عوامل زیادی وجود دارد که می تواند بر طعم یک فنجان قهوه تأثیر بگذارد. برخی از این عوامل چشمگیر هستند، برخی دیگر ضعیف تر هستند، اما هم برای باریستای حرفهای و هم برای باریستای خانگی، ما تا حدودی بر طعم قهوه ای که میخواهیم در فنجان بچشیم، از طریق انواع قهوهای که انتخاب میکنیم، کنترل می کنیم. در حالی که بسیاری از عواملی که بر طعم و مزه تأثیر می گذارند از خود کیسه قهوه مشخص هستند، برخی دیگر پنهان تر هستند – شاید در تصمیم گیری در مورد طعم دهنده ها بر اساس بازار هدف آنها باشد.
هنگامی که تصمیم می گیرید چه قهوه ای بخرید، اطلاعات روی بسته (یا کمبود اطلاعات) می تواند گیج کننده باشد.
بنابراین، برای کمک به روشن شدن همه چیز – اجازه دهید قبل از باز کردن کیسه،
به 3 عامل کلیدی که بر طعم قهوه تأثیر می گذارد نگاهی بیندازیم:
1: روش پردازش
بسیاری از مردم از شنیدن این موضوع متعجب می شوند که این فرآیند، بیش از هر عامل دیگری، بر طعمی که در فنجان می گیرید تأثیر می گذارد.در نتیجه، این بزرگترین تصمیم برای طعم دادن به یک کیسه قهوه است – به خصوص اگر قهوه مشخصی را انتخاب می کنید.تغییرات ظریف زیادی در پردازش در سراسر جهان وجود دارد، اما می توان آنها را به طور کلی به 2 دسته تقسیم کرد: شسته شده و طبیعی.
اساساً، فرآیند شسته شدن قهوه را با مشخصاتی تمیز و شفاف ارائه میکند که اجازه میدهد طعمهایی بر آنها غالب شوند.فرآیند طبیعی (یا خشک) تمایل به افزودن یک لایه متراکم از شیرینی میوه رسیده دارد. گاهی پیچیده و ظریف، گاهی اوقات شیرین و بیش از حد شیرین. ممکن است بر خصوصیات ذاتی یک قهوه چیره شود. تغییرات زیادی در هر روش و همچنین تکنیک های بین این دو وجود دارد، و ایده خوبی است که در اولین تصمیم خود با آنها آشنا شوید.
2: منشاء / تنوع
شما واقعا نمی توانید در مورد منشاء بدون صحبت در مورد تنوع بحث کنید.اکثر مردم در مورد 2 نوع رایج قهوه شنیده اند: عربیکا و روبوستا. اگر در حال خواندن مقاله ای مانند این هستید. بعید است که مقدار زیادی قهوه روبوستا بنوشید. بنابراین ما در این خلاصه سریع بر روی انواع گونه های عربیکا تمرکز خواهیم کرد.
درست مانند شراب یا سیب، گونه قهوه عربیکا به عنوان طیف گسترده ای از انواع وجود دارد و مانند شراب، انواع آن نیز به دلیل مناسب بودن با محیط، معمولا در یک مکان خاص کاشته می شوند. هنگامی که مردم در مورد منشاء خاص قهوه صحبت می کنند – مانند اتیوپی یا کلمبیا، اغلب در مورد طعم خاصی صحبت می کنند. این طعم ها تا حد زیادی به دلیل انواع قهوه موجود در آن است.به عنوان مثال، کنیا به خاطر انواع SL28 و SL34 که توسط آزمایشگاه اسکات در اواسط قرن گذشته به دلیل عملکرد و همچنین طعم جذاب انگور فرنگی سیاه و شراب توسعه داده شدند، مشهور است.
اتیوپی که خانه قهوه است. با انواع بومی «وارث» که عمدتاً دسته بندی نشده اند، تکثیر می شود. طعم میوه های گرمسیری آنها در سراسر جهان ارزشمند است. برزیل به طور کلی طعم های شکلاتی و آجیلی را از مناطق عظیم خود تولید می کند. و به دلیل ارتفاع، تنوع و کشت معروف است. علاوه بر این، تفاوتهای ظریف را در انواع مشابه بین کشورها و منطقههای مختلف خواهید دید. زیرا شرایط محلی طعمها را در طول دههها تغییر میدهد.و همچنین طعم قهوه را.
آشنایی با طعمهای ذاتی قهوه، به شما درباره شناخت قهوه آموزش میدهد.
3: روش روست کردن قهوه و تاثیر آن بر طعم قهوه
هر روستر تفسیر متفاوتی از هر قهوه خاص خواهد داشت.یکی ممکن است قهوه را با رنگ روشن تر ببیند و انتخاب کند، در حالی که دیگری ممکن است قهوه کمی تیره تررا انتخاب کند تا طعم شکلاتی تندتر داشته باشد.
به طرز شگفت انگیزی طعم این قهوه مشابه در هر مورد کاملاً متفاوت خواهد بود!
این مورد برای انتخاب قهوه برای خرید کمی سخت تر است. چگونه بفهمیم قهوه تا چه حد روست شده است؟ آیا روست تیره برای هر روست کننده، معنی یکسانی دارد؟
با توجه به اینکه اینها ارزش های نسبی هستند، درک این نکته مفید است که این عامل ممکن است بدون اینکه متوجه شوید، بر انتخاب شما در قهوه تأثیر بگذارد. دانستن اینکه همان قهوه بو داده شده توسط دو روست کننده مختلف است. ممکن است طعم بسیار متفاوتی داشته باشد. روش دم کردنی که به کار می برید این تصمیم را بسیار مهم می کند. زیرا بیشتر دانه های برشته به طور گسترده ای در جهت سبک دم کردن هستند. اگر یک دستگاه اسپرسوساز در خانه دارید. به احتمال زیاد به دانه های تیرهتر و غنیتر نیاز خواهید داشت. در حالی که اگر با پور اور دم کنید، روست کردن ظریفتر و سبکتر احتمالا (اما نه لزوما) ایدهآل خواهد بود.
خوشبختانه، این اطلاعات اغلب به عنوان روست “فیلتری” یا برشته “اسپرسو” روی خود بسته نشان داده می شود.
با این حال، استفاده از رست سبک اسپرسو در پور اور هیچ اشکالی ندارد. همانطور که برخی ممکن است اسپرسویی را دوست داشته باشند که با روش رست سبکتر و روشنتر تهیه شده باشد. مثل همیشه بر طعم قهوه، ظرافت و اولویت اعمال می شود. اما درک روش روست کردن، انتخاب شما را آسان تر می کند. این نکات و بسیاری از تکنیک های دیگر متغیرهایی هستند که قهوه را بسیار جالب و سرگرم کننده می کنند! این روزها گزینههای طعم بسیار زیادی وجود دارد. زیرا تولیدکنندگان تجربیات بیشتری را دارند. روست کنندهها هنر خود را کشف میکنند. اما داشتن اطلاعات کافی برای تصمیم گیری متفکرانه در مورد خرید بعدی، چه برای نوشیدنی صبحگاهی در خانه و چه برای قهوه ویژه بعدی در کافه یا بار، ارزشمند است.