رفرکتومتر قهوه چیست و چگونه کار می کند؟
رفرکتومتر قهوه یا انکسارسنج قهوه دستگاهی است که برای اندازه گیری قدرت یا غلظت محلول قهوه استفاده می شود. این کار با تابش نور از طریق محلول قهوه و اندازه گیری میزان نور شکسته شده توسط محلول کار می کند. سپس از این اطلاعات برای تعیین کل مواد جامد محلول (TDS) در محلول استفاده می شود که معیاری برای سنجش قدرت قهوه است.
رفرکتومترها معمولاً توسط روستکنندههای مخصوص قهوه، باریستاها و علاقهمندان به قهوه استفاده میشوند تا از استخراج قهوه با کیفیت و پایدار اطمینان حاصل کنند. آنها همچنین می توانند برای نظارت بر فرآیند استخراج و تنظیم اندازه آسیاب، زمان دم کردن و دمای آب در صورت نیاز برای دستیابی به استحکام و طعم مطلوب مورد استفاده قرار گیرند.
به طور کلی، انکسارسنج قهوه ابزار مفیدی برای هر کسی است که می خواهد به استخراج قهوه ثابت و با کیفیتی دست یابد، چه یک باریستای حرفه ای، چه یک رست قهوه، و چه از علاقه مندان به قهوه خانگی.
رفرکتومتر قهوه چگونه کار می کند؟
یک رفرکتومتر قهوه با تابش نور به نمونه ای از محلول قهوه و اندازه گیری میزان نور شکسته شده توسط محلول کار می کند. میزان خمش نور متناسب با غلظت جامدات حلال در محلول است. رفرکتومتر معمولاً از یک منبع نور، یک محفظه اندازه گیری و یک مقیاس یا بازخوانی تشکیل شده است. برای استفاده از رفرکتومتر، نمونه کوچکی از محلول قهوه روی محفظه اندازهگیری قرار میگیرد. و نور به نمونه تابیده میشود. سپس مقدار نوری که شکسته می شود اندازه گیری می شود. و برای تعیین غلظت جامدات محلول در محلول استفاده می شود. سپس از این اطلاعات برای محاسبه کل مواد جامد محلول (TDS) در محلول قهوه استفاده می شود. که معیاری برای سنجش قدرت قهوه است. TDS معمولاً به صورت درصدی از وزن محلول قهوه بیان می شود. و اندازه گیری دقیقی از غلظت محلول های قهوه در محلول ارائه می دهد. با اندازهگیری TDS یک محلول قهوه، یک رفرکتومتر به برشتهکنندگان قهوه، باریستاها و علاقهمندان به قهوه اجازه میدهد. تا از استخراج قهوه با کیفیت و پایدار اطمینان حاصل کنند. همچنین آنها را قادر می سازد تا اندازه آسیاب، زمان دم کردن و دمای آب را در صورت نیاز برای دستیابی به استحکام و طعم مطلوب تنظیم کنند.
۰ دیدگاه