاپات اضافه کنید و آب را بریزید و روی اجاق گاز گرم کنید تا حباب بزند. سپس مقداری شیر را جداگانه گرم کرده و 1/3 اسپرسو و 2/3 شیر کف کرده را با هم مخلوط کنید.
آموزش تمرین لاته آرت با مایع ظرفشویی
لاته آرت یک کار سرگرم کننده و خلاقانه است. شما برای تمرین پس از آموزش لاته آرت می توانید از مایع ظرفشویی برای تمرین اسفاده کنید.شاید عجیب باشد اما شدنی است…ابتدا یک قطره مایع ظرفشویی را در یک فنجان لاته بریزید. سپس با استفاده از دستگاه اسپرسوساز آن را با آب داغ پر کنید. از دستگاه اسپرسوساز برای کمک به بخار و مخلوط کردن مایع ظرفشویی استفاده کنید، انگار که یک لاته است. پس از آن مشاهده می کنید که به ماده ای سفید و کف آلود تبدیل می شود. سپس کف آن را در یک لیوان قهوه بریزید و طرح خود را تمرین کنید.
طرز تهیه لاته با دستگاه اسپرسو
1. فنجان خود را از قبل گرم کنید
از قبل گرم کردن قهوه یک مرحله کوچک و ساده است، اما ضروری است. اگر فنجان خود را از قبل گرم نکنید، در حالی که شیر خود را بخارپز می کنید و کف می کنید، اسپرسوی شما سرد می شود.اکثر دستگاه های اسپرسوساز دارای یک فنجان گرم کننده هستند. اگر روی دستگاه خود ندارید، فنجان خود را با آب داغ پر کنید و بگذارید یک دقیقه بماند و در حالی که شات اسپرسو خود را آماده می کنید. وقتی فنجان شما گرم شد، به مرحله دو بروید.
2. دو شات اسپرسو دم کنید
به ازای هر لاته ای که می خواهید درست کنید، دو شات اسپرسو دم کنید و در لیوان لاته خود بریزید. اگر طعم ضعیف تر قهوه را ترجیح می دهید، یک شات دم کنید.
3. شیر خود را کف دار یا فوم کنید
شیر مورد نظر خود را در پارچ مخصوص بریزید و با استفاده از چوب دستی دستگاه خود بخارپز کنید. برای شیر معمولی، دمای ایده آل 150 درجه فارنهایت است. اگر درجه حرارت بالاتر از این باشد، ممکن است شیر را بسوزاند که شیرینی طبیعی شیر را کاهش میدهد و طعم آن را از بین میبرد. در حالت ایدهآل، چوب دستی را حدود نیم اینچ زیر سطح شیر نگه دارید تا در نهایت با شیر داغ شده و کمی کف در بالای آن بنشینید.
شیر بخار پز را در لیوان خود بریزید. برای این کار وقت بگذارید و سعی کنید شیر داغ یا اسپرسو را به اطراف نریزید. به آرامی آن را بریزید تا شیر اول جریان پیدا کند و در پایان ریختن کف ایجاد شود.وقتی اعتماد به نفس بیشتری پیدا کردید، می توانید با کمی هنر لاته بازی کنید.در حالی که فنجان خود را در زاویه قرار دادید، با ریختن شیر از ارتفاع شروع کنید. از آنجایی که فنجان تقریباً پر است، بگذارید شیر ابریشمی از ظرف بریزد و در مرکز ظاهر شود. سپس با برش دادن و بلند کردن ظرف به اتمام برسانید.
اگر این آموزش را به سرعت یاد نگرفتید نگران نباشید. در دوره لاته آرت این آکادمی مربیان ما آموزش لاته آرت را برای شما آسان می کنند، به زودی متوجه خواهید شد که این کار به تمرین زیادی نیاز دارد.و حتما آن را ادامه می دهید!