ویتر یا همان سالن کار به فردی گفته می شود که وظیفه آن دریافت سفارشات مشتریان، توضیح دادن درباره موارد مختلف منو و امکانات کافه، کمک به مشتریان برای انتخاب بهتر و بردن سفارشات می باشد. با توجه به ارتباط مستقیم سالن کار با مشتریان، وی باید تسلط خوبی بر وظایف خود داشته باشد. در غیر این صورت می تواند باعث نارضایتی مشتریان از مجموعه شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در ادامه نکات مهم برای تبدیل شدن به یک سالن کار حرفه ای و نکات مهم شغل ویتر را بررسی کنیم. اگر علاقه مند به پذیرش چنین شغلی می باشید، توصیه می کنم ادامه مطلب را از دست ندهید.
ویتر
شغل ویتر (سرویس دهنده رستوران یا کافه من) نیاز به مهارتها و توجه به جزئیات خاصی دارد تا به عنوان یک ویتر حرفهای به شمار آید. در زیر به برخی از نکات و مهارتهای مهم برای تبدیل شدن به یک ویتر حرفهای اشاره میشود:
اطلاعات دقیق در مورد منو:
بررسی دقیق و کامل از منو و اطلاعات غذاها و نوشیدنیها.
قادر به توضیح و توصیه به مشتریان در مورد غذاها و نوشیدنیها.
مهارتهای ارتباطی:
توانایی برقراری ارتباط مثبت با مشتریان.
گوش دادن به درخواستها و سوالات مشتریان با دقت.
توانایی مدیریت زمان:
مدیریت زمان به گونهای که سفارشات به موقع و با دقت تحویل داده شوند.
ظاهر حرفهای:
لباس مناسب و تمیز برای ایجاد تصویر حرفهای.
بهداشت شخصی مناسب و استفاده از عطرها با حداقلیت.
قدرت حافظه:
به یاد داشتن سفارشات مشتریان بدون نیاز به نوشتن.
توانایی مدیریت چند سفارش به طور همزمان.
مهارت در مواجهه با مواقع دشوار:
رفتار حرفهای در مواجهه با مشکلات یا اشتباهات.
توانایی حل مسائل به صورت فوری و هوشمندانه.
آشنایی با تکنولوژی:
مهارت در استفاده از سیستمهای پرداخت الکترونیکی و نرمافزارهای سفارشدهی.
آشنایی با دستگاههای POS (نقاط فروش) و سایر تجهیزات رستوران.
توانایی تحمل فشار:
توانایی کار در محیطهای پرفشار و در شرایط ساعات پرکاری.
آموزش و بهروزرسانی:
شرکت در دورههای آموزشی برای بهبود مهارتها و اطلاعات.
بهروزرسانی نکات مربوط به رستوران و صنعت خدمات غذایی.
علاقه به صنعت غذا:
داشتن علاقه و شور برای خدمت به مشتریان و فعالیت در صنعت غذا.
به یاد داشته باشید که موفقیت در این شغل نیاز به تعهد، حرفهایترین بودن و توجه به جزئیات دارد. همچنین، همواره به دنبال بهبود و پیشرفت در مهارتها و دانش خود باشید.
چگونه یک ویتر خوب باشیم؟
برای اینکه بتوانید به یک سالن کار حرفه ای تبدیل بشوید در گام اول نیاز است تا به خوبی با وظایف شغل ویتر آشنا شوید. به طور کلی ویتر وظیفه برقراری ارتباط مناسب با مشتری و انجام خواسته های آن ها را بر عهده دارد. سرویس دهی مناسب و مطابق با زمان بندی تعیین شده، اطمینان از گرم بودن سفارشات مشتریان، گزارش سفارشات مشتریان در سریع ترین زمان ممکن، پاسخ دهی مناسب به سوالات مشتریان و اطمینان حاصل کردن از رضایت آن ها، مرتب سازی میز ها و توجه به تمیز نگه داشتن محیط سالن همه از مواردی می باشند که بر دوش سالن کار قرار دارد. آشنایی با این موارد باعث می شود تا وظایف خود را به خوبی بدانید و بتوانید به یک سالن کار حرفه ای تر تبدیل بشوید.
آموزش ویتر کافه
پس از آشنایی با وظایف شغل ویتر، نیاز است تا برای انجام بهتر خدمات آموزش ببیند (دوره آموزش کافی شاپ ) . در این بخش قصد داریم تا به آموزش ویتر کافه و انجام مناسب وظایف مرتبط با آن بپردازیم.
به عنوان یک ویتر باید تسلط کاملی بر غذا های سرو شده در کافه و دیگر امکانات آن داشته باشید. در این صورت می توانید به صورت مناسب تری مشتریان را راهنمایی کنید و به سوالات آن ها پاسخ دهید. به دلیل ارتباط مستقیم با مشتریان، باید همیشه آراسته و دارای پوشش و ظاهر مناسب باشید. این موضوع می تواند در برقرار ارتباط مناسب تر با مشتریان به شما کمک کند. علاوه بر این، به عنوان یک ویتر حرفه ای، باید آداب معاشرت و ارتباط مناسب با مشتریان را بلد باشید. رفتار مناسب شما به عنوان سالن کار می تواند نقش زیادی در جلب رضایت مشتریان و آماده سازی سفارشات آن ها داشته باشد.
حقوق شغل ویتر
برای تعیین حقوق شغل ویتر در درجه اول باید اطلاعات کافی از میزان فعالیت و وظایف محول شده به ویتر، مهارت و تخصص وی و همچنین شرایط محیط که در آن کار می کند داشته باشیم. داشتن تخصص و مهارت بالاتر و انجام وظایف بیشتر باعث می شود تا در نهایت حقوق بیشتری هم پرداخت کنید. البته شرایط کارفرما هم بسیار تاثیر گذار می باشد و به همین دلیل میزان دریافتی حقوق افراد در مراکز مختلف کاملا متفاوت می باشد و نمی توان برای آن مقدار مشخصی را تعیین کرد.
برای تبدیل شدن به یک باریستا حرفهای و یادگرفتن نحوه درست کردن انواع قهوه و حتی شناخت دانههای قهوه باید حتما در یک دوره باریستا خوب شرکت کنید، پیشنهاد ما به شما دوره باریستا جینو کافه است.