قهوه شنی چیست؟
همانطور که از اسم این قهوه مشخص است، با حرارت شنهای داغ درست میشود و مزهی آن با تمام قهوههایی که امتحان کردید متفاوت است. قهوه شنی در حقیقت قهوه ترک است، و برای کشورهای غرب دریای سیاه است، به دلیل وجود شنهای داغ در آن اطراف به جای گرم کردن روی شعله اجاق از آن استفاده میکنند که به همین علت طعم آن بسیار متفاوت است. این قهوه نه تنها اسم و طعمش بلکه طرز دم کردن آن هم متفاوت است، برای دم کردن این قهوه باید حرارت یکنواخت به ظرف وارد شود تا کیفیت قهوه بالا رود.
طرز تهیه قهوه شنی
برای درست کردن یک قهوه شنی با طعم عالی باید ابتدا آموزش قهوه شنی را یاد گرفته تا میزان مواد را رعایت کنید تا بتوانید طعم واقعی آن را تجربه کنید. برای اندازه گیری حجم آن بهتر است از لیوانهای مخصوص قهوه شنی استفاده کنید، که اندازه آن بین ۸۰ تا ۹۰ سی سی میباشد. در نظر داشته باشید که برای هر نفر یک فنجان آب سرد نیاز است و برای استفاده از پودر اینگونه است که در ازای هر نفر یک الی دو قاشق چایخوری استفاده شود.
در نظر داشته باشید که اگر شما قهوهتان را تلخ و غلیظ نمینوشید بهتر است به جای دو قاشق، یک قاشق پودر قهوه استفاده کنید.
برای سرو قهوه ترک شنی باید یک لیوان آب سرد در کنار قهوه بگذارید، زیرا بعد از خوردن آن ممکن است دهانتان گس شود، اگر هم که دوست دارید آن را شیرین میل کنید بهترین زمان برای اضافه کردن قند زمان ترکیب آب سرد و قهوه است.
شن مناسب برای تهیه قهوه شنی
برای اینکه کیفیت و طعم واقعی قهوه ترک شنی را تجربه کنید بهتر است از شن مخصوص آن برای درست کردن این مدل قهوه استفاده کنید. شنهای صحرایی که ماسه نرم است برای تهیه قهوه ترک شنی مناسب است، شما میتوانید این شن را از فروشگاهها تهیه کنید. این شن نرم و صاف است که از سیلیس استفاده شده است.
جذوه چیست و چه تاثیری در کیفیت قهوه دارد؟
جذوه قهوه جوشی است که در آن قهوه ترک شنی آماده میشود، جذوه دارای دهانهای باریک، کفی پهن و دستهای چوبی است. این قهوه جوش حرارت را به صورت یکنواخت به تمام سطح آن انتقال میدهد و همین باعث بالاتر رفتن کیفیت و خوش عطر و طعمتر شدن قهوه شما میشود. جذوه معمولا از مس، آلومینیوم، استیل و برنج ضد زنگ ساخته میشود.
عطر و طعم قهوه شنی
دم کردن قهوه شنی بر روی شن باعث میشود حرارت بهتر و یکنواختتر وارد شود پس قهوه بهتر دم میکشد و بهتر دم کشیدن قهوه باعث غلیظ تر و خوش عطر و طعمتر شدن قهوه میشود. در نظر داشته باشید که این قهوه تلخ است و برای شیرین کردن آن بهتر است به جای شکر از قند استفاده کنید که طعم بهتری به قهوه میدهد، همان طور که گفتیم بهترین زمان برای اضافه کردن قند هنگام ترکیب آب و قند است.
نتیجه
قهوه شنی یکی از قدیمیترین قهوهها در جهان است که بسیار در بین مردم محبوب است، تهیه این نوع قهوه بر روی شن یکی از قدیمیترین و سنتیترین روشهای درست کردن قهوه ترک میباشد. اگر اهل نوشیدن قهوه هستید حتما قهوه ترک شنی ا امتحان کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. در دوره باریستا جینو کافه ما نحوه درست کردن قهوه شنی را به شما به طور کامل آموزش خواهیم داد.