لاته باریستا را در خانه درست کنید.به همین راحتی!

لاته باریستا

در این مطلب می خواهیم در مورد آموزش لاته باریستا صحبت کنیم! این نکات برای مبتدیان است و به شما کمک می کند تا در خانه لاته باریستا درست کنید.لاته آرت روشی برای تهیه لاته است که با طراحی روی میکروفوم طرحی روی سطح لاته ایجاد می شود. به دلیل کیفیت خاص شیر فوم شده مورد نیاز، تسلط بر این فرآیند پیچیده است و نیاز به دوره لاته آرت دارد. باریستاهای حرفه ای می توانند طرح های بسیار پیچیده ای بسازند (و حتی مسابقات لاته آرت نیز در سراسر دنیا وجود دارد).

این آموزش برای مبتدیانی است که دستگاه اسپرسوساز با میله بخار دارند و می خواهند طرح های اولیه را در خانه امتحان کنند. بهترین راه برای یادگیری این مهارت، گذراندن دوره و دیدن آموزش های مختلف است.

چگونه در خانه لاته باریستا درست کنیم؟

لوازم مورد نیاز:

دستگاه اسپرسوساز با مبله بخار

برای درست کردن لاته باریستا باید یک دستگاه اسپرسوساز با چوب بخارپز داشته باشید.برای لاته آرت باید به میکروفوم عالی برسید. میکروفوم دارای بافت جادویی “رنگ مرطوب” است که به شما امکان می دهد طرح ها را در اسپرسو بکشید. شما به سادگی نمی توانید این کار را با یک کف ساز شیر بدست آورید

بهترین دستگاه اسپرسوساز چیست؟

در بازار دستگاههای متفاوتی وجود دارد. از نظر قیمت، میزان قیمت میانه هم کار شما را راه می اندازد و عالی کار می کند. دشتگاه اسپرسورساز ارزان هم همین کار را انجام می دهد ولی کیفیت دستگاههای میانه به بالا بهتر است.و کیفیت شیر بهتری را به شما می دهد.می توانید در مقاله دستگاه اسپرسو ساز در این مورد مطالعه کنید.

میکروفوم چه ویژگی خاصی دارد؟

آنچه پشت لاته آرت عالی نهفته است را میکروفوم کنید و دستیابی به آن دشوار است. شما به دنبال یک رنگ تقریباً “مرطوب” مانند بافت هستید. که شیر مخملی نیز نامیده می شود، براق است و حباب های بسیار ریز و یکنواختی دارد. به صورت نرم و ابریشمی است و طعمی شیرین و تقریباً آجیلی دارد که نوشیدنی اسپرسوی مناسب را تکمیل می کند.

اگر نتوانید به بافت مناسب و مقدار مناسب حباب دست یابید، طراحی لاته آرت غیرممکن است. ممکن است ماهها طول بکشد تا با استفاده از دستگاه و تجهیزات اسپرسوساز خود،طعم مناسب را بچشید. اما تسلیم نشوید! تمرین باعث می شود لاته باریستا خوشمزه در خانه داشته باشید.

آنچه برای درست کردن لاته باریستا نیاز دارید، البته به غیر از دستگاه اسپرسو! چیزی است که باید مطمئن شوید که در دسترس است:

فوم شیر در لاته باریستا

پارچ فلزی با برچسب درجه حرارت

از یک پارچ فلزی استفاده کنید و آن را از قبل سرد کنید، زیرا هر چه شیر سردتر باشد، زمان بیشتری برای بخارپز کردن دارید. بهتر است، یک پارچ فلزی با برچسب درجه حرارت بگیرید، که به راحتی به شما امکان می‌دهد دمای آن را ببینید! همچنین می توانید از دماسنج دستی استفاده کنید .
وقتی لیوانی با دهنه پهن داشته باشید، طراحی لاته باریستا ساده‌تر می شود. و به شما کمک می کند.

بهترین شیر برای فوم دار یا استیم کردن

برای درست کردن لاته باریستا بی نقص، باید از مواد اولیه مناسب شروع کنید! بهترین لاته آرت با شیر کامل درست می شود. می توانید شیر جو دوسر یا شیرهای غیرلبنی را نیز امتحان کنید، اما کاملا با شیر کامل متفاوت است. شیر جو دوسر بهتر از شیرهای غیر لبنی کف می کند، اما به سادگی یک شیر پرچرب، فوم لازم را به شما نمی دهد.از شیر کامل استفاده کنید. شیر کامل بهترین فوم را می سازد زیرا بالاترین چربی شیر را دارد.

مهم: اطمینان حاصل کنید که شیر تا حد امکان تازه است! شیری که به تاریخ انقضا نزدیک‌تر می‌شود، کف نمی‌کند.

