در جهان انواع مختلفی از چای وجود دارد که همگی آنها از برگ چای درست میشوند. چای ها در طعمها و رنگهای گوناگونی در جهان یافت میشوند که هر یک از آنها خصوصیات خاص خود را دارند.چای عضو ثابت بار گرم هر کافه است.
انواع مختلف برگ چای
اشکال مختلفی از چای در سراسر دنیا ساخت و ساز میگردد که همگی از یک گیاه میباشند.
سیرتکامل ها: گونههای چای دارنده خصوصیت های منحصربهفرد و نحوه های ایجاد متفاوتی میباشند که بر مزه و مقاومت انها تأثیر میگذارد. در اینجا ، آنها ذیل شش نوع مهم قرار گرفته اند. طیف مزههای چایی از شیرین و معطر گرفته تا شکلاتی و آجیلی بسیار عظیم است و می تواند لذت بخش باشد.
چای سبز
این گونه از چایها اکسید نمیشوند به همین دلیل بیشترین شباهت را به برگهای اصلی کنده نشده دارند.
جوانههای کوچکی که در فصل بهار جمع آوری میشوند،حاوی مواد مغذی و روغنی فراوانی هستند.این مواد پس از یک دوره خواب زمستانی از ریشهها به دست میآیند.این چای به دلیل طراوت خود شگفت انگیز میباشد.در چین چایهای سبز مختلفی تولید میشود که از گرانترین آنها میتوان به چای قبل از جشنواره بهار که معمولا در اوایل ماه آوریل برگزار می شود،اشاره کرد.چای سبز حاوی اشکال مختلفی مانند:صاف،سوزنی،حلزونی و غیره میباشد.
چای سفید
برگ چای سفید که بیشتر در استان فوجیان چین ساخت و ساز میشود. کمترین واحد سنجش فراوری را دربین چای ها دارااست. با این حال ، ساختوساز یا این که فعالیت آوری آن مدت متعددی یک اکسیداسیون طبیعی جزئی در آن بوجود می اید.بعد از آن با حرارت معدود پخته و آراسته گردیده و مجدد پخته میشودچای سفید گونههای مختلفی دارد.برخی از آنها از برگ و جوانه یا این که شکوفه تشکیلشده اند. به گونه ای که هنوز کرکهای لطیف سفید بر روی آنها وجود دارد. برخی دیگر از برگ بزرگتر استفاده میشود اما آنها اکسید میشوند. چای سفید یکی از سالم ترین چایها است زیرا حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام کاتچین و پلی فنول است جوانه های چای سفید بسیار غنی هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
اولانگ
اولانگ ، به خصوص در استان فوجیان چین در کوههای وو و کوههای تایوان تولید میشود این چای نیمه اکسید شده و در آن از برگهای بالغ استفاده میشود از مراحل حساس تولید عبور میکند چند ساعت برگ چای روند پژمرده شدن را پشت سر میگذارد سپس تکان داده میشود و یا به آن ضربه وارد میشود تا دیواره های بین سلولی آن خراب شود این کار به مزه دار شدن برگ چای در هنگام اکسید شدن کمک میکند فرآیند اکسیداسیون میتواند ساعتها ادامه پیدا کند تا جایی که استاد چای تصمیم بگیرد که چای به سطح اکسیداسیون صحیح رسیده است سپس برای جلوگیری از اکسیداسیون بیشتر برگها پخته یا بو داده میشوند و سپس آنها را رول
میکنند و دوباره پخته یا بو داده و کمی اکسید میشوند.
چای سیاه
چای سیاه یک چای کاملا اکسیده است. در کنیا و بسیاری دیگر کشورهای آسیایی از جمله سریلانکا ، چین و هند تولید میشود. چای اغلب چایهای سیاه جهان برای صنعت چای کیسه ای تولید میشوند.اغلب با انواع دیگر چای یا مواد افزودنی مجاز محلوط میشوند.
مثل چای صبحانه .چینیها به دلیل رنگ نوشیدنی نهایی چای سیاه را به عنوان چای قرمز میشناسند.چای سیاه به دلیل داشتن طعمهای غنی که همه آن ها از روش اکسیداسیون آن به وجود میآیند ،احساس نشاط و طراوت را به وجود میآورد.
پوئر
این مدل از چایها که معمولا به آن ها چای پس از تخمیر نیز میگویند. از نام شهری در چین الهام گرفته شده است.این چای حاوی میکرواورگانیسمهایی است که خواص پروبیوتیک دارند. و به همین دلیل در هضم غذا و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند.این مدل از چایها معمولا برای کاهش وزن مصرف میشوند.برگهای این چای پس از فراوری،بخار پز میشوند و به شکل چای فشرده در میآیند. و قبل از فروش چندین سال پیر میشوند.این نوع برگ چای به شکل برگ های آزاد هم موجود میباشد.
دونوع پوئر وجود دارد:خام که معمولا به طور طبیعی پیر میشود. و رسیده که تحت یک فرایند تخمیر می شود.در سایر استانهای چین،چایهای دیگری نیز تولید میشود که به آن ها چای تیره میگویند.چای پیر بعد از تخمیر مورد توجه علاقه مندان زیادی قرار میگیرد که آن را برای مدت طولانی تری پیر میکند. زیرا این چای ها به مرور زمان طعمهای پیچیده تری را از خود بروز میدهند.
چای زرد
این گونه از چایها فقط در برخی از استانهای چین مانند هونان و سیچوان تولید میشود و همین امر باعث میشود که مقدار کمی از این چای صادر شود و در نتیجه باعث نادر شدن آن نیز میشود.این چای نیز مانند چای سبز از برگ چای تازه که در فصل بهار جمع آوری شده اند تولید میشود.این گونه از چای طعم ملایم و آرامش بخشی دارد و نام خود را نیز از طعم لطیف خود گرفته است.
مطلب آخر
در جهان چایهای مختلف با ویژگی های متفاوتی وجود دارد که هر کدام از آن ها از خواصهای گوناگونی برخوردار هستند. همانطور که در بالا مشاهده کردید اکثر برگ چای های جهان در کشور چین تولید و کشت میشوند و به طور کلی چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنند گاه چای در جهان میباشد که از گذشته فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده است.
برای افتتاح کافی شاپ اولین و مهم ترین چیزی که نیاز است درمورد آن اطلاع داشته باشید نحوه درست کردن انواع قهوه و آشنایی با قهوه ها است، برای این پیشنهاد ما به شما دوره آموزش باریستا جینو کافه است.