نکات مهم در مورد آموزش لاته باریستا در خانه برای شروع آماده اید؟

قبل از اینکه دستور زیر را بخوانید، چیزهایی است که باید در مورد لاته باریستا در خانه بدانید:

دستگاه اسپرسوساز، شیر کامل تازه، پارچ فلزی و لیوان های پهن خود را بردارید. پارچ فلزی خود را در یخچال قرار دهید، زیرا هر چه شیر سردتر باشد، مدت زمان بیشتری باید آن را بخارپز کنید تا به میکروفوم کامل برسد و بهتر است. تمرین، تمرین، تمرین. برای ایجاد لاته باریستا عالی باید در حرکات خود بسیار مطمئن باشید. حرکات آهسته منجر به لاته آرت بی کیفیت می شود: اما همچنان قابل نوشیدن است! تمرین را ادامه دهید تا زمانی که بتوانید هر طرح را با کنترل بهتری انجام دهید.

نمونه طرح های لاته آرت

دستور العمل زیر به شما نشان می دهد که چگونه یک شکل لاله از لاته آرت درست کنید. اما تعداد زیادی طرح آسان برای مبتدیان وجود دارد! در اینجا چند ایده وجود دارد.

مواد لازم برای درست کردن لاته باریستا

2 شات اسپرسو (2 اونس)
4 اونس شیر بخار پز

آموزش لاته آرت باریستا

آموزش لاته باریستا

 اسپرسو را آسیاب کرده و بکوبید.
  • پارچ شیر خود را در یخچال نگهداری کنید

هر چه شیر سردتر باشد زمان بیشتری برای به دست آوردن بافت مناسب دارید. یا آن را با آب بسیار سرد بشویید، خشک کنید و چند دقیقه در یخچال بگذارید. پارچ شیر خود را دقیقاً زیر دهانه، حدود ¾ فنجان، با استفاده از شیر کامل تازه (یا شیر جو دوسر برای وگان) پر کنید.
  • اسپرسو درست کنید: با استفاده از دستگاه اسپرسوساز دو شات اسپرسو درست کنید و آن را در یک لیوان بریزید.

  • شیر را بخار کنید

میله بخار را گرم کنید. پس از آماده شدن، دسته را درست زیر سطح شیر قرار دهید و پارچ را کمی کج کنید. شیر را حدود 5 تا 10 ثانیه در همین حالت نگه دارید، شیر را حدود 30 درصد از ارتفاع قرار دهید، با حرکات بسیار خفیف بالا و پایین. هنگامی که کش آمد و کمی کف کرد، نازل را حدود ½ اینچ دیگر پایین بیاورید و پارچ را به اندازه ای کج کنید تا یک گرداب چرخان ایجاد شود که فوم را در خود جای دهد و با این کار شیر را به یک میکروفوم مخملی تبدیل می کنید. دستتان را ثابت نگه دارید و بچرخانید تا دمای حدود 150 درجه فارنهایت شود. (استفاده از پارچ با برچسب دما بسیار مفید است.) قبل از برداشتن میله از پارچ بخار دستگاه را خاموش کنید.بافت نهایی شیر باید مانند رنگ مرطوب یا بستنی آب شده، صاف و مخملی به نظر برسد. شما فقط نیمی از این مقدار را استفاده خواهید کرد و می توانید بقیه را دور بریزید.

تمیز کردن میله بخار اسپرسو

میله را با یک پارچه تمیز پاک کنید.دستگاه را برای 1 ثانیه روشن کنید تا نازل پاک شود. روی پارچ ضربه بزنید و بچرخانید تا هر حبابی در بالا باشد پاک شود.
ظرف شیر را روی میز ضربه بزنید و آن را بچرخانید تا حباب های بزرگ از بین بروند. پارچ را چند اینچ بالاتر از قهوه نگه دارید و آنقدر شیر را بریزید تا لیوان تا نیمه پر شود و شیر را بچرخانید. سپس پارچ را تا سطح پایین بیاورید. لیوان را 45 درجه به سمت خود کج کنید. شیر را در مرکز لیوان بریزید در حالی که پارچ را از چپ به راست تکان می دهید تا طرح قلب (برای برگ ها) درست شود، سپس آن را بلند کرده و طرح قلب دیگری روی آن (گل لاله) بسازید. وقتی لیوان تقریبا پر شد، پارچ را بلند کنید و از وسط خطی بکشید تا ساقه درست شود. حتما کل ویدیو موجود در دوره لاته آرت را چندین بار تماشا کنید تا نحوه شکل گیری طرح را ببینید. درست کردن لاته باریستا به تمرین نیاز دارد.
موفق باشید و هرگونه سوالی را در نظرات زیر با ما در میان بگذارید!
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